Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nordmaling

Smugglade GBL till Nordmaling

Publicerad 12 juni 2012

Nordmaling En medelålders man från Nordmalingsområdet misstänks ha smugglat in GBL från utlandet. På tisdagen begärdes han häktad misstänkt för grov smuggling och brott mot lagen om förbud mot hälsofarliga varor.

– Det handlar om varor som tagits in i landet från ett annat europeiskt land, säger kammaråklagare Anders Norberg som i nuläget inte vill gå in på vilka mängder det handlar om.

Smugglingen ska ha skett under en längre tid med start förra sommaren. En annan man sitter sedan tidigare häktad i ärendet och den nu aktuella Nordmalingsbon har varit anhållen i sin frånvaro sedan en månad tillbaka.

I helgen greps han i södra Sverige och nu begärs han alltså häktad eftersom det finns risk att han annars försvårar utredningen eller fortsätter sin brottsliga verksamhet.

GBL används inom industrin som lösnings- och rengöringsmedel, men i kroppen kan det omvandlas till GHB som är narkotikaklassat.  Folkhälsominister Maria Larsson (KD) har tidigare meddelat att regeringen påbörjat en process med att klassa GBL som narkotika.

Utöver de ovan nämnda brotten misstänks mannen även för narkotikabrott av normalgraden. Han förekommer under 24 avsnitt i belastningsregistret, där det framgår att han gjort sig skyldig till ett stort antal narkotikabrott och avtjänat flera fängelsestraff.

  • Karolina

    Suck! Finns det inget vanligt arbete att försörja sig på?

Tar beslut om Lögdeåskola

Nordmaling På onsdag nästa vecka hålls ett extra fullmäktigesammanträde i Nordmaling. På dagordningen finns endast ett ärende – ett slutgiltigt beslut… ?

Nationellt salmonellautbrott pågår

Nordmaling Nu kopplas salmonellautbrottet som drabbat Sverige till en vanlig allkrydda – som även har sålts i Västerbotten. Enligt uppgifter…

Norrtåg fixar bättre internet

Nordmaling Efter sommaren kommer Norrtåg att kraftigt förstärka internetkapaciteten på 12 av sina 19 tåg. Arbetet kommer att pågå under vecka 34 till… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Problem väntar i bärskogen

Problem väntar i bärskogen

Nordmaling Det finns risk för en social dumpning av bärplockare. Plockare från Europa och öststaterna riskerar att få sämre villkor än bärplockare… ?

Vill starta upp skolan

Vill starta upp skolan

Nordmaling Kommunstyrelsen i Nordmaling har nu kommit med sitt förslag till beslut för kommunfullmäktige om skolan i Lögdeå.
2013 beslutade… ?

Tyck till om Nordmaling
Applåden från Nordmaling