Vilhelmina
Scanpix/VK Inez Abraham till höger. Till vänster "John of God" i färd med en av sina operationer.

Sjuka luras på healingresor

Publicerad 2 oktober 2012 (uppdaterad 29 oktober 2012)

Vilhelmina Företaget hävdar att transmediet John of God kan bota cancer och säljer dyra resor till Brasilien.

I tisdagens VK

Läs om Jonas Karlsson som själv sökte information om resorna. I mötet med en annan researrangör:

"Där frågade en kvinna vid vuxenskolan i Stockholm mig rakt ut om jag var gay. Att så många gaykillar fick ändtarmscanser berodde nämligen på skammen de upplevt i livet. Hon sa att John of God skulle kunna hjälpa mig att gå till botten med min skam."

FÖLJ ÄMNEN

Inez Abrahamzon från Latikberg driver tillsammans med några andra företaget Weforyou som säljer resor till Abadiânia i Brasilien där en man som kalllar sig John of God påstår att han botat över 15 miljoner människor från sjukdomar.

I sin marknadsföring för resorna på sin hemsida hänvisar man bland annat till sin guide som sägs ha blivit botad från en aggressiv cancer. Något som får till följd att människor sätter sitt hopp till och lägger sina pengar på en verksamhet som saknar all vetenskaplig grund.

– De ger förhoppningar till sjuka människor som inte kan uppfyllas. Den här sortens verksamhet ger inte patienterna en varaktig lösning. De kan få en psykologisk effekt och en stark upplevelse som de värdesätter men rent medicinskt är det bara dumheter, säger Sven Ove Hansson, filosofiprofessor vid Kungliga Tekniska Högskolan och redaktör för tidsskriften Folkvett som ges ut av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Inez Abrahamsson menar dock att man inte lämnar några garantier.

– När någon frågar oss om möjligheterna att bli frisk säger vi alltid att beslutet att resa dit är något de måste ta själva. Det är inte så enkelt att man kan kasta upp 25 000 kronor och så blir man frisk.

– Vissa som reser dit dör ändå och det finns de som tillfrisknat fast det omöjligt skulle gå, säger hon.

John of God påstås i sitt transtillstånd kanalisera ett antal olika entiteter, sedan länge döda andar som i jordelivet varit läkare eller helgon. Det sägs att entiteterna opererar andligt och att de ibland utför fysiska operationer genom John of God.

– Det är självklart att det talas om kvacksalveri i de här sammanhangen. Är man utanför gängse norm ska man stenas. Det finns en maktdimension i detta, man ska vara lojal mot traditionell sjukvård, forskare och läkare. Jag tycker att vi måste få prova olika saker och jag hoppas att stelbentheten rämnar snart, säger Inez Abrahamzon.

– Sjuka människor luras att spendera pengar på healing av en karismatisk person i stället för att satsa sin energi på det sjukvården kan ge. Det är en förfärlig verksamhet och jag tycker att lite mer moral skulle behövas, säger Sven Ove Hansson.

Klicka här för att komma till Weforyou:s hemsida och se vad företaget själv skriver om resorna.

 • Farbror Jalle..,

   Är det här som Inez Abrahamsson sysslar med ?..
  Hon som är ordförande i Hela Sverige ska leva..Hon tror på healing och förutspår att landsbygdsfrågor skall bli en valfråga..Är det John of God som förespått det?..Rena flummet…

 • Petter Sundlöf

  Tack för att ni tar upp det här! Strongt, inget jag förväntade mig av VK.

 • Pelle polis

  Tragiskt att det finns folk ”foliehattar” som går på sådana här saker.
  Men är man dödligt sjuk så greppar man varje halmstrå som kan inge lite hopp. Synd bara att de blir lurade. 

 • http://rymdvader.wordpress.com/ PetaFlux

  Jag tror nog att många kan må bättre av att känna att någon lyssnar på dom och pysslar om dom. 
  Något man knappas kan säga att den svenska vårdapparaten gör. 
  Obs, jag tror inte för den skull på att han kan hela någon.

 • tant kantarell

  Jag tycker att 21 -22 tusen kronor är billigt för 14 dagar i Brasilien, all inclusive.  Om jag läser rätt så fortsätter man att äta sina mediciner, så det förtar inte den vanliga sjukvården. Härligt att det finns möjligheter. Intressant hemsida där det beskrivs om Sloveninen där specialist läkare inom rehabilitering och gynekologi  anlitas. Heja Ines det växer ingen mossa på dig  men du kanske blir som en fjällbjörk lite krokigt i all blåst !!!!!
   

  • Undrande

    Håller med dig. Varför är det ingen som försökt bland politikerna kan man undra? Tror det skulle vara väldigt välgörande för dem. Tänker att de i allmänhet inte vet så mycket utan snarare bara tror.

 • Daniel

  FLUM! Bluff och båg. Går man på sånt här får man vackert skylla sig själv, oavsett hur dödligt sjuk man är. Jag förstår att man är desperat, men att slänga bort pengar till en charlatan löser inte problemet. Endast vetenskap kan lösa sjukdomarna, och cancer exempelvis är en sjukdom som INTE GÅR ATT ”BOTA” tyvärr.

 • Umebo

  Personen som utför detta tror kanske själv på att han kan bota människor. Det är inte alls säkert att dom bara är ute efter att luras.

 • Dennis Josefsson

   ”Vetenskap och Folkbildning är den organisation som utsett läkaren Annika
  Dahlqvist till årets vilseledare för att hon visat att LCHF-kost är bra
  för diabetiker.”

  Nej, det var inte därför hon fick utmärkelsen, det var andra påsåenden kring kost och hälsa som var motiveringen.

 • Henrik Viberg

   Inez, Dahlqvist fick utmärkelsen Årets Förvillare för att hon hävdar att cancer orsakas för att man äter för lite fett, inte för att hon förespråkar LCHF generellt. Hon avråder kvinnor att ta cellprover och genomgå mammografi. Hon hävdar att om man äter en ”naturlig” kost så går det inte att få cancer. Med andra ord så får man skylla sig själv om man får cancer, för man skulle ha ätit ”naturlig” kost.

  • Tant Grå

   VoFs utnämning bygger på citat från kvällspressen som har förvrängt det hon sagt och gjorde egna tolkningar. Hon har inte sagt att LCHF:are inte kan få cancer, däremot att cancerceller får en stor del av sin näring från socker och att om man låter blir att äta socker (och kolhydrater som i kroppen omvandlas till socker) bör risken för cancer minska. Det är inget hon hittat på, det pågår seriös forskning på ämnet. 
   Vad gäller mammografi och cellprover avråder hon ingen, men väljer själv att inte genomgå dem bl a för att hon tycker att det är ”en droppe i havet när man tänker på all sjukdomsframkallande kost och medicinering som industrin förser oss med”. Att ifrågasätta mammografi är hon inte precis ensam om, till och med socialstyrelsen har gjort en utredning om det.
   VoF har själv erkänt att det finns ett flertal felaktigheter i deras utnämning.

 • Pontus

  Angående att man inte väljer bort konventionell medicin bara för att man åker på dessa resor: Jag citerar från weforyous egen hemsida:
  ”Under ett och ett halvt år bar jag därför alltid med mig min hjärtmedicin, men nu har jag lagt bort den helt.”
  Tragiskt, bedrägligt och fullkomligt livsfarligt.

 • En som sett

  Jag måste säga att det är ganska typiskt att det är till stor del karlar (obs nu drar jag INTE alla över en kam) som är negativa. Är ni rädda? Rädda att det kan fungera? Bara en reflektion..
  Jag har varit där och sett rena mirakel hända!
  (Och mer empatisk människa än Inez finns inte)

  • Lars Lindqvist

   Av någon anledning är män generellt sett mer rationellt lagda än kvinnor i sådana här frågor. Fler kvinnor går till spåkärringar, läser horoskop etc. Har ingen aning om varför.
   Själv ser jag inte detta som att vara negativ endast logiskt ifrågasättande av något som inte kan styrkas.
   En fråga: Om sådant här verkligen fungerar, varför är det ingen som någonsin visat detta i ett test?

  • http://www.facebook.com/people/Theresa-Marklund/688673442 Theresa Marklund

    Sådana här praktiker som brukar inrymmas under New Age som paraplybegrepp tilltalar faktiskt mest kvinnor i 50-årsåldern och det finns psykologiska förklaringar till det, t ex att barnen ofta är utflugna, att man har tid att ”söka sig själv” och att dessa terapier och praktiker då erbjuder en form av gemenskap och känsla av tillhörighet och euforier när man upplever att det fungerar. Man kan säga att det är mer ”rationellt” att inte dras till det, men då underkänner man också detta med irrationalitet och att söka sig själv och att vilja ha gemenskap, för varför skulle det vara dåligt?. Om folk (kvinnor runt 50) mår bra av att heala varandra och att bli healade och låt dem hålla senser etc, så låt dem då göra det (skillnaden mot för andra religiösa praktiker är ju hårfin), men det ska inte vara tillåtet att saluföra dessa praktiker som bot mot riktigt svåra sjukdomar som cancer och HIV anser jag.  Här verkar man tyvärr ”komma undan” med att säga att mediet inte LOVAR att bota någon, bara att det är MÖJLIGT att bota både cancer och HIV.

 • Vildblomma

  Jag har också varit i Brasilien med Inez och mår förträffligt! Garanterar att det inte finns någon form av ”girigtt vinstintresse” i detta och att det finns någon som vill luras. Vi bör nog inse att det finns saker som vi människor inte kan förklara och att var och en tar beslut om hur man vill tackla sin sjukdom. Tycker inget utesluter det andra. Både traditionell medicin och andlig medicin behövs!!!

  • Bo Fasth

   Jag har INTE varit till Brasilien med Inez men mår förträffligt i alla fall. Förklara det den som kan.

 • http://twitter.com/Virre Virre!!!!!!

  Skulle vilja veta om Inez Abrahamzon har några siffror på hur många som rest till John of God via hennes företag, som därigenom blivit frisk, alltså utan att gå på några ”traditionella” cancermediciner samtidigt och bara förlitat sig på healingen.

 • Petter22

  Om någon säger sig kunna heala så respekterar jag den personen under förutsättning att healaren inte tar det minsta betalt och ej heller accepterar gåvor av något slag.

  • Maria

    De tar inte någon som helst betalning eller kostnad för healingen i Abadiânia. Alla är välkomna – rika som fattiga m.fl…

 • mm

  Om en sjuk person har gjort allt som vården erbjuder men ändå inte blir bättre elr frisk så tycker jag att det inte fel att prova alternativa metoder. En sjuk person har en enda önskan och det är att bli frisk. Det är väldigt lätt för oss friska att döma eftersom vi inte vet hur det känns att kanske ha dödsångest eller krämpor.
  Jag tycker däremot inte att man ska ta ut pengar elr dylikt för själva healingen. Dock kan jag förstå att själva resan, boende osv inte kan vara gratis.

  • ZAIMatte

   Så du tycker det är helt ok att pungslå sjuka och tillika desperata människor för egen vinnings skull, utan att kunna erbjuda något annat än placebo (i bästa fall)?!
       
   Struntmedicin-industrin omsätter ohyggliga mängder pengar utan att hjälpa någon som är sjuk.

   //Homeopat sedan 1976

 • Per

  Vem blir egentligen lurad? Kan man vårdcentral skicka canserpatient till sjukgymnast så är det väl inte mindre lurendrejeri än detta.
  Nonsenshistoria är det var det är. Man lever väl i ett fritt land och gör som man vill.

 • http://www.facebook.com/people/Sara-Elisabeth-Norberg/1509922789 Sara Elisabeth Norberg

  Ja, vad säger man. Om dom nu skulle kunna rädda folk från cancer så varför är dom så dyra. För vem har råd att hosta upp 25tusen

 • Blueberryhill25

  Kära En som sett. Jag är kvinna och inser naturligtvis som alla tänkande och hyggligt skolade människor att detta är geschäft. Gör ingen könsgrej av detta.

 • Blueberryhill25

  Sen blir jag helt förfärad över att Inez Abrahamsson här i forumet påstår att Vetenskap och Folkbildning har utsett läkaren Annika Dahlqvist till årets vilseledare för att hon visat att LCHF-kost är bra för diabetiker. Som tur är, har hon redan blivit rättad av andra i forumet. Är man så slarvig med fakta och vinklar så mycket efter eget godtycke, ska man inte jobba som journalist. Eller så får man väl söka anställning på ”Se och Hör”.

 • Petter22

  Trångsynthet? Nej, det är det inte frågan om. Visst ska man alltid ha ett öppet sinne. Men det får inte vara så öppet att hjärnan trillar ut!

 • Lars Lindqvist

  Därför att de kan bli lurade att tro att de blivit hjälpta och slutar med riktiga mediciner och behandlingar som bevisats fungera. Varför vill somliga satsa sitt liv på metoder som ej kan visa på någon som helst effekt istället för metoder som verkligen kan påvisa en stor effekt?

 • flugan

  Men hur tänkte Du här då. Säg att Du har dålig hälsa, säg att Du då har dålig ekonomi, skall Du då lägga, även om det ”bara” handlar om 12 tkr,  på en resa under falska förespeglingar om att bli frisk. Resan till Brasilien kan väl knappast räknas som vilken resa som helst oavsett vad det kostar då man utlovar effekter som inte kan bevisas. Ok, förstår att halmstråkänslan infinner sig hos Mig som sjuk men om Jag då invaggas i att mina sista slantar och denna resa ska fixa det, är det väl att lura folk. Tror inte att det är det första en svårt cancersjuk människa tänker att den ska resa till Brasilien.
  Sedan tror inte Jag att cancervården skulle avvisa metoder som gick att påvisa goda effekter på sjukdom oavsett, så länge den inte skadar mer än den gör nytta. Tycker att det är en tankevurpa att ständigt så split och misstro mot den vård som bevisligen hjälper många svårt sjuka idag

  • Blueberryhill25

   Ja, cancervården är ju i huvudsak fantastisk – det har jag erfarenhet från när anhöriga drabbats. Specialistvården i Sverige är något att vara tacksam för. 

 • pedwink

  Bra VK! Fortsätt gärna medverka i granskningen av flummet och pseudovetenskapen.

  Hanna m.fl.: detta handlar såklart inte om priset på resan utan på affärsidén som bygger på att ingjuta falska förhoppningar hos sjuka människor. Bottom line: det finns inga bevis för att healing kan bota sjukdomar. Inez vet detta, och skriver därför inte uttryckligen att man kommer bli frisk (det vore falsk marknadsföring). Däremot antyder hon det, väldigt starkt.

 • http://www.facebook.com/people/Theresa-Marklund/688673442 Theresa Marklund

   Jag har mycket svårt att tro att de bedriver ren välgörenhet, men jag kan förstås ha fel. Däremot är det inte positivt om folk slutar ta hjärtmediciner mm. efter denna healing, det kan bli ett extremt högt pris man får  betala om man gör det…Om man nu nödvändigtvis ska testa dessa former av terapier kan man väl kombinera dem med skolmedicin tycker ju jag. Precis som man kan be till Gud om bot och bättring om man nu känner för det, men inte heller då tycker jag att ”Gud” ska ersätta skolmedicinen. John Of God påstås både ha botat Cancer och HIV, vilket är uppseendeväckande. Jag förmodar att inte heller några som helst biverkningar har registrerats av hans verksamhet.

