Sorsele
Stefan Linnerhag

Vindelälvsloppet återuppstår?

Publicerad 24 oktober 2012 (uppdaterad 24 oktober 2012)

Sorsele Kommunerna längs Vindelälven har sökt utvecklingspengar för en nystart av loppet.

Förhoppningen är att loppet ska gå av stapeln igen under kulturhuvudstadsåret 2014. Det skriver SVT.

– Vi känner att det finns en ny löparboom, en ny motionsvåg. Det är nu eller aldrig, säger Leopold Sjöström, eldsjäl i Sorsele för Vindelälvsloppet, till SVT.

 

 • Thomas

  Det vore underbart.. Samt ett stort lyft för hela vindelådalen..

  Jobba stenhårt för Vindelälvsloppet alla som kan

 • Olle Kristensson

  Än är förvåningens och undrens tid inte förbi. Den ständige eldsjälen Leopold blåser nytt liv i succén Vindelälvsloppet. Hade förmånen att jobba med det i tio år och kommer upp om det krävs. Ryktet har spridit sig till Skåne! Nu Carlsson får du ta fram ditt V-lopps hjärta och skapa bra förutsättningar.
  Lycka till Sjöström och ALLA ni andra som behövs!
  Olle Kristensson
  en gång i svunnen tid ”general”

  • http://www.vindelalven.se/ Leopold

   Hej Olle! Toppen med ett ”livstecken” från dig. Jag har förgäves svarat 2 ggr tidigare på din kommentar, det är kanske VK-moderatorn som trixar med mig? Nu gör jag ett nytt försök med hälsningen ”Du behövs!” Visst vore det fantastiskt med en come-back av sommaräventyret Vindelälvsloppet?

   • Carlsson

     Hej. Det börjar bli en riktigt familjär stämning över denna diskussion. Kristensson och Sjöström, som var med så länge att de borde ha tröttnat, visar en otrolig entusiasm över en revival av Vindelälvsloppet. Kan tänka mig att Caisa, Mona och Jogge kan vara inne på samma linje. Och kraft och entusiasm har detta gäng aldrig saknat – så varför inte. Ett nytt upplägg som passar dagens vältränade löpare, cyklister, simmare och triathloner, eller varför inte den målgrupp som var tanken från början – jag och du, lite långsamma, gillar att ha kul med vänner och bekanta och tycker att Vindelälven svalkar som bäst efter några kilometer på asfalten. Kommer frågan till mig så ska jag göra mitt bästa. Kan nog göra lite till också! Den som var med från den allra allra första början 1982.

    • http://www.vindelalven.se/ Leopold

     Hej Carlsson! Många mervärden med planerna på en come-back, inte minst alla kontakter med de som var med när det begav sig…..Tumme upp från Caisa, och Jogge, Hans-Erik m.fl. är redan insyltade. Varför inte ett rendez-vous med ”familjen” för en nostalgitripp och spån för framtiden?

 • Urban Bengtson, Jalleslöpare

  Kul om det kan bli en Vindelälvsloppsstafett igen. Var med i Jalles TC i Umeå som tävlade alla år utom debutåret och vår klubb gjorde de flesta starterna.

  Ska bli spännande att se vilken form en ny stafett kan få. En önskan, som bygger på erfarenheten när det började minska lag, är kortare tävling. 

  Två dagar räcker gott, från Sorsele till Vindeln och, kanske, mål i Vännäs, fredag – lördag. Då kan långväga hinna hem på söndag, eller få sightseeing dag. Och få semesterdagar behöver tas ut.

  Början på sommaren, t ex helgen efter midsommar, underlättar för att få ihop lag innan folk försvinner ut i stugor och på resor. Kanske samarbete med Blodomloppet och Tjejmilen för att få lag och deltagare.

  Låt också de nya förslagen komma ut i media, via bloggar eller på annat sätt för oss intresserade att reagera.

  • http://www.vindelalven.se/ Leopold

   Till Urban,  732 Viik,  Olle,  Road363, Peter, Thomas…och alla andra som inte hört av sig på VK-bloggen! Tack för engagemanget och viljan. Varumärket Vindelälvsloppet är så starkt, därför tror jag att vi tillsammans kan fixa en come-back. Häng också gärna på Facebook-gruppen ”Vindelälvsloppet”

 • Christina Falkengård

  Kul att läsa. Nog är det läge igen med ett lopp. Men vad har hänt sedan förra året. Finns några nyheter att sprida.

SMHI: Varning för mycket hårda vindbyar

SMHI: Varning för mycket hårda vindbyar

Sorsele SMHI varnar för mycket hårda vindar i länet.
SMHI har gått ut med en klass… ?

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Sorsele Polisen varnar för att falska sedlar är i omlopp i länet.
Polisen i region Nord… ?

Centralköket i dåligt skick

Sorsele Sorseles centralkök Solhem har under flera år varit i dåligt skick. Under åren… ?

MP vill att kyrkan slutar med kalhyggen

MP vill att kyrkan slutar med kalhyggen

Sorsele Miljöpartister inom Svenska kyrkan i Luleå stift vill att stiftet börjar… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Höga halter - nu drar pollensäsongen i gång

Höga halter - nu drar pollensäsongen i gång

Sorsele Med milda vindar kommer inte bara värmen – utan också massor av… ?