Nyheter

BMW: 10 helt nya modeller på två år

Publicerad 13 februari 2013

En BMW-chef avslöjar märkets stora modelloffensiv under de kommande åren. Innan 2014 är slut ska hela tio nya modeller lanseras – och många av dem blir framhjulsdrivna.BMW gör helt om och storsatsar på framhjulsdrivna bilar. En av de första modellerna som får framhjulsdrift blir familjebilen Active Tourer. Den visades upp i konceptform på Parissalongen hösten 2012.
Men familjebilen, som ska utmana Mercedes B-klass, är bara en av alla nyheter som BMW lanserar de kommande åren. Fram till slutet av 2014 ska hela tio nya modeller presenteras. Det avslöjar utvecklingschefen Herbert Diess i en intervju med tyska auto motor und sport.
”På lång sikt kommer andelen modeller med framhjulsdrift öka stadigt. Den traditionella bakhjulsdriften kmomer inte spela en dominerande roll hos BMW. Både 3-, 5- och 7-serien förblir däremot bakhjulsdrivna”, bekräftar Herbert Diess.

FÖLJ ÄMNEN

Stuga i brand

Umeå En stuga ute på Rovögern har fattat eld.
Räöddningstjänst från Umeå och Sävar är kallad till branden som enligt SOS rör en mindre byggnad på cirka 20 kvadratmeter som ligger ute på Rovögern, på Hökaren. Enligt SOS … ?

Sovande tältare fick byxorna stulna

Inrikes Mannen och hans son tältade vid en sjö utanför Tingsryd i Småland då de fick oväntat och oönskat besök.— Mannen vaknade av att två personer var inne i tältet och stal hans byxor och en …

Misstänkt terrorist gripen

Inrikes En misstänkt 35-årig man greps vid 7.30- tiden på fredagsmorgonen av gränspolisen vid passkontrollen på Arlanda. Mannen ska vara efterlyst i Ryssland misstänkt för mord och terrorism, skriver Aftonbladet.Mannen var på väg ut ur landet …