Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Förare hade 2,8 promille

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå En 55-årig man från Umeå döms nu till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen stoppades av polis när han körde från Systembolaget på Ersboda i Umeå i september förra året. Han hade då hunnit köra cirka 1,5 mil norrut på väg 364.

I förhör har mannen berättat att han på väg till Systembolaget körde en sträcka på cirka tre mil och att anledningen till färden var att han behövde köpa mer alkohol.

Provtagning visade att mannen hade 2,79 promille alkohol i blodet efter färden. Trots det har han hävdat att han inte kände sig onykter den aktuella dagen och att han framförde fordonet vingligt kan ha berott på att ”han pratade i mobiltelefon”.

I förhör har mannen även berättat att han inte druckit någonting den aktuella dagen innan körningen, men att han druckit dagen innan, och även att han druckit ur en tetraförpackning med vin när polisen stoppade honom.

Tingsrätten menar att det inte är troligt att de cirka 20 cl vin som mannen kan ha fått i sig medan bilen stod stilla och han väntade på att polisen skulle komma fram till hans bil kan ha påverkat mätresultatet i någon större utsträckning.

Därmed menar rätten att det är klarlagt att mannen kört grovt rattfull och därför ska dömas. Två månaders fängelse blir straffet.

Varning för mer vilt på vägen

Varning för mer vilt på vägen

Umeå När älgarna och rådjuren nu stöter bort fjolårets avkommor ökar risken för att träffa på vilt på landets bilvägar.
Antalet viltolyckor… ?

V75-fest med jackpot

V75-fest med jackpot

Umeå Topphästar och toppkuskar kommer till Umeå. Dessutom är lördagens V75-omgång kryddad med extra jackpotpengar att spela om.
I teorin kan en… ?

Man grovt misshandlad i Umeå

Umeå En man fick på söndagskvällen föras i ambulans till sjukhus efter att ha blivit grovt misshandlad av maskerade män.
Händelsen inträffade på… ?

Skräpchock i naturreservatet

Umeå Här i naturreservatet på ön Storsandskär hittade frivilliga skräpletare enorma mängder skräp.
Det handlar om 16 stora högar med bland annat… ?

Allmänhetens rapporter är betydande

Umeå Länsstyrelsen är beroende av vad allmänheten ser eller hittar. De har egen fältpersonal men kan enligt Björn Jonsson på länssyrelsen inte… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå