Nyheter

Föll tre meter vid husbygge

Publicerad 14 juli 2012

Nyheter Mannen skulle dra värme och avlopp vid ett pågående husbygge och föll tre meter.

FÖLJ ÄMNEN

Ett byggföretag i en av Umeås kranskommuner kan tvingas betala företagsbot på 100 000 kronor på grund av misstanke om arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada.

Det var när en villa skulle byggas i januari förra året som man skulle dra värme och avlopp på övervåningen. Då en öppning vid trappan till nedervåningen endast var täckt av papp klev mannen igenom och föll tre meter ner till bottenvåningen. Han ådrog sig skador som krävde ett antal sjukhusbesök och sjukskrivning.

Byggföretaget har, enligt stämningsansökan, inte tagit till tillräckliga åtgärder för att förhindra olyckan. Mannens arbetsgivare kan också komma att behöva böta 100 000 kronor på grund av oaktsamhet som kan ha lett till olyckan.

Umeåklubben vann dragkamp

Umeåklubben vann dragkamp

Innebandy Team Thorengruppen har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Det är Balrogs poängkung Daniel Hernandez som ritat på för SSL-nykomlingen.
Daniel Hernandez stod för 33 mål på 19 matcher för Balrog i allsvenskan i vintras. Han … ?

Besked om Wallströmåtal

Inrikes Förundersökningen om misstänkt muta rörande utrikesminister Margot Wallströms bostad läggs ner, uppger åklagaren för TT.I en skriftlig kommentar till TT säger Margot Wallström: ”Jag har tagit emot beskedet om att förundersökningen lagts ner. Det är …

Rattfyllerist fast i kontroll

Robertsfors Vid 06.40 stoppade polisen en misstänkt rattfyllerist i Robertsfors.
Mannen som är i 60-årsåldern blev misstänkt efter att ha blåst i sållningsinstrumentet. Efter provtagning på polisstationen visade det sig att mannen hade 0,4 promille alkohol i … ?