Nordmaling

Smugglade GBL till Nordmaling

Publicerad 12 juni 2012

Nordmaling En medelålders man från Nordmalingsområdet misstänks ha smugglat in GBL från utlandet. På tisdagen begärdes han häktad misstänkt för grov smuggling och brott mot lagen om förbud mot hälsofarliga varor.

FÖLJ ÄMNEN

– Det handlar om varor som tagits in i landet från ett annat europeiskt land, säger kammaråklagare Anders Norberg som i nuläget inte vill gå in på vilka mängder det handlar om.

Smugglingen ska ha skett under en längre tid med start förra sommaren. En annan man sitter sedan tidigare häktad i ärendet och den nu aktuella Nordmalingsbon har varit anhållen i sin frånvaro sedan en månad tillbaka.

I helgen greps han i södra Sverige och nu begärs han alltså häktad eftersom det finns risk att han annars försvårar utredningen eller fortsätter sin brottsliga verksamhet.

GBL används inom industrin som lösnings- och rengöringsmedel, men i kroppen kan det omvandlas till GHB som är narkotikaklassat.  Folkhälsominister Maria Larsson (KD) har tidigare meddelat att regeringen påbörjat en process med att klassa GBL som narkotika.

Utöver de ovan nämnda brotten misstänks mannen även för narkotikabrott av normalgraden. Han förekommer under 24 avsnitt i belastningsregistret, där det framgår att han gjort sig skyldig till ett stort antal narkotikabrott och avtjänat flera fängelsestraff.

  • Karolina

    Suck! Finns det inget vanligt arbete att försörja sig på?

Nordmaling startar vårdutbildning

Nordmaling Under våren 2017 startar Nordmalings kommun tillsammans med Medlearn en vård-… ?

Smet från trafikolycka

Nordmaling En 27-åring, som smet från en trafikolycka i Nordmaling, åtalas.
Det var i… ?

Prognos: Västerbotten klarar sig bäst

Prognos: Västerbotten klarar sig bäst

Nordmaling Arbetslösheten i Västerbotten fortsätter att minska under 2017, men minskningen… ?

Nordmalingsvargarna får skjutas

Nordmaling Skyddsjakt har beviljats på de två vargar som börjat revirmarkera nordväst om… ?

Skadad örn kontrolleras av polis

Nordmaling En polispatrull har åkt till Lögdeå för att kontrollera en skadad örn.
Örnen,… ?