Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Bäst i tillgänglighet

Publicerad 27 juni 2012

Umeå Länsstyrelsen i Västerbotten ligger i topp när det gäller tillgänglighet.

Ingen länsstyrelse uppfyller Handisams samtliga krav på grundläggande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Fyra av tio har dock förbättrat sig sedan i fjol. Det framgår av en ny enkätundersökning från Handisam som 19 länsstyrelser har svarat på.

– Länsstyrelserna har gjort framsteg, men det finns fortfarande mycket att förbättra, säger Arvid Lindén, analyschef på Handisam.

Länsstyrelserna i Västerbotten och Östergötland arbetar bäst med tillgänglighet, de, uppfyller 12 av maximala 13 kriterier för grundläggande tillgänglighet. Sämst är man i Kalmar län och Jönköpings län som uppfyller fyra respektive fem kriterier.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Ny succé för Seniormässan

Ny succé för Seniormässan

Umeå Träffa folk och prata bort en stund, lyssna på levande musik, äta lunch eller ta en fika, få roliga… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Vad är det bästa med att vara pensionär?

Vad är det bästa med att vara pensionär?

Umeå På dagens Seniormässa i Umeå träffade vi förstås tusentals pensionärer. ?

Restaurangen krävde slavkontrakt

Umeå Jannike Åberg från Umeå sökte jobb på en restaurang i Umeå. Då krävde ägaren att hon skulle skriva på ett kontrakt där hon skulle få betala… ?

Billigt bad populärt i Umeå

Billigt bad populärt i Umeå

Umeå Möjligheten för barn att sommarbada för tio kronor är fortfarande mycket populär. Det visar en färsk utvärdering av Umeå kommun…. ?

Holmlund nöjd över beskedet

Holmlund nöjd över beskedet

Umeå Umeås kommunalråd Lennart Holmlund gillar att Norrbotniabanan nämns i den kommande budgeten. ”Stefan Löfven hade under valrörelsen… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå