Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Umeåbidrag till forskning prisas

Publicerad 12 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)

Umeå Madelene Nordlund, universitetsadjunkt och Mattias Strandh, professor vid Umeå universitet, har utsetts till vinnare av SO:s forskningspris 2013.

Madelene Nordlund.

SO:s motivering till årets vinnare lyder: ”Madelene Nordlund och Mattias Strandh har var och en för sig och tillsammans gett viktiga bidrag till forskningen om arbetslöshet, arbetslöshetsförsäkring och arbetsmarknadens funktionssätt i Sverige.”

Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO, har instiftat priset för att stimulera forskning med relevans för arbetslöshetskassornas verksamhet och som belyser frågor knutna till arbetslöshet, arbetsmarknad eller arbetslöshetsförsäkringen i ett brett perspektiv.
Priset på 75 000 kronor delas ut i april.

Färre böcker lånas på stadsbiblioteket

Färre böcker lånas på stadsbiblioteket

Umeå Stadsbiblioteket i Umeå lånar ut färre böcker efter flytten till Väven. Mest har det tappat bland unga och vuxna medan utlåningen för barn… ?

Skola får EU-pris för språkpolicy

Skola får EU-pris för språkpolicy

Umeå Östra Ersbodaskolan har utformat en språkpolicy som den fjärde december ger dem en Europeisk kvalitetsutmärkelse för språkundervisning år… ?

Arbetsplatsolycka på Berghem

Umeå En man fastnade med benet på en byggarbetsplats under onsdagsförmiddagen.
Olyckan inträffade på Axtorpsvägen på Berghem strax efter klockan… ?

Här är de sex framtidsfrågorna

Umeå Västerbotten står inför en rad utmaningar – i en serie publiceringar tar vi greppet på de stora framtidsfrågorna. Under vinjetten… ?

Brännpunkt Västerbotten: Ämnen som bränns

Brännpunkt Västerbotten: Ämnen som bränns

Umeå LÄNETS FRAMTID. Västerbotten står inför en rad utmaningar – i en serie publiceringar tar vi greppet på de stora framtidsfrågorna. Under… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå