Inrikes

Varnar för falska insamlare

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Inrikes HRF (Hörselskadades riksförbund)  har den senaste tiden drabbats av att ett antal kvinnor utgett sig för att samla in pengar till organisationen. I själva verket har dessa kvinnor/flickor, som det varit i samtliga fall, gjort detta under falska förutsättningar, skriver Piteå-Tidningen.

FÖLJ ÄMNEN

Nu varnar HRF för de falska insamlarna som varit döva, eller spelat döva, och till och med kunnat visa upp papper med organisationens logga. Bedragarna har hittills besökt städer som Uppsala, Västerås, Örebro, Tollarp och Arboga.

– Detta kan mycket väl sprida sig norrut. Det är känt att när sådant här upptäcks på en ort så flyttar de på sig, säger Ulla-Karin Lundberg vid HRF i Piteå till Piteå-Tidningen.

 • Arne BK

  Riktigt svinig stil. 

 • Jan e

  Det är många som besökt dessa platser , hoppas inte alla dessa är misstänkta ! För alla är ju inte osynliga som dessa kvinnor !

 • Raka Spåret

  Det är väl samma gäng som låtsades vara dövstumma och sålde konst genom att hålla upp en lapp.
  Som du var så blev de avslöjade då någon gjorde bort sig.

Lyckselebo döms för hot och spark

Lycksele En 21-årig man från Lycksele döms för att ha angripit en socialsekreterare och dessutom för flera fall av olaga hot.
Det rör sig om ett flertal händelser som inträffat bland annat under de sista dagarna i augusti. Händelser som ledde … ?

De leder Melodifestivalen

De leder Melodifestivalen

TV De leder nästa års Melodifestival, avslöjar SVT på en presskonferens.

Polisfacket: Det är kris

Inrikes Polisförbundet delar mycket av Statskontorets rapport om polisens omorganisation men tycker inte att den är tillräckligt kritisk.Det viktigaste för förbundet är om polisverksamheten fungerar, påpekar Nitz.— Våra medlemmar ger en tydlig bild av att den …