Nyheter

BMW: 10 helt nya modeller på två år

Publicerad 13 februari 2013

En BMW-chef avslöjar märkets stora modelloffensiv under de kommande åren. Innan 2014 är slut ska hela tio nya modeller lanseras – och många av dem blir framhjulsdrivna.BMW gör helt om och storsatsar på framhjulsdrivna bilar. En av de första modellerna som får framhjulsdrift blir familjebilen Active Tourer. Den visades upp i konceptform på Parissalongen hösten 2012.
Men familjebilen, som ska utmana Mercedes B-klass, är bara en av alla nyheter som BMW lanserar de kommande åren. Fram till slutet av 2014 ska hela tio nya modeller presenteras. Det avslöjar utvecklingschefen Herbert Diess i en intervju med tyska auto motor und sport.
”På lång sikt kommer andelen modeller med framhjulsdrift öka stadigt. Den traditionella bakhjulsdriften kmomer inte spela en dominerande roll hos BMW. Både 3-, 5- och 7-serien förblir däremot bakhjulsdrivna”, bekräftar Herbert Diess.

FÖLJ ÄMNEN
Umeåbyrå växer och byter lokaler

Umeåbyrå växer och byter lokaler

Affärsliv24 På mindre än ett år har Jo Kommunikation gått från tre till sju anställda, en utveckling som krävt ett nytt, större kontor. Nu fortsätter kommunikationsbyrån sin verksamhet på Renmarkstorget, närmare både fotostudion och kunderna.
– Det … ?

Här är årets stjärnor på slottet

Kulturtelegram När stjärnorna åter ska samlas på slottet i SVT kommer tittarna att få stifta närmare bekantskap med fyra skådespelare och en Uggla.I juli är det inspelningsstart för årets omgång av ”Stjärnorna på slottet”. Kvintetten som …

Flygs i säkerhet från skogsbrand

Utrikes Tusentals människor som flytt norrut från skogsbranden kring staden Fort McMurray i Kanada undsätts nu med flyg, sedan elden spridit sig norrut. ”Vi körde med röken bakom oss”, berättar svenske Bengt Ståhl, vars hus brunnit …