  Detta är ju helt klart en slags (ny)religiös ockult praktik, bara namnet ”John of God” tyder på det, eftersom John of God var en ledande religiös figur i Spanien på 1500-talet och visst kan religion fylla sina syften, men att ett andligt medium skulle kunna ha kontakt med/inkarnera med högre makter och på så vis driva ut sjukdomar är ju ingenting som jag tycker att man ska tuta i folk. Sedan att man genom healing kanske vill utveckla sig själv är en helt annan sak eller att man kanske vill äta Johannesört mot insomnia, men att påstå att Gud eller John of God kan bota cancer och HIV är mycket negativt för då kan de allra svagaste och mest desperata utnyttjas!

 • vetenskapsmannen

  Fast här är det något som vi förstår och har ett namn för, det vill säga kvacksalveri. Att sko sig på dödssjuka människors sista hopp bör inte uppmuntras av någon.

 • Kenneth Hellberg

  Kan du eller någon av de som tror på healing visa vetenskapliga bevis på att det verkligen fungera….ja då ska jag ompröva mina åsikter om det. Men tyvärr kommer ingen kunna göra det…

  • Inez

   Gå in på PubMed, världens största medicinska vetenskapliga forskningsdatabas. Men gör det inte om du inte är beredd att ompröva din åsikt och konvertera. :-)

 • Blueberryhill25

  Man behöver inte ha åkt till Brasilien för att förstå vilket bedrägeri detta är. Och enkelspårig är man inte om man är kritisk mot företag som suger pengar från okunniga och desperata människor. Och man är inte ”rädd” om man ifrågasätter om spöken kan operera levande människor – man använder helt enkelt huvudet att tänka med.

  • Inez

   Det finns inga privata vinstintressen i Weforyou, däremot reglerar svensk lagstiftning att företag måste vara vinstdrivande annars ska de läggas ner.  Vi gör det vi kan för att få ihop ekvationen med bra priser och god service. Räkna själv!

 • Blueberryhill25

  Jaså. Föreningens tidning har då gett utrymme till skeptiker för en ordentlig genomgång. http://www.vof.se/blogg/kall-fusion-i-italien/

 • En som sett

  ”Jag har rätt och du har fel” ”Du är dum om du tror på det här” Så här kan det ju hålla på i all evinnerlighet.  Var och en har en fri vilja och får tycka vad man vill, men vore det inte bättre att ta reda på fakta innan man är så nedvärderande! Prata med de människor som varit på dessa resor!  Känner dom sig lurade på pengar? Har de blivit hjälpta eller inte? Känner de sig besvikna på researrangörerna? Fråga dem innan man skriver att det är bedrägeri, lurendrejeri, att man skor sig på sjuka människor osv. Ni dumförklarar folk, även de som gjort dessa resor, innan ni har fakta.
  Som sagt, en resa till Brasilien med ”all inclusive” i två veckor för tjugotvåtusen är inte dyrt. Det är mycket pengar, men det är inte samma sak som dyrt. Kolla med vilket resebolag som helst (som inte erbjuder healing ;))

 • Ej troende

  Har mött dem som älskar detta och som åker dit om och om igen.Men om de blivit botade får man inget svar på.En lisa för själen kan visst få kosta pengar.Att bli botad från svåra sjukdomar ska man nog bortse ifrån, men man kan visst känna friskhetskänslor vid många olika behagskänslor och upplevelser.

 • torbjornsassersson

  Debattartikel om VK:s artikel och kommentarer från Abrahamsson som PO-anmälde tidningen. VK meddelade igår att de skulle förtydliga källan till ”cancer-citatet”. 

  http://newsvoice.se/2012/10/03/inez-abrahamsson-uthangd-vasterbottenkuriren-po-anmals-nyhetschef-stefan-aberg-vilseleder-lasarna/

 • Micke Degermark

  Tja, googlar man på weforyou och cancer så får man ju se att det för inte så länge sedan stod ”Vår guide Birgitta Alshorn blev frisk från sin aggressiva cancer!” på deras hemsida. Så cancercitatet är nog riktigt.

 • Blueberryhill25

  Men ett citat som upplevs som felaktigt fråntar ju inte Inez ansvaret att hon säljer kvacksalveri. Och vinkeln att främst kvinnor ”drabbas” av föreningen Vetenskap och Folkbildning känns vansinnigt krystad. Det finns inget hållbart genusperspektiv här – det handlar om att avslöja folk som säljer humbug helt enkelt.

  • Roffe287

   Det finns ju så mycket att ha synpunkter på kring Weforyou att VK inte behöver ”hitta på”. Ska de ha trovärdigheten kvar får de vara mer noggranna när de granskar.

 • Micke Degermark

   … fast citatet om cancer och homosexuella var ju inte från någon på weforyou. Jag missförstod situationen eftersom VK redan angett källan till det citatet när jag läste artikeln.

 • Inez

  Det är det bland annat det här som gör att jag stämt VK. De citat som du lutar dig mot kommer från någon annans mun. 

 • Ingvar Naslund

  Det är relevant och bra att VK granskar den ickevetenskapliga verksamhet som många lägger tiotusentals kronor påsom ett sista förtvivlat hopp om att bota dem från livshotande sjukdomar.
  Vi har aldrig påstått eller gjort sken av att Inez Abrahamsson ska ta ansvar för denna kraftigt ifrågasatta bransch.
  Genom sitt engagemang i Weforyou är Abrahamsson dock djupt involverad och får ta ansvar för de resor hon säljer.
  Det står givetvis Abrahamsson fritt att tro på denna kvasivetenskap. Det står även henne fritt att döma ut kunskapen hos etablerade professorer.
  Nu vill Inez Abrahamsson lägga skuld på VK och skjuta fokus från den verkligt viktiga frågan om på vilka grunder hon uppmuntrar allvarligt sjuka att lägga tiotusentals kronor på något som ingen ännu kunnat bevisa vara till någon hjälp.

  Ingvar Näslund
  Chefredaktör VK

 • Micke

  Om och när det finns studier som tyder på att healing har någon effekt utöver placebo kommer jag att vara den förste som argumenterar för att det bör tas in i sjukvården. Men så är det ju inte idag. Läs t ex om Emily Rosa: http://en.wikipedia.org/wiki/Emily_Rosa

 • Fredrik

  Det är uppenbart att vi behöver mer vetenskapsteori i skolorna.

  Inez du hänvisar folk till pubmed för att läsa om att detta fungerar. Så du vill alltså hävda att denna healing fungerar? Hänvisa oss istället till de artiklar som bevisar detta. Istället för att vifta blint till en databas. Vilka artiklar påstår att healingen fungerar? Jag utgår ifrån att de har granskats (peer reviewed) och att de experiment man har satt upp har upprepats av oberoende team som också blivit publicerade i en peer review-tidning. Annars har du inget att komma med.

  Att vara öppen är en sak, att tro blint är en anna sak. Den här healingen fungerar inte. Punkt slut. Det är ingen vettigt och logisk människa som är påläst aom tror detta. Att du känner dig illa till mods för vad folk tycker i din by aå är det pga ditt eget agerande. Inte pga vk eller någon annan. Kvacksalvare och lurendrejare ska granskas.

  Så låt höra inez. Hänvisa oss till de specifika artiklarna. Så du kan bevisa för folk att det fungerar.

  Du håller på med kvacksalveri när du påstår att det fungera, du kommer med direkta felaktigheter om årets förvillare och om svensk lagstiftning. Så förtroendet för dig är ju inte i topp. Men kom igen nu. Höj förtroendet genom att hänvisa till konkreta artiklar som bevisar att denna typ av healing fungerar. Annars vet vi ju alla hur det ligger till.

 • Blueberryhill25

  Om du har mage att på din hemsida citera de som påstår att 90 procent blir friska så får du väl stå för den uppgiften. Nån måtta på hur mycket man får skylla ifrån sig måste det finnas.

