Nyheter
Shutterstock.com Vackra kuster och fridfulla stränder är något av allt det man kan uppleva på Menorca.

Liten ö med stora möjligheter

Publicerad 24 december 2012

Nyheter Det är en liten ö. Men Balearernas Menorca har mycket att erbjuda, med allt från ginprovningar till fest på klipporna. Här är fem tips.

FÖLJ ÄMNEN

+Vandring på Cami de Cavalls – Tjugo mil vandringsleder genom magnifika naturskyddade kustlandskap med nästan helt orörda badvikar.

+Ciudadella – Menorcas gamla huvudstad är fullpackad med historiska upplevelser på en liten yta och bjuder också på gastronomi och nattliv.

+Cova D’en Xoroi – Medelhavets kanske mest spektakulära nattklubb finns i en grotta högt uppe på en väldig klippvägg. Stor sevärdhet även dagtid. 75 Carretera Nova, Cala en Porter, Alaior. www.covadenxoroi.com

+Mascaró skofabrik – Bland annat säljs ovanliga modeller av ballerinaskorna som blivit världsmode och som ursprungligen kommer från denna Menorca-tillverkare. Adress: Poligono Industrial – Parcela 9, Ferreries. www.jaimemascaro.com

+Gin – Pröva Menorcas eget gin, som introducerades av engelsmännen under 1700-talet då Menorca tillhörde England.

UMEÅ: Fängelse för knuff

UMEÅ: Fängelse för knuff

Brott och straff En 69-årig man från Umeå döms till en månads fängelse för att ha knuffat en kvinna som sa till honom när hon såg att han stoppade på sig något på Pressbyrån. Däremot frias han från … ?

NÄRA: Kommunchefen slutar

NÄRA: Kommunchefen slutar

Lycksele Rickard Sundbom väljer att lämna sitt jobb som kommunchef i Lycksele.
Rickard Sundbom har sagt upp sig som kommunchef. Enligt ett pressmeddelande är anledningen att han fått ett annat jobb. ?

– Jag trivs väldigt bra i Lycksele och …

Ingves: Vi lever farligt

Ekonomi Konjunkturen stärks och inflationen stiger, säger riksbankschef Stefan Ingves under förmiddagens utfrågning i riksdagens finansutskott.Men den svenska ekonomin har stort omvärldsberoende.”Det låga ränteläget i omvärlden spiller över på oss och är något som svensk penningpolitik …