Nyheter
Shutterstock.com Tokyo har röstats fram som en av världens bästa städer när det kommer till exempelvis renlighet och taxiservice.

Tokyo turisternas favorit

Publicerad 6 januari 2013

Nyheter Vilken stad är den bästa i världen? En asiatisk stad fick överlägset flest topplaceringar – både för renlighet, säkerhet och vänligast taxichaufförer.

FÖLJ ÄMNEN

Tokyo, det är en av världens bästa städer. I alla fall om användarna av sajten Trip Advisor får bestämma. I en ny undersökning fick den japanska staden högst betyg när det kommer till taxiservice, vänliga taxichaufförer, bästa kommunala transportmedel, renlighet och säkerhet. New York utsågs till bästa shoppingstaden och Cancun i Mexiko hamnade i topp när det gällde vänliga lokalbor. Lissabon rankades som etta i kategorin värde för pengarna.

Moskva i botten
För Moskva i Ryssland blev det dock inte lika bra betyg. Staden är lägst rankad och man underkände den bland annat i kategorierna vänlighet, taxiservice och shopping. Mumbai ansågs som den smutsigaste staden och Oslo den plats som ger minst värde för pengarna.
Över 75 000 resenärer deltog i undersökningen.

Uberförare har rätt till semester

Ekonomi Uberförare i den brittiska huvudstaden är inte egenföretagare, utan har rätt till semester och sjuklön som andra lönearbetare. Det slår en lokal arbetsdomstol fast.Uberförarna har krävt tillgång till de grundläggande rättigheter som tillkommer lönearbetare – …

Larm om olycka i Åsele

Åsele Räddningstjänsten har larmats om en trafikolycka utanför Åsele.
SOS Alarm uppger att olyckan inträffat på väg 557 strax söder om Överrissjö. ?

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

Trafikolycka utanför Vilhelmina

Vilhelmina En singelolycka har inträffat på E45 cirka en mil utanför Vilhelmina. ?

Larmet inkom till SOS alarm strax före klockan 15 på fredagen.

Artikeln uppdateras.