Dorotea

Då ska folkomröstningen hållas

Publicerad 12 februari 2013

Dorotea Datumet finns redan planerat. På måndag samlas landstingsstyrelsen till ett extra möte om folkomröstningen.

FÖLJ ÄMNEN

Söndagen den 26 maj är det tänkt att den rådgivande folkomröstningen ska hållas. Men hur frågorna väljarna ska ta ställning till ska formuleras är ännu inte fastställt. Vid sammanträdet den 5 februari blev ärendet återremitterat för fortsatt beredning.
På måndag samlas därför landstingsstyrelsen till ett extra sammanträde i landstingshuset. Vad politikerna bland annat ska ta ställning till är valalternativen samt finansieringen av omröstningen.
Enlligt uppgift planerar sympatisörer från Doroteaupproret att finnas på plats när landstingsstyrelsen håller sitt extra sammanträde, som inleds klockan 16.00.

 • ANTI

  Att de som felat ska bestämma frågorna till väljarna, är ju som om den som ställts inför domstol skulle få besämma efter vika lagar som ”hen” skulle dömmas! FÖRKASTLIGT!

 • Bengt Gustavsson

  Ja vad ska det dras ned på som alternativ. Jag är inte alls säker på att Doroteaborna får igenom sitt önskemål. Nu ska det dessutom dras in för 10 miljoner till. 

 • Anna

  En folkomröstning kostar en hel del! Varför inte lägga de pengarna direkt på en ambulans och resurser för upprätthållande av en sjukvård i Dorotea istället??

 • securitas

  Folkomröstningen om inlandets akutsjukvård är ett friskhetstecken som drabbat ett  ”sjukt” landsting utan respekt för uppdraget att leverera sjukvård i Västerbotten  till hela  befolkningen.
   Landstinget vill helst glömma att större delen av länet består av ett jättelikt glesbygdsområde. Man vill helst bara låtsas om städernas existens och möjligen några orter vid kusten. Lappland är inget för landstingspolitkerna.
   Sjuksköterskor,läkare och akutsjukvård kan ett län inte klara sig utan.  Men det  kan klara sig gott utan odugliga politiker och dito byråkrater. När budgeten görs upp finns inga nedskärningar där politikerna själva drabbas av sämre villkor. Eller tjänstemännen.

     

 • David

  Landstinget är rätt rött, så varför vill du fakturera Alliansen för en folkomröstning gällande något som de röda ställt till med? Den logiken förstår jag inte riktigt…

 • Karlevert

  Varför inte använda det förslag som står på namninsamlingens listor? Att” alla människor i Västerbotten ska få en så god sjukvård som möjligt?” Om du är läskunnig så stå det tydligt på namninsamlingslistorna vad de syftar till, nämligen att VLL.  i demokratins namn ska få tillbaka den sjukvård som de nu raserar i full fart. Överbeläggning på de flesta vårdplatser, patienter som i stort sett skickas hem då de vaknar upp efter operation, för att det inte finns plats att låta dom stanna tills de vaknat riktigt. Det som VLL nu ägnar sej åt måste väl vara så långt från demokrati som det går att komma. De över 7 miljarder som VLL spelar med borde komma sjukvården till del innan dom delar ut till operahus och sponsring av biljetter till de ”friska människor” som går dit med 1004 kr. Var finns DEMOKRATIN DÄR?

 • Gunilla Jönsson

  Hur kan det gått så långt att man sätter en prislapp på Demokratin?

Swedbank drar ned i inlandet

Swedbank drar ned i inlandet

Dorotea Swedbank stänger ned flera av sina inlandskontor för vanliga bankärenden. I… ?

Umeås fibernät tredje bäst i landet

Umeås fibernät tredje bäst i landet

Dorotea Umeåborna har tredje bäst tillgång till fibernät i Sverige.
Det är årlig… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Klart: 38 nya tomter släpps i fjällen

Klart: 38 nya tomter släpps i fjällen

Dorotea Till hösten kan uppemot 38 nya tomter släppas i Borgafjäll.
– Det är stor… ?

Grönt ljus för vattnet i Lavsjö

Dorotea Nu kommer tummen upp från Dorotea kommun till byborna i Lavsjö.
Efter… ?