Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Förare hade 2,8 promille

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå En 55-årig man från Umeå döms nu till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen stoppades av polis när han körde från Systembolaget på Ersboda i Umeå i september förra året. Han hade då hunnit köra cirka 1,5 mil norrut på väg 364.

I förhör har mannen berättat att han på väg till Systembolaget körde en sträcka på cirka tre mil och att anledningen till färden var att han behövde köpa mer alkohol.

Provtagning visade att mannen hade 2,79 promille alkohol i blodet efter färden. Trots det har han hävdat att han inte kände sig onykter den aktuella dagen och att han framförde fordonet vingligt kan ha berott på att ”han pratade i mobiltelefon”.

I förhör har mannen även berättat att han inte druckit någonting den aktuella dagen innan körningen, men att han druckit dagen innan, och även att han druckit ur en tetraförpackning med vin när polisen stoppade honom.

Tingsrätten menar att det inte är troligt att de cirka 20 cl vin som mannen kan ha fått i sig medan bilen stod stilla och han väntade på att polisen skulle komma fram till hans bil kan ha påverkat mätresultatet i någon större utsträckning.

Därmed menar rätten att det är klarlagt att mannen kört grovt rattfull och därför ska dömas. Två månaders fängelse blir straffet.

Andra läste även:

Umeå snuvas på kulturutmärkelse

Umeå En kommun i inlandet har nominerats till utmärkelsen Årets Kulturkommun 2015. Däremot inte kulturhuvudstaden Umeå. Det är Storuman som… ?

Misstänks för flera brott

Umeå Umeåbon misstänks för att ha skallat en man i ansiktet, plus en rad andra brott. ?

Malin Baryard till Umeå

Malin Baryard till Umeå

Umeå Ridsport. Nästa helg avgörs stortävlingen Volkswagen Grand-Prix i Umeå. Nu är det klart att OS-ryttarinnan och världsstjärnan Malin Baryard… ?

Bucht: "Tänker inte backa ned"

Umeå Det börjar bli en följetong. Elit Håleryd och tuffa spår på V75. På lördag startar Mats Buchts… ?

Var syns lajvarna under helgen?

Umeå Tre frågor till Lina Gullbrand, ordförande för Gaiaprojektet, som under helgen arrangerar ett stort… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå