Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Förare hade 2,8 promille

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå En 55-årig man från Umeå döms nu till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen stoppades av polis när han körde från Systembolaget på Ersboda i Umeå i september förra året. Han hade då hunnit köra cirka 1,5 mil norrut på väg 364.

I förhör har mannen berättat att han på väg till Systembolaget körde en sträcka på cirka tre mil och att anledningen till färden var att han behövde köpa mer alkohol.

Provtagning visade att mannen hade 2,79 promille alkohol i blodet efter färden. Trots det har han hävdat att han inte kände sig onykter den aktuella dagen och att han framförde fordonet vingligt kan ha berott på att ”han pratade i mobiltelefon”.

I förhör har mannen även berättat att han inte druckit någonting den aktuella dagen innan körningen, men att han druckit dagen innan, och även att han druckit ur en tetraförpackning med vin när polisen stoppade honom.

Tingsrätten menar att det inte är troligt att de cirka 20 cl vin som mannen kan ha fått i sig medan bilen stod stilla och han väntade på att polisen skulle komma fram till hans bil kan ha påverkat mätresultatet i någon större utsträckning.

Därmed menar rätten att det är klarlagt att mannen kört grovt rattfull och därför ska dömas. Två månaders fängelse blir straffet.

Kö till yranbiljetterna

Kö till yranbiljetterna

Umeå Brännbollsyran står för dörren – och kön ringlade idag lång utanför Folkets hus.
Från i måndags har det varit möjligt att hämta ut… ?

Anja Pärson har blivit mamma igen

Anja Pärson har blivit mamma igen

Umeå Västerbottens före detta skidstjärna, Anja Pärson, har blivit mamma igen.
Förra veckan, den 21 maj, föddes hennes och hustrun Filippa… ?

Stort knarkbeslag i Umeå

Umeå Polisen spanade länge på männen innan de till sist kunde gripas i Umeå – med både vapen och stora mängder narkotika.
Efter en tids… ?

Bostaden filmar Umeå

Bostaden filmar Umeå

Umeå Om du plötsligt ser en liten helikopter i luften ovanför ditt hus kan det vara Bostaden som flygfilmar området där du bor.
Med start i… ?

Larm om utsläpp vid busstationen

Umeå Räddningstjänsten har ryckt till busstationen i Umeå efter ett larm om utsläpp av drivmedel.
Larmet inkom klockan 09.41 på… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå