Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vilhelmina

En konst att vandra bland myggen

Publicerad 5 juli 2012

Vilhelmina Konstnären Fredrik Strid ägnar sommaren åt att vandra och samtidigt låta naturen skapa hans konstverk.

Det är inte varje dag vi ser en man som går och knuffar ett vitmålat plåtskåp framför sig på en väg. Men det är just vad Fredrik Strid ska göra i åtta veckor.

Plåtskåpet, som går på hjul och har fått ett handtag, målar han med vit linoljefärg varje morgon.

Under dagen fastnar det småkryp, barr och annat på skåpet. När Fredrik Strid når sitt mål, i Norge, är tanken att naturen själv ska ha skapat konstverket.

– Det blir mycket mygg och knott som fastnar här uppe.

På onsdagen var han i trakterna av Dalasjö, mellan Vilhelmina och Åsele. Hans plan är att komma till Vilhelmina under torsdagen och sedan fortsätta till Dikanäs och slutligen in i Norge.

Läs mer i torsdagens VK.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Stridsflygen dundrar in över Västerbotten

Stridsflygen dundrar in över Västerbotten

Vilhelmina Med ett öronbedövande dån lyfter stridsflygen från marken på F-21 i Luleå. Den omdiskuterade flygövningen Artic Challenge Exercise har… ?

TV: Vägen färgar allt svart

Vilhelmina Gångtrafikanter, hundar och bilar som färdas på Borgafjällsvägen utanför Granliden i Vilhelmina färgas i samma ton som vägen –… ?

”Skiffer är ett bra material”

Vilhelmina Enligt Per-Mats Öhberg på Trafikverket är det inte ovanligt att skiffer används i slitlagret på grusvägar. Inte heller att vägen blir… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Experter sågar vägbygget

Experter sågar vägbygget

Vilhelmina Vägen utanför Granliden i Vilhelmina byggdes om för ett år sedan. Efteråt blev vägen svart och gropig. Svevias vägbygge sågas av flera… ?

Drogpåverkad på socmöte

Vilhelmina Polisen kallades vid lunchtid på tisdagen till socialtjänstens kontor i Vilhelmina på grund av att en misstänkt drogpåverkad man uppehöll… ?

Tyck till om Vilhelmina
Applåden från Vilhelmina