Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nordmaling

Avveckling av Botniabanan AB är påbörjad

Publicerad 8 juni 2012 (uppdaterad 8 juni 2012)

Nordmaling Trafikverket har nu påbörjat avvecklingen av Botniabanan AB, efter direktiv från regeringen.

Läs mer

Här hittar du mer informationsmaterial kring Botniabanan.

Personalen i bolaget är uppsagd, men individuella lösningar ska göra så att ingen ska behöva gå ut i arbetslöshet vid likvidationstidpunkten för bolaget.

Ansökan om frivillig likvidation av bolaget är inlämnad till Bolagsverket, och beräknad likvidationsdag är den 5 december 2012. Bo Vikström, nuvarande vd i bolaget, har utsetts till likvidator.

Den frivilliga likvidationen har enligt bolaget inget att göra med betalningssvårigheter, vilket medför att alla borgenärer, kända och okända, kommer att få betalt.

Botniabanan AB har byggt och finansierat Botniabanan mellan Nyland och Umeå. Banan ingår nu i det statliga järnvägsnätet, och Trafikverket hyr banan av Botniabanan AB, som alltså formellt äger anläggningen.

Under året har Trafikverket förvärvat de aktieandelar som tidigare ägdes av kommunerna Kramfors, Örnsköldsvik, Nordmaling och Umeå. Bolaget är därefter helägt av Trafikverket.

Inför likvidationen pågår verksamheten i bolaget som vanligt med förvaltning och uthyrning.

 

Andra läste även:

 • stinsen

  Kan man annat än skratta hejdlöst?

 • Fact_Fiction

  Den viktigaste frågan: När får man ta med cyklar på tåget (…och vad kostar det)?

 • Tillräckligt förenklat?

  Typ vägen som tåget kör på mellan Umeå och Övik är typ färdigt, då ba typ behövs inte bolaget som typ byggde tågvägen längre.

  • langben

   Humor :)

 • Bummer

  hahaha bättre service? jo tjena! den var bra!

  testa motsattsen i praktiken, men eftersom regerings personal inte åker speciellt ofta med tåget så har de inga problem att fatta beslut utan att se vad det BLIR för konsekvenser!

SMHI varnar för hård vind

SMHI varnar för hård vind

Nordmaling SMHI varnar för kuling i Norra Kvarken under morgonen. Senare under dagen kommer vinden att avta, enligt SMHI. Längre söderut väntas… ?

Jaktkoja i lågor

Nordmaling En jaktkoja har börjat brinna vid Långvattnet i trakten av Brattsbacka, Nordmalings kommun. Enligt SOS Alarm är det en jaktkoja som… ?

Brand i skogen vid Klöse

Nordmaling En skogsbrand har larmats vid Rengårdsmyran, Klöse nära Ålidberget, Nordmalings kommun. SOS Alarm har larmat ut räddningstjänst. Det rör… ?

Röklukt i byggnad i Sunnansjö

Nordmaling Räddningstjänst har larmats om röklukt i en byggnad i Sunnansjö, norr om Nordmaling. Enligt uppgifter till SOS Alarm har det blivit varmt… ?

Olycka på E4

Nordmaling En singelolycka inträffade strax efter klockan 23 på E4. En personbil har kört in i vajerräcket på E4 norr om Nordmaling söder om Hörneå…. ?

Tyck till om Nordmaling
Applåden från Nordmaling