 • Lena

  Ni kallar det ”dyra resor till Brasilien” – vet ni vad det kostar att åka dit? Jag älskar att resa, helst backpacka, och det där är INTE en dyr resa.
  Angående att folk blir lurade – är det inte upp till var och en om man vill tro på något mer än det som kan bevisas enligt nuvarande forskningsmetoder? Ni kanske ska göra en artikel om hur folk ”luras” av svenska kyrkan som predikar?
  Den som skrivit artikeln verkar tro att cancerpatienter är korkade, men jag tror att varje patient kan ta ansvar för sig själv.
  Jag är en rätt sansad person med IQ lite över medel och om jag vore sjuk och hade råd skulle jag absolut köpa denna resa. Skulle vara intressant att se om det fungerar. Ett eget test – det är bättre än de vetenskapliga.

 • Hans-Göran Holmberg

  Min kompis Daina Dunret en jordnära gubbe som verkligen inte trodde på annat som inte rymdes inn0m det som var normerat och vetenskapligt godkänt avfärdade det mesta som hokus pokus åkte på en sådan resa helt utan förväntningar, hade hjärtbesvär, led besvär, och andra  ålders relaterade åkommor.
  Återkommen berättade han om sina nu varande åkommor, han bad mig att ursäkta honom och inte tro att han hade blivit göjmigt men så bra som han nu mådde hade han inte mått på år och dagar,bara en så enkel sak som att stiga in i sin bil var tidigare ett problem som han inte kände av längre, överhuvudtaget var det ett nöje att se hans ny återfunna livsglädje och framtidstro som han av gammal normering måste be om ursäkt för att han mådde bra och väl medveten om att han skulle ifråga sättas om han var nykter eller blivit vilseledd.
  Han fick några år då livet mera handlade om just livet och inte om hans krämpor som han innan resan gärna talade om, han blev en relativt lycklig man som ville vara kvar i nuet.
  Det slog mig hur underligt det kan vara, Jesus från Nasaret delade hav, födde ett helt folk med två fiskar med mera vilket 2012 år efter inte ifråga sättes av ett par miljarder människor !!!!
  Jag för min del tror mera på Ines Abrahamsson än Jesus från Nasaret,
  Ni som sitter och kastar sten i glashus glöm inte vem som blev tillfrågad och kastade första stenen var en i medicin förmodligen helt okunnig fillosofie professor, vad skall kan nästa gång uttala sig 
  om, kanske om att bilindustrin är farlig, målare är oärliga överlag eller något annat yrkesskrå som han saknar insikt om men med proffessortiteln med automatik står över allt ifrågasättande och ensam äger rätten till sanning och trovärdighet.
  Hans Göran Holmberg  0950 310 01

 • Stefan Rådström

   Ja! Jag kan också leka med påhittade anekdoter! Min kompis Bill Shut var verkligen en jordnära gubbe som inte trodde på annat som vetenskaparna hade godkänt med sitt stora vetenskapliga sigill – allt annat var bara humbug. Han köpte inte någon tandkräm som inte annonserades som ”vetenskapligt bevisad”, han tillät inte sin fru att införskaffa andra tamponger än de som bevisats fungera med blåfärgad vätska, osv.

  Men så en dag fick han en sådan fruktansvärd smärta i sin ena arm, och allt vad de där vetenskapliga doktorerna sade var att han antagligen börjat ligga på den när han sov. Han kände sig fruktansvärt kränkt, och började fundera om det inte vore värt att prova på någon av de här woo-kurerna – för vad skulle kunna gå fel? Det värsta som kunde hända vore väl att det inte fungerade?

