Nyheter
Shutterstock.com Turkiet har blivit en svensk storfavorit.

Hit reste vi 2012

Publicerad 7 januari 2013 (uppdaterad 7 januari 2013)

Nyheter De senaste femtio åren är det Gran Canaria som varit favoriten bland svenskarna. Men under 2012 var det ett annat land som blev det mest besökta.

FÖLJ ÄMNEN

Gran Canaria har länge varit det självklara semestervalet för många svenskar. Men i år hamnade ett annat land i topp, enligt Vings beräkningar: Turkiet. Dit reste flest under 2012. Kanarieöarna är dock fortfarande populärt, skulle man räkna samman resenärerna till alla olika destinationer där är det platsen dit flest åker.

Karibien populärt
Klassiker som Grekland och Thailand tar sig också in på topplistan över mest besökta länder. Dessutom håller trenden att resa västerut i sig och många längtar till Karibien.
– Skulle man slå samman resmålen i Karibien så skulle de ta sig in på topplistan, säger Magdalena Öhrn, informationsansvarig på Ving.

Hit reste svenskarna 2012
1. Turkiet
2. Gran Canaria
3. Mallorca
4. Teneriffa
5. Kreta
6. Rhodos
7. Cypern
8. Thailand
9. Egypten
10. Fuerteventura

Två jagas efter knivattack på torg

Inrikes En kvinna har knivhuggits i låret på ett torg i Kinna. Vittnen har sett två män springa därifrån, och ett stort polisuppbåd söker efter dem. Man har bland annat spårat med hund i området, men …

Återvänder till SAIK

Återvänder till SAIK

Ishockey Två säsonger i Nashville Predators organisation. Men bara spel i AHL. Nu återvänder Johan Alm till Skellefteå AIK.
Johan Alm lämnade Skellefteå AIK för sin NHL-dröm 2014. Men de två säsongerna i Nashvilles organisation har varit … ?

Bästa kaféet finns i Sörmland

Inrikes Annas Hembageri i sörmländska Mariefred har i dag utsetts till årets bästa kafé.White Guide motiverar segern med att ”det lilla röda torpet” är en ”genuint hjärtlig upplevelse”. Kaféet lovordas även för ”hantverkskunnande och känsla för …