Nyheter

BMW: 10 helt nya modeller på två år

Publicerad 13 februari 2013

En BMW-chef avslöjar märkets stora modelloffensiv under de kommande åren. Innan 2014 är slut ska hela tio nya modeller lanseras – och många av dem blir framhjulsdrivna.BMW gör helt om och storsatsar på framhjulsdrivna bilar. En av de första modellerna som får framhjulsdrift blir familjebilen Active Tourer. Den visades upp i konceptform på Parissalongen hösten 2012.
Men familjebilen, som ska utmana Mercedes B-klass, är bara en av alla nyheter som BMW lanserar de kommande åren. Fram till slutet av 2014 ska hela tio nya modeller presenteras. Det avslöjar utvecklingschefen Herbert Diess i en intervju med tyska auto motor und sport.
”På lång sikt kommer andelen modeller med framhjulsdrift öka stadigt. Den traditionella bakhjulsdriften kmomer inte spela en dominerande roll hos BMW. Både 3-, 5- och 7-serien förblir däremot bakhjulsdrivna”, bekräftar Herbert Diess.

FÖLJ ÄMNEN

Kraftiga jordskalv i Italien

Utrikes Två kraftiga jordskalv, det första med magnituden 5,4 och det andra med magnituden 6,4 har skakat Italien i närheten av staden Perugia. Båda skalven kändes ända till Rom.Enligt de inledande rapporterna ska två människor ha …

Vännäs mirakelvände

Ishockey Efter en riktigt trög start bjöd Vännäs HC på en vändning som hette duga då Örnsköldsvik stod som motståndare.
Vännäs – Örnsköldsvik 7-5
V: Daniel Spigerhäll 3, Marcus Abrahamsson, Fredrik Eriksson, Jan Isaksson, Jonathan Olsson Hammargren.
Vännäs kom … ?

Åhléns säger upp 60

Ekonomi Varuhuskedjan Åhléns varslar var femte anställd på huvudkontoret om uppsägning, totalt 60 personer. Anledningen är problem med lönsamheten, skriver Dagens Nyheter.Vd Gustaf Öhrn säger att Åhléns måste anpassa sig till en ny verklighet där kunderna …