Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Lurade till sig stora summor

Publicerad 28 juni 2012

Umeå 35-åringe lurade till sig nästan 100 000 kronor genom att svara på annonser där annonsörerna velat köpa saker, som han sade sig ha.

Den 35-årige mannen, hemmahörande i Varbergs kommun, kontaktade personer som ville köpa saker på Blocket och sa att han hade varan till salu. När köparen sedan satt in pengar på 35-åringens konto, dök ingen vara upp. Sedan gick 35-åringen inte att få tag på. Bedrägerierna pågick mellan perioden oktober 2010 till februari 2012.
Tre länsbor finns bland de 42 personer som blivit lurade av 35-åringen. De har annonserat efter bildäck, sötfångare och lampor med mera.
35-åringen har i förhör uppgett att orsaken till bedrägerierna har berott på att han varit skyldig en kriminell organisation en stor summa pengar, plus att han lidit av ett spelberoende.
35-åringen döms nu av Varbergs tingsrätt till skyddstillsyn samt att han ska genomgå behandling för sitt spelberoende.

SAIK lånar till Lövenkonkurrent

SAIK lånar till Lövenkonkurrent

Umeå Anton Lindholm har fått sparsamt med speltid – nu lånas han ut till en Björklövenkonkurrent.
Backen Anton Lindholm är inne på sin andra… ?

Vill se hårdare tag mot IS-krigare från Sverige

Umeå Peder Hyllengren, forskare vid Försvarshögskolan, anser att det bör bli förbjudet att lämna Sverige för att kriga för IS.
- Om man väljer… ?

Så rekryterades Umeåborna till IS

Umeå Här är VK:s premiärsändning av VK100. Huvudinslaget handlar om VK:s avslöjande att tre unga Umeåbor stoppades i sista stund på väg för att… ?

Skrämmande snabb rekrytering

Umeå Det var en snabb rekrytering som IS, Islamiska staten, gjorde av ungdomarna från Umeå. En normal rekrytering brukar ta ett halvår. Här tog… ?

TV: Minskar matsvinn med lagad lunch

Umeå För ett par år sedan började Ica Mariehem laga luncher av matvaror som var nära utgångsdatum, i stället för att riskera att behöva kasta… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå