Umeå
Scanpix

Rutten källa till konflikt

Publicerad 12 februari 2013

Umeå Att värna om miljön är viktigt för många unga par i dag, men avfallet kan hota relationen.

FÖLJ ÄMNEN

Ett av fem svenska par blir osams om återvinningen, bland unga vuxna är det en tredjedel som lever i en relation som inte kommer överrens om sopsorteringen i hemmet. Även dammsugning, matlagning, tvätt och disk bidrar osämja i hemmet. Det som unga par uppfattar som topp-tre jobbigaste avfallet att återvinna är metall (22 %), PET-flaskor (20 %) och kartong (17 %).
Unga vuxna är också den ålderskategorin som i störst utsträckning uppger att de inte återvinner alls, hela 7 procent struntar helt i att återvinna jämfört med fyra procent för par i alla åldrar.
– Att återvinna är bra, men avfallsberget som tenderar att hopa sig under diskbänken kan också skapa irritation i relationen. Genom att i stället minska vår totala mängd avfall kan vi rädda vår miljö och kanske också husfriden, säger Daniel Dembovsky, marknadschef för SodaStream i Norden som gjort undersökningen.

  • Neo

    Hur gör man för att slippa få de numera tre reklamblaskor som dimper ned i brevlådan varje vecka och måste bäras ut till sophuset, en lapp med texten ”Ingen reklam! Tack!” på dörren verkar inte ens hindra att reklamtidningen ”Bil o Bostad” dimper ned innanför dörren tidigt varje onsdagmorgon?
    Jag anser att det mest miljövänliga faktiskt är att elda upp de mesta avfallet och utvinna både el och värme ur detta avfall!

Nya hotellet ska byggas på rekordtid

Nya hotellet ska byggas på rekordtid

Umeå Till våren går startskottet för Hilding Holmquists stora hotellbygge vid… ?

Krockade med älgkalv

Umeå En bilist har krockat med en älgkalv just norr om Mickelträsk.
Det är längs väg… ?

Villainbrott i Ersmark

Umeå Polisen är just nu på väg till Ersmark där det nyss har varit ett inbrott i en… ?

Högt betyg till vinkrogar i Umeå

Högt betyg till vinkrogar i Umeå

Umeå Munskänkarna gläds åt att kvaliteten på vinkrogarna i Umeå blir allt högre…. ?

Ny ansvarig för Blodomloppet

Umeå Efter 13 år tar Korpen Umeå över ansvaret för Blodomloppet från Korpen… ?