Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nordmaling

Smugglade GBL till Nordmaling

Publicerad 12 juni 2012

Nordmaling En medelålders man från Nordmalingsområdet misstänks ha smugglat in GBL från utlandet. På tisdagen begärdes han häktad misstänkt för grov smuggling och brott mot lagen om förbud mot hälsofarliga varor.

- Det handlar om varor som tagits in i landet från ett annat europeiskt land, säger kammaråklagare Anders Norberg som i nuläget inte vill gå in på vilka mängder det handlar om.

Smugglingen ska ha skett under en längre tid med start förra sommaren. En annan man sitter sedan tidigare häktad i ärendet och den nu aktuella Nordmalingsbon har varit anhållen i sin frånvaro sedan en månad tillbaka.

I helgen greps han i södra Sverige och nu begärs han alltså häktad eftersom det finns risk att han annars försvårar utredningen eller fortsätter sin brottsliga verksamhet.

GBL används inom industrin som lösnings- och rengöringsmedel, men i kroppen kan det omvandlas till GHB som är narkotikaklassat.  Folkhälsominister Maria Larsson (KD) har tidigare meddelat att regeringen påbörjat en process med att klassa GBL som narkotika.

Utöver de ovan nämnda brotten misstänks mannen även för narkotikabrott av normalgraden. Han förekommer under 24 avsnitt i belastningsregistret, där det framgår att han gjort sig skyldig till ett stort antal narkotikabrott och avtjänat flera fängelsestraff.

  • Karolina

    Suck! Finns det inget vanligt arbete att försörja sig på?

Gräsbrand vid Hörnsjö

Nordmaling SOS har larmats om hur en gräsbrand uppstått i Hörnsjö i Nordmalings kommun.
Räddningstjänst är på väg till branden, som enligt uppgift… ?

Boende på Bockholmen nära

Nordmaling Planerna på att uppföra ett nytt havsnära bostadsområde på Bockholmen utanför Nordmaling är nu ännu ett steg närmare ett… ?

Misshandel i Nordmaling

Nordmaling Polisen har gripit en man i Nordmaling, misstänkt för misshandel.
Enligt vakthavande befäl är mannen misstänkt för att ha misshandlat en… ?

Brand i fiskbod

Nordmaling Larmet gick på måndagskvällen om att det brann i en villa i Rundvik.
Räddningstjänsten åkte till platsen men kunde snabbt konstatera att… ?

Ökning av sjukfrånvaron i länets kommuner

Ökning av sjukfrånvaron i länets kommuner

Nordmaling Sjuktalen ökar dramatiskt i några av länets kommuner. Värst är situationen i Dorotea, där sjukfrånvaron bland de kommunalt anställda är… ?

Tyck till om Nordmaling
Applåden från Nordmaling