Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Lurade till sig stora summor

Publicerad 28 juni 2012

Umeå 35-åringe lurade till sig nästan 100 000 kronor genom att svara på annonser där annonsörerna velat köpa saker, som han sade sig ha.

Den 35-årige mannen, hemmahörande i Varbergs kommun, kontaktade personer som ville köpa saker på Blocket och sa att han hade varan till salu. När köparen sedan satt in pengar på 35-åringens konto, dök ingen vara upp. Sedan gick 35-åringen inte att få tag på. Bedrägerierna pågick mellan perioden oktober 2010 till februari 2012.
Tre länsbor finns bland de 42 personer som blivit lurade av 35-åringen. De har annonserat efter bildäck, sötfångare och lampor med mera.
35-åringen har i förhör uppgett att orsaken till bedrägerierna har berott på att han varit skyldig en kriminell organisation en stor summa pengar, plus att han lidit av ett spelberoende.
35-åringen döms nu av Varbergs tingsrätt till skyddstillsyn samt att han ska genomgå behandling för sitt spelberoende.

Ägarna berättar om tjuvarna

Umeå I helgen tog ägarna av Bobbys loppis i Umeå fast flera tjuvar som försökte ta varor från butiken. De berättar om varför det är så viktigt… ?

Tjuvarna hade inget att hämta på loppisen

Umeå Den senaste tiden har Bobbys loppis i Umeå haft ovälkomna besökare. För en tid sedan bestämde de sig för att ta krafttag mot tjuvarna som… ?

Dimma stoppade inte travkusken

Umeå Patrik Nygren travkusken från Umeå försenades rejält av dimman på torsdagen. Det var en kamp om minuter för att hinna delta i Lunchtravet… ?

Toalettvatten rakt ut i älven

Umeå Krogens gästtoaletter var felkopplade. Toalettvattnet har därför gått rakt ut i älven. Se dagens VK100 – nyheter på 100 sekunder. ?

Också…

Hindras att komma in i butiker

Umeå De vill besöka affärer, butiker och offentliga miljöer i stan i Umeå, men stoppas av hinder som skulle kunna vara enkelt avhjälpta. Nu har… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå