Nyheter

Rihanna visar sitt Barbados

Publicerad 10 januari 2013 (uppdaterad 10 januari 2013)

Nyheter Artisten Rihanna gör reklam för sin födelseö. En ny kampanj där sångerskan filmats på Barbados ska få turister att upptäcka östaten.

FÖLJ ÄMNEN

Att ett känt ansikte kan locka turister är något som Barbados Tourism Authority nu utnyttjar. De har ingen mindre än storsäljande artisten Rihanna för att öka intresset för sin östat. Nyligen släppte man en video där stjärnan går runt i olika miljöer på hemön, som ett andra led i reklamkampanjen för den karibiska ön. Det var i november man först lanserade kampanjen, med foton på stjärnan.

Mindre kända platser
Till videon har man medvetet valt ställen utanför de mer kända resorterna på den västra kusten, för att visa ett annat Barbados. I videon plaskar Rihanna i vattnet vid Six Mens Bay, en avskild vik på öns nordvästra sida, nära Colleton. Hon promenerar också på en landsväg, spelar domino med några lokalbor och leder en häst längs vattenbrynet. Dessutom flyter hon i havet vid Animal Flower Cave, en plats som sällan lyfts fram i traditionella turistsammanhang.
Tanken är att vanliga människor också ska berätta om sitt Barbados i kampanjen, för att ge en bredare bild av platsen.

Rihanna själv aktiv
Kampanjen kommer att pågå till februari och Rihanna har själv tagit aktiv del i den. Hon har bland annat twittrat och lagt upp bilder från videon på sin facebook, skriver Daily Mail. På Barbados facebooksida kan fans också tävla om olika priser relaterade till sångerskan.
– Vi är väldigt nöjda med hur vår kampanj har kombinerat kulturarvet med nymodigheter för att särskilja Barbados, säger Petra Roach vid Barbados Tourism Authority.
Sångerskan föddes i sydvästra Barbados.
Östaten lyfts också fram av organisationen Ethical Traveler som ett av de mer etiska destinationerna att åka till under 2013, om man ser till arbetet med miljö, mänskliga rättigheter och social välfärd.
Här ser du videon.

Länet: Anklagad för cykelstöld ringde polisen

Norra länsdelen En ung man ringde på onsdagseftermiddagen till polisen i Västerbotten och berättade att han blivit anklagad för cykelstöld.
Den unga mannen ringde från Anderstorps centrum där tre äldre personer anklagat honom för att ha stulit en … ?

Umeå: Vinglade farligt nära vägen

Umeå Polisen har tagit hand om en rejält full man som vinglade farligt nära Västra esplanaden i Umeå.
Det var vid 14.40 på onsdagseftermiddagen som polisen omhändertog mannen och skjutsade honom till tillnyktringsenheten på Norrlands universitetssjukhus. ?

Länet: Körde mot trafiken på E4

Norra länsdelen Vid 14.15 på onsdagen kontaktades polisen i Västerbotten om att en bil färdades mot trafiken på E4 i höjd med Ostvik i riktning mot Byske.
Bilisten körde alltså norrut i det södergående körfältet. Polisen hittade inte … ?