Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Bäst i tillgänglighet

Publicerad 27 juni 2012

Umeå Länsstyrelsen i Västerbotten ligger i topp när det gäller tillgänglighet.

Ingen länsstyrelse uppfyller Handisams samtliga krav på grundläggande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Fyra av tio har dock förbättrat sig sedan i fjol. Det framgår av en ny enkätundersökning från Handisam som 19 länsstyrelser har svarat på.

– Länsstyrelserna har gjort framsteg, men det finns fortfarande mycket att förbättra, säger Arvid Lindén, analyschef på Handisam.

Länsstyrelserna i Västerbotten och Östergötland arbetar bäst med tillgänglighet, de, uppfyller 12 av maximala 13 kriterier för grundläggande tillgänglighet. Sämst är man i Kalmar län och Jönköpings län som uppfyller fyra respektive fem kriterier.

En blöt natt för många

Umeå Löningslördag för många. Det märktes inte minst i polisarresten, där ett stort antal överförfriskade länsbor fick sova natten till… ?

Kastade tv genom fönstret

Umeå Polisen larmades vid 23-tiden på lördagen till Stipendiegränd på Ålidhem i Umeå där en tv och diverse köksgeråd kastats ut genom ett… ?

Berusad man våldsam mot polis

Umeå En man blev bråkig på ett dansgolv på ett uteställe i Umeå i natt. Mannen misstänks vid gripandet ha blivit våldsam mot poliserna.
Det var… ?

Miljoner i böter för Akademiska hus

Umeå Akademiska hus har dömts till att betala tre miljoner i upphandlingsskadeavgift/böter. Det har kammarrätten i Sundsvall meddelat i en… ?

"Lingons" hattrick räckte inte för City

Umeå Trots ett hattrick av veteranen Johan ”Lingon” Lindgren och kryss inför sista perioden inkasserades 16:e raka förlusten. ?

Umeå City åkte…

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå