Nyheter
Scanpix

Blodet myggorna föredrar

Publicerad 15 juli 2012

Nyheter Japanska forskare har kommit fram till vilken blodtyp myggorna gillar allra bäst. Svaret var solklart: blodgrupp 0 är den smaskigaste om myggorna får välja.

FÖLJ ÄMNEN

Personer med 0-blod är riktiga myggmagneter visar nu en studie från Japan. Där har man kommit fram till att myggorna väljer med omsorg vilka de ska sticka utifrån blodgrupp.

Forskarna lät flertalet mygghonor välja mellan 64 salivprover från människor med olika blodgrupper. 83 procent av myggorna landade i 0-blodsspottet vilket visar att det var allra populärast. Endast 46 procent valde saliv från människor med blodgrupp A, skriver Aftonbladet.

  • Kalle

    Nyhetstorka? Detta publicerades 2004… ;-) http://www.bioone.org/doi/abs/10.1603/0022-2585-41.4.796

  • Ingros

    Jag har a+ och myggen älskar mig…

  • Muppeee

    endast 46%… Har ni någon konfidensgrad på de här uppgifterna?

Ung svenska död i Egypten

Inrikes En svensk kvinna i 20-årsåldern har omkommit i en bilolycka i Egypten.Olyckan ska ha skett på en väg i närheten av turistorten Sharm el Sheikh i torsdags. Den unga kvinnans syster, som även hon satt …

Organiserat fusk på högskoleprov

Inrikes Över 80 personer har de senaste fem åren fuskat sig till toppresultat på högskoleprovet. Detta med hjälp av ligor som tagit uppemot 100 000 kronor för besväret, uppger SVT.Ligorna har anlitat folk som på provdagen fotograferat …

Tekniska problem med e-tidningen

Nyheter Just nu går det inte att läsa tisdagens utgåva av VK:s e-tidning eVK, på grund av tekniska problem.
VK jobbar på att lösa problemet och hoppas att det ska vara löst inom kort. ?