Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Förare hade 2,8 promille

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå En 55-årig man från Umeå döms nu till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen stoppades av polis när han körde från Systembolaget på Ersboda i Umeå i september förra året. Han hade då hunnit köra cirka 1,5 mil norrut på väg 364.

I förhör har mannen berättat att han på väg till Systembolaget körde en sträcka på cirka tre mil och att anledningen till färden var att han behövde köpa mer alkohol.

Provtagning visade att mannen hade 2,79 promille alkohol i blodet efter färden. Trots det har han hävdat att han inte kände sig onykter den aktuella dagen och att han framförde fordonet vingligt kan ha berott på att ”han pratade i mobiltelefon”.

I förhör har mannen även berättat att han inte druckit någonting den aktuella dagen innan körningen, men att han druckit dagen innan, och även att han druckit ur en tetraförpackning med vin när polisen stoppade honom.

Tingsrätten menar att det inte är troligt att de cirka 20 cl vin som mannen kan ha fått i sig medan bilen stod stilla och han väntade på att polisen skulle komma fram till hans bil kan ha påverkat mätresultatet i någon större utsträckning.

Därmed menar rätten att det är klarlagt att mannen kört grovt rattfull och därför ska dömas. Två månaders fängelse blir straffet.

Mor Olivia Lindgren i Brännland

Mor Olivia Lindgren i Brännland

Umeå I Brännland en bit utanför Umeå centrum pekar man ibland på ett rött torp och säger att det var där mor Lindgren bodde. Hembygdsföreningen… ?

Rökutveckling i flerfamiljshus

Umeå Det ryker i köket i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Ystarvägen på Ersboda i Umeå.
Larmet inkom klockan 09.25.
UPPDATERAD 09.37:
Enligt… ?

Olaga intrång på Nolia

Umeå En man ertappades under natten mot onsdag inne på Nolia-området.
Mannen, som är född 1993, ertappades av G4S-väktare och kunde senare… ?

Flerfamiljshus i lågor i Sundsvall

Umeå Ett flerfamiljshus brinner på Bergsgatan i centrala Sundsvall. Hela byggnaden är rökfylld och en person befaras vara kvar i fastigheten,… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Högre demensrisk i centrala Umeå

Högre demensrisk i centrala Umeå

Umeå Bor du centralt i Umeå löper du större risk att drabbas av Alzheimer, det visar en ny studie som kopplar avgaser till demenssjukdomar…. ?