Nyheter

Hela Venedig festar

Publicerad 8 februari 2013 (uppdaterad 8 februari 2013)

Nyheter Färgsprakande masker, konserter och korteger – karnevalen i Venedig är stadens största fest. Se bilder från den traditionstyngda händelsen.

FÖLJ ÄMNEN

Under en av årets gråaste månader exploderar Venedig plötsligt av färg. Människor i överdådiga klänningar och konstfullt smyckade masker fyller gatorna. Karnevalen, Carnevale di Venezia, är en av världens mest kända, och den pågår under ungefär två veckor i februari. Av tradition klär festivaldeltagarna då ut sig i vackra kostymer och spektakulära masker. Vissa liknar traditionell Commedia dell’arte. Pulcinella är till exempel en av de karaktärer som man ofta ser, som man känner igen på den speciella hatten och näbbmasken.

Flera höjdpunkter
Nu pågår både maskeradbaler och privata fester i de historiska palatsen. Andra höjdpunkter är Volo dell’angelo, änglaflykten, då en kvinna glider nedför rep från Campanile på torget Piazza San Marco, där Markuskyrkan ligger. Många passar också på att ta en gondoltur längs Canal Grande och ser på fyrverkerier vid Markusplatsen.
Karnevalen har gamla anor, dokument ända från 1200-talet nämner festligheterna.
I år pågår festivalen mellan 26 januari till 12 februari.
Läs mer här.

LIVE: UIK jagar första segern

LIVE: UIK jagar första segern

Fotboll Efter sex omgångar av damallsvenskan ligger Umeå IK näst sist. I dag väntar Vittsjö hemma – kan UIK ta första segern? ?

Jätteproblem med kortbetalning

Inrikes Kunder hos Länsförsäkringar kan just nu inte betala med kort.— Just nu har vi problem och vi håller på att felsöka, säger Lena Beivner vid Länsförsäkringars pressjour.Enligt henne startade problemen redan vid 7-tiden i morse.Även …

Dog i olycka med fyrhjuling

Inrikes En man har dött i en olycka med en fyrhjuling på norra Värmdö i Stockholm, uppger SVT Stockholm.— Det var någon som hittat en man vid en fyrhjuling varför vi skickade dit en polishelikopter. De …