Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Bjurholm
Scanpix

Här är vi mest företagsamma

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Bjurholm Här finns det mest och minst företagsamma personer i Västerbotten.

Skellefteå ligger fortsatt sist i länet och Bjurholm högst när det gäller företagsamma personer. Det visar Svenskt Näringslivs senaste statistik. Under året ökade antalet företagsamma personer i Västerbotten med cirka 250 personer medan många andra län tappar.
Svenskt Näringsliv mäter varje år företagsamhet. Undersökningen avser personer, inte företag. Den person som har tre företag räknas alltså bara en gång och den som ombildar till exempel en enskild firma till ett aktiebolag är inte en ny företagare i denna undersökning.
Data hämtades vid årsskiftet och för att räknas som företagsam ska man ha f-skattsedel, vara delägare i aktivt handelsbolag eller arbeta som vd eller ordinarie styrelseledamot i aktivt aktiebolag.

Företagsamhet

Klicka här för större bild!

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Bjurholm Vilken är den viktigaste frågan i din kommun? Visa vad du tycker på vk.se – fyll i ett webbformulär om viktigaste frågan i din kommun. ?

Valfrågan Bjurholm

Bjurholm Klicka dig in och gör din röst hörd här! ?

Larm om trafikolycka

Bjurholm Räddningstjänsten har larmats om en trafikolycka i Bjurholm. SOS Alarm uppger att det rör sig om en singelolycka och att två personer är… ?

Man hade stulen MC

Bjurholm Vid 20.15 på måndagskvällen träffade polisen på en person i Bjurholm som hade en stulen MC i sin ägo. Enligt polisen visade mannen även… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Skyfall över länet

Skyfall över länet

Bjurholm I dag vräker regnet ner över stora delar av Västerbotten. Och prognosen för resten av veckan… ?

Nya kameror ökar risken för böter

Bjurholm De nya fartkameror som nu sätts upp ökar möjligheten för polisen att bötfälla fortkörare. ?