Nyheter

Föll tre meter vid husbygge

Publicerad 14 juli 2012

Nyheter Mannen skulle dra värme och avlopp vid ett pågående husbygge och föll tre meter.

FÖLJ ÄMNEN

Ett byggföretag i en av Umeås kranskommuner kan tvingas betala företagsbot på 100 000 kronor på grund av misstanke om arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada.

Det var när en villa skulle byggas i januari förra året som man skulle dra värme och avlopp på övervåningen. Då en öppning vid trappan till nedervåningen endast var täckt av papp klev mannen igenom och föll tre meter ner till bottenvåningen. Han ådrog sig skador som krävde ett antal sjukhusbesök och sjukskrivning.

Byggföretaget har, enligt stämningsansökan, inte tagit till tillräckliga åtgärder för att förhindra olyckan. Mannens arbetsgivare kan också komma att behöva böta 100 000 kronor på grund av oaktsamhet som kan ha lett till olyckan.

Zara Larsson: "Jag hatar killar"

Nöjestelegram En kvinna misstänks ha våldtagits mitt i publikhavet under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen utanför Norrköping. Nu kommenterar popstjärnan händelsen på Twitter: ”Du förtjänar att brinna i helvetet”, skriver hon.Polisen vädjar till dem som har …

Bråkigt får skrämmer barnfamilj

Norra länsdelen En småbarnfamilj i Södra Stensjön, utanför Byske, har fått oväntat besök av en ilsken bagge på sin tomt. Polisen söker nu djurets ägare.
Det var under fredagsmorgonen som husägaren upptäckte baggen på sin gård och ringde … ?

Inbrott i vårdcentral

Nyheter Vårdcentralen i Burträsk har haft besök av tjuvar.
Tjuvarna tog sig in genom att krossa några glasrutor. En polispatrull har ryckt ut och inlett en brottsplatsundersökning. ?

Den tyder på att tjuvarna bland annat varit ute efter mediciner. …