Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Såldes för 15700 per m2

Publicerad 1 juni 2012

Umeå Att bostadsmarknaden i Umeå är glödhet känner nog det flesta till. Men minst lika het är marknaden för kommersiella lokaler i bra lägen. Det visar en helt nyligen genomförd försäljning.

Lokalen i fråga ligger i Rådhusesplanadens slut och hyser sedan nära 50 år en av stans mer klassiska butiker och varunamn, Savex. Nu ska butiken läggas ned och utförsäljning pågår.

Den 260 kvadratmeter stora lokalen har också bytt ägare. Utgångspriset var höga 3995 000 kronor.

4,1 miljoner

Enligt vad VK erfar såldes den för 4,1 miljoner. Det innebär drygt 15700 kronor per kvadratmeter, vilket är mycket högt för en butikslokal. Anledningen till det höga priset är givetvis läget efter Umeås paradgata. Och det är naturligtvis ingen slump att även bostadsrätter i området brukar tillhöra de dyraste och mest eftertraktade.

Nu försvinner alltså Savex för att ersättas av någonting annat, riktigt vad vet bara köparen.

– Jag ser det så här; tänk att få göra någonting annat mitt i livet, säger ägaren Ronnie Norell.

– Tänk bara att kunna ta semester för första gången på tolv år.

VVS-butiken Savex, den första i Umeå i sitt slag, etablerades i lokalen vid Rådhusesplanadens slut 1963, i stort sett samtidigt som själva fastigheten var färdigbyggd.

Ronnie Norell tog över butiken 1994 av framlidne Åke Lindgren och har drivit den sedan dess. Han var då bara 24 gammal.

Satsa på mig

Till Savex hade han kommit efter att ha av en slump sett en lapp hos receptionisten på Arbetsförmedlingen att VVS-butiken sökte en försäljare.
– Satsar ni på mig, ska ni aldrig behöva ångra er, förklarade han vid anställningsintervjun, berättade Åkes fru Inger Lindgren i en intervju i VK samma år han tog över.

Han fick jobbet, trots att man egentligen bestämt sig för en annan.

 

 • Rådhuskommendanten

  Intressant att se vad det blir efter SAVEX nu !.
  Blir nog fint på järnvägstorget bara det blir färdigt med allt byggandes.
  Ingen som har någon insidertips vad som tänkas komma skall?

 • HE

  Vad synd att Savex läggs ner den enda VVS butiken i Umeå som visste vad man som kund behövde, nu ska man alltås hänvisas gtill stormarknader med personal utan kunskap om kopplingar klämringar etc. handlat ganska många gånger på Svex alltid rätt saker
  trots min okunskap
  Tack ska Ni ha

  • Rörmokar´n

   HE du har fortfarande kvar Comfort i Umeå och Holmsunds Rörservice i Holmsund – två butiker som drivs av folk som kan rörbranschen så nog kan du få hjälp även i fortsättningen.

  • Savexkund

    Kan bara hålla med ovanstående, bra service och mycket god kunskap och det är synd att de inte kommer att finnas längre men önskar en trevlig semester och hoppas att när de slappnat av och fått njuta friheten hittar ett nytt givande projekt att sätta tänderna i.  All lycka!

 • Stig-Astrid

   Haha, Någon av er ljuger…Eller en Burger King i Gordon Ramsey-stil?

 • Badrums renoverare.

  Jag har alltid blivit imponerad av Annas kunnande och utmärkta förklaringar. Det företag som headhuntar henne kommer att göra ett klipp.

 • Pierre (Pudasledaren)

  Köpte ett badkar av Ronnie (Mellanpudas) för ett par månader sen är mkt nöjd. Lycka till framöver Ronnie och Anna.
  Hälsningar Pudasledare`n  he he…

 • Herbert

  OH NEJ, inte en till restaurang !. Det är det enda som snart finns på järnvägstorget!…..

 • Robban

  Om Burger King ska öppna så vill dom ha en lokal med drive-through vilket inte går att ordna där då det är gångbana runt om och det kan man inte bara ta bort hur som helst.

EM i watercross till Umeå

EM i watercross till Umeå

Umeå Umeå hade redan klart med en watercrosstävling under Noliamässan. Nu är det klart att tävlingen får EM-status. – Givetvis är det… ?

Lokala konflikter i MP kan leda till ändrade stadgar

Umeå Partistyrelsen i Miljöpartiet, eller styrelsen för en regionavdelning, ska kunna upphäva beslut i en lokalavdelning. Detta ska de kunna… ?

V4-tips till Umåker tisdag

Umeå Det finns en verklighet även efter V75-fester och på tisdagen heter den lunchtrav. Ett tv-sänt lunchtrav med en hemmafavorit och en… ?

Johansson: Mer än en träningsmatch

Johansson: Mer än en träningsmatch

Umeå 7 augusti. Ett datum att lägga på minnet för alla ishockey-fans i Västerbotten. Då möts ärkerivalerna Björklöven och Skellefteå AIK i en… ?

Persson till VHC och Nilsