Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Får rätt till bidrag

Publicerad 6 juli 2012

Umeå En man som nekats försörjningsstöd får nu rätt mot Socialnämnden i Umeå.

Mannen ansökte om försörjningsstöd för att betala hyran av en lägenhet för januari 2012. Socialnämnden valde först att bara bevilja halva det belopp som mannen ansökt om, men nu får de bakläxa. Mannen överklagade ärendet till förvaltningsrätten och nu får han rätt till hela hyran på 5200 kronor.

 

  • Gäst

    Vad är normen, max gränsen för boende, för Soc.bidrags-tagare i Umeå egentligen? Varför finns ingen kontroll huruvida/vilken omfattning det förekommer uthyrning ”svart sambo” inom normen för försörjnings stöd? Ge kommunen resurser likt FK. 

Test med kortare arbetsdag på äldreboende

Umeå Fackförbundet Kommunal och Umeå kommun är nu överens om ett försök med sex timmars arbetsdag för personalen på äldreboendet… ?

Lovar extra stöd till mjölkbönder

Lovar extra stöd till mjölkbönder

Umeå Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) lovar nu extra åtgärder för att hjälpa den svåra ekonomiska situationen för landets mjölkbönder…. ?

Kulturhusfest ute i det fria

Kulturhusfest ute i det fria

Umeå För andra året i rad hålls i helgen Kulturhusfestival vid de gamla lokstallarna på Haga. I fjol var festivalen olaglig. Nu sker allt… ?

Få anmälningar leder till dom

Umeå Varje år anmäls tusentals poliser, men det är bara en av hundra anmälningar som leder till fällande dom eller strafföreläggande. Professor… ?

Polisman misstänks för flera brott

Umeå En polisman, som under lång tid har varit verksam i Umeå, anklagas för att ha köpt amfetamin och förvarat illegala vapen i sin bostad. Nu… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå