Nyheter
Shutterstock.com Turkiet har blivit en svensk storfavorit.

Hit reste vi 2012

Publicerad 7 januari 2013 (uppdaterad 7 januari 2013)

Nyheter De senaste femtio åren är det Gran Canaria som varit favoriten bland svenskarna. Men under 2012 var det ett annat land som blev det mest besökta.

FÖLJ ÄMNEN

Gran Canaria har länge varit det självklara semestervalet för många svenskar. Men i år hamnade ett annat land i topp, enligt Vings beräkningar: Turkiet. Dit reste flest under 2012. Kanarieöarna är dock fortfarande populärt, skulle man räkna samman resenärerna till alla olika destinationer där är det platsen dit flest åker.

Karibien populärt
Klassiker som Grekland och Thailand tar sig också in på topplistan över mest besökta länder. Dessutom håller trenden att resa västerut i sig och många längtar till Karibien.
– Skulle man slå samman resmålen i Karibien så skulle de ta sig in på topplistan, säger Magdalena Öhrn, informationsansvarig på Ving.

Hit reste svenskarna 2012
1. Turkiet
2. Gran Canaria
3. Mallorca
4. Teneriffa
5. Kreta
6. Rhodos
7. Cypern
8. Thailand
9. Egypten
10. Fuerteventura

Polisen sköt man i Göteborg

Inrikes Polisen har skjutit en man i benet i stadsdelen Biskopsgården i västra Göteborg. Polisen tillkallades med anledning av ett relationsbråk, men mannen kom ut och gjorde enligt polisen mycket aggressiva utfall mot poliserna med två …

Bil stoppad på E4

Bil stoppad på E4

Hörnefors En polispatrull har stoppat en bil på E4 vid Hörnefors. ?

Föraren misstänks vara påverkad av något.

Artikeln uppdateras

Jordskalv vid Vanuatu

Utrikes En jordbävning med en magnitud på 7,3 har inträffat vid önationen Vanuatu i Stilla havet, meddelar USGS (US Geological Survey).Skalvet var centrerat knappt tio mil söder staden Santo på cirka en mils djup. En tsunamivarning …