Nyheter
Scanpix

Blodet myggorna föredrar

Publicerad 15 juli 2012

Nyheter Japanska forskare har kommit fram till vilken blodtyp myggorna gillar allra bäst. Svaret var solklart: blodgrupp 0 är den smaskigaste om myggorna får välja.

FÖLJ ÄMNEN

Personer med 0-blod är riktiga myggmagneter visar nu en studie från Japan. Där har man kommit fram till att myggorna väljer med omsorg vilka de ska sticka utifrån blodgrupp.

Forskarna lät flertalet mygghonor välja mellan 64 salivprover från människor med olika blodgrupper. 83 procent av myggorna landade i 0-blodsspottet vilket visar att det var allra populärast. Endast 46 procent valde saliv från människor med blodgrupp A, skriver Aftonbladet.

  • Kalle

    Nyhetstorka? Detta publicerades 2004… ;-) http://www.bioone.org/doi/abs/10.1603/0022-2585-41.4.796

  • Ingros

    Jag har a+ och myggen älskar mig…

  • Muppeee

    endast 46%… Har ni någon konfidensgrad på de här uppgifterna?

Larm om brand i byggnad

Bränder och olyckor Räddningstjänsten har larmats om att det brinner i en byggnad norr om Kåge.
SOS Alarm uppger att det enligt uppgift ska röra sig om Solvik folkhögskola i Frostkåge. ?

Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Tolvårig pojke försvunnen

Inrikes En tolvårig pojke är sedan i morse försvunnen från sitt hem i Torvalla i Östersund. Pojkens skola kontaktade polisen när han inte dykt upp där och konstaterats inte vara hemma. Därefter anmäldes han som saknad.Polisen …

Timberlake: Hade ingen aning!

Nöjestelegram I ”The tonight show” berättar Justin Timberlake att han inte hade någon aning om att det var förbjudet att fotografera i röstningsbås i USA.— Jag tänkte ”det här blir jättebra och kommer att inspirera folk …