  Så han började titta runt på internet och hittade en researrangör som hade en väldigt bra ”track record” enligt deras egna annonser. Åven deras egna guider hade ju provat på och kunde vittna om att det fungerade. Bill ringde dem alltså, och de fixade en billig resa till honom till en världsberömd schaman i det inre av Guatemalas djungler. Väl där mötte han schamanen och denne visste redan vad som var fel med Bill utan att han behövde tala om det för honom: ”Du har en svår smärta i din arm, och det beror på en demon vid namn Gusten som tagit sin boning där. Enda boten är att under 8 timmars tid springa allt vad du orkar runt en pinne i din trädgård, och när du väl gjort det kommer du att vara fri från din smärta.” Bill reste hem glad i hågen – här fanns äntligen någon som trodde på honom, och hade en bot!

  Dagen efter sin hemkomst inledde han sin healing i sin trädgård genom att slå ned en pinne i marken och springa runt den varv efter varv för glatta livet! Han kände sig glad och euforisk, och när hjärtat gav upp blev han äntligen fri från sin plåga, precis som schamanen hade utlovat. Begravningen skedde en vecka senare.

 • gästinlägg

  Jag har varit där, har du?

  Eftersom min tidigare kommentar har ”kommit bort” och inte visas längre,tar jag det en gång till.

  Jag har vid två tillfällen åkt till Brasilien med resebolaget weforyou och har bara gott att säga till dem som arrangörer.Bra service och guidning vid Casa de Dominatio.Där har Joao taixiera de Faria(John of God är ett smeknamn som andra gett honom) arbetat dagarna igenom i över 50 år för att hjälpa sina medmänniskor.

  Det faller på sin orimlighet att miljoner människor från hela världen,fattiga brasilianare och förhållandevis rika turister skulle åka dit och kostnadsfritt bli behandlade av denne man,om det inte hade någon effekt , på något sätt!

  Den som kan hitta en resa med samma innehåll och service billigare är bara att gratulera.

  Jag manar dig till eftertanke.Se till att du har korrekt information. Fråga de som har varit där(om du verkligen är intresserad)Vi som varit där är helt vanliga människor med förnuft och förmåga att ta egna beslut.
  Jag vet, att jag och många av mina vänner och medresenärer blivit hjälpta, men vi kommer aldrig att kunna förklara hur det har gått till.Detta gäller oavsett vad andra tyckerom det.

 • gäst

  Visst, vi kan ägna oss åt pajkastning,men det är inte intressant.Ingen kan säga hur andevärlden fungerar(det underlättar om du vet att den finns) Och att försöka översätta det arbete som sker vid Casa  De Dominacio till timmar och minuter när arbetet ,som det ser ut,  sker ”på sekunden”och i andliga nätverk som inte går att beskriva i moderna vetenskapliga termer. Många vill gärna framstå som den ”som har rätt” men vi kommer aldrig att kunna förklara vad som sker där. Jag föreslår att du åker dit själv.Du kommer att häpna!

 • Johan Ringvall

  Hur kan ni skriva att sjuka luras? Varken ni eller den där professoren, som inte har någon som helst kunskap i hur helande och läkning går till på en annan nivå än den rent fysiologiska har rätt att skriva så. Har ni varit där? Återkom i så fall efter besöket med en ny artikel. 

Larm om barn som kör miniskoter

Larm om barn som kör miniskoter

Vilhelmina Polis har ryckt ut till Kittelfjäll sedan ett barn kört miniskoter.
Polisens… ?

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Vilhelmina Polisen varnar för att falska sedlar är i omlopp i länet.
Polisen i region Nord… ?

MP vill att kyrkan slutar med kalhyggen

MP vill att kyrkan slutar med kalhyggen

Vilhelmina Miljöpartister inom Svenska kyrkan i Luleå stift vill att stiftet börjar… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Höga halter - nu drar pollensäsongen i gång

Höga halter - nu drar pollensäsongen i gång

Vilhelmina Med milda vindar kommer inte bara värmen – utan också massor av… ?

TV: Höga halter redan till helgen

TV: Höga halter redan till helgen

Vilhelmina Redan nu rapporteras det om måttliga till höga halter av alpollen i Umeå. Över… ?