Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Umeåbidrag till forskning prisas

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå Madelene Nordlund, universitetsadjunkt och Mattias Strandh, professor vid Umeå universitet, har utsetts till vinnare av SO:s forskningspris 2013.

Madelene Nordlund.

SO:s motivering till årets vinnare lyder: ”Madelene Nordlund och Mattias Strandh har var och en för sig och tillsammans gett viktiga bidrag till forskningen om arbetslöshet, arbetslöshetsförsäkring och arbetsmarknadens funktionssätt i Sverige.”

Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO, har instiftat priset för att stimulera forskning med relevans för arbetslöshetskassornas verksamhet och som belyser frågor knutna till arbetslöshet, arbetsmarknad eller arbetslöshetsförsäkringen i ett brett perspektiv.
Priset på 75 000 kronor delas ut i april.

V75-fest med jackpot

V75-fest med jackpot

Umeå Topphästar och toppkuskar kommer till Umeå. Dessutom är lördagens V75-omgång kryddad med extra jackpotpengar att spela om.
I teorin kan en… ?

Man grovt misshandlad i Umeå

Umeå En man fick på söndagskvällen föras i ambulans till sjukhus efter att ha blivit grovt misshandlad av maskerade män.
Händelsen inträffade på… ?

Skräpchock i naturreservatet

Umeå Här i naturreservatet på ön Storsandskär hittade frivilliga skräpletare enorma mängder skräp.
Det handlar om 16 stora högar med bland annat… ?

Allmänhetens rapporter är betydande

Umeå Länsstyrelsen är beroende av vad allmänheten ser eller hittar. De har egen fältpersonal men kan enligt Björn Jonsson på länssyrelsen inte… ?

Massor av skräp i natur-reservatet

Massor av skräp i natur-reservatet

Umeå Stora mängder skräp och miljöfarliga objekt har hittats på naturreservatet Storsandskär. En grupp frivilliga städade ön och kommunen var… ?