Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Kulturtelegram

Soran Ismail blir vintervärd

Publicerad 5 december 2012

Kulturtelegram Lyssnarna har fått rösta och sagt sitt. Åtta vintervärdar är nu redo att få berätta sina historier i ”Vinter i P1″, den mörka årstidens motsvarighet till ”Sommar”. En av värdarna är Soran Ismail, som den senaste tiden hamnat i hetluften sedan han förkommit på en film där han deltar i en hetsig diskussion med tre ledande SD-politiker som uttrycker kränkande och rasistiska åsikter på filmen. Men Ismail tänker inte prata om händelsen i programmet.

— Det här kommer handla mer om mitt yrke som komiker och om yttrandefrihet. Jag tackade ja innan det här med Sverigedemokraterna, säger han till TT Spektra.

Under jul och nyår kan vi återigen höra flera av sommarpratarna i ”Vinter i P1″. Den som är först ut är skådespelaren och sångaren Rikard Wolff som kommer prata om kärlek och drömmar. På nyårsdagen avslutar komikern och skådespelerskan Sissela Kyle.

De andra vintervärdarna är Hanna Hellquist, Annika Östberg, Morgan Alling, Lars Lerin, Olof Wretling och Soran Ismail.

Andra läste även:

Gijrra-årstiden växer fram

Gijrra-årstiden växer fram

Umeå 2014 Med en konvoj av barnvagnar med gräs i, smygstartar årstidsinvigningen av Gijrra – våren- i Umeå på valborgsmässoaftonen. ?

Essäer från ett getingbo

Essäer från ett getingbo

Bok Om vänsteruppsvingets litteratur under det dryga decenniet 1964 till 1976 handlar Johan Svedejdals nya essäsamling. Tommy Sundin har läst. ?

Hemvändande dans inleder festivalen

Hemvändande dans inleder festivalen

Kultur Fyra dagar av dans väntar i Umeå när festivalen Spring Forward i dag drar i gång, med hela Europas unga dans på programmet. ?

VK:s kulturpris
Nya mål på en ständig resa

Nya mål på en ständig resa

Kultur Konstnären med det färgexpressiva måleriet har vidgat sitt arbetsfält med både design och arkitektur. Han är den andre nominerade till VK:s kulturpris. ?

En generation livrädd för gråtoner

En generation livrädd för gråtoner

Krönikor Den slarviga sanningen om att tonårstiden i dag skulle vara utsträckt är falsk – snarare har de unga mindre rörelseutrymme än någonsin. ?

Sara Meidell

 

 

 

 

Kulturredaktionen
Telefon: 090-17 60 38
sara.meidell@vk.se

Dans - en bildande konstart?

Dans - en bildande konstart?

Krönikor Om bildning kan tolkas som en öppen kunskapsprocess borde dans även vara rörelsens och känslans bildning, skriver idéhistorikern Britt-Marie Styrke. ?

Tre frågor...

Tre frågor...

Musik … till Sarah Riedel, sångerska och kompositör som kommer till Umeå i dag med projektet Caravan of life. ?

Muntra upptåg __på Grisbacka

Muntra upptåg
på Grisbacka

Kultur Tommy Sundin gör en historisk stadsvandring i sällskap med den återuppväckta tidskriften GrisbackaBladet. ?

Mest läst på Kultur