Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nyheter

Ulvskog ber om ursäkt för Lööf-hån

Publicerad 7 juli 2012 (uppdaterad 7 juli 2012)

Nyheter Socialdemokratiska ex-ministern Marita Ulvskog ber om ursäkt för att ha kopplat ihop Centerledaren Annie Lööf och dokusåpan Top Model i en kommentar på Twitter när Lööf talade i Almedalen. Det var dumt, tycker Ulvskog, som numer är S-gruppledare i EU-parlamentet.

— Vad jag menade var att det var ett dåligt tal, mycket styling och lite innehåll, sade Ulvskog när hon intervjuades i Expressens valstuga i Almedalen.

Ulvskog var mycket ledsen över att det hon skrev kunde uppfattas som en typ av härskarteknik som Ulvskog själv ofta kritiserat, att kvinnors utseende används för att bedöma dem och förminska dem.

”Ny talskrivare åt Annie Lööf? Hjälper tyvärr inte. Trovärdighet noll. Skulle funka i Top Model, inte i verkligheten”, twittrade Ulvskog.

Andra läste även:

 • The Observer

  Ulvskog är en partiprodukt som lärt sig en retorik för att ta sig fram inom partiet. Den egna övertygelsen  visar sig dock ibland. Dåligt av Ulvskog.

 • NiklasT

  Ulvskog har ju helt rätt. När Lööf talar är det världsrekord av floskler, gång på gång. 

 • Prästenslillakråka

  Ibland, i alla fall, bör nog hjärnan kopplas in innan käften öppnas på vid gavel. Ulvskog borde nog ha tagit lärdom av tidigare uttalanden. Kanske det trots allt ligger i hennes personlighet.

 • Viktor

  Socialdemokraterna har fortfarande inte berättat hur dom ska finansiera allt till alla.

 • JF

   Men man kan ju inte anklaga honom för mycket styling iaf. :)

 • NiklasT

  De har i varje fall en partiledare som vet hur det är att arbeta. Det kan varken Fredrik eller Annie svara på.

 • NiklasT

  Hmmm, inga politiska förslag? Lyssnade du inte på talet? Sedan kanske du la märke till att statsministerns största förslag var ett förslag som han ”tagit” från Löven. 

Fritt fram för bara bröst

Umeå Nu är det fritt fram att bada med bara bröst i Medleys simhall. ?

Kommunalrådet tog beslutet

Kommunalrådet tog beslutet

Vännäs Johan Söderling (S), kommunalråd, var den som formellt fattade beslutet om att Solveig Larsson, tidigare gymnasiechef på Liljaskolan, skulle omplaceras. ?

Dom ger fiskare rätt

Dom ger fiskare rätt

Sorsele Efter många års kamp har sju fiskare fått rätt i Högsta domstolen.  ?

Ny djurklinik i Umeå

Ny djurklinik i Umeå

Umeå På lördag öppnar ytterligare en klinik för djur i behov av vård i Umeå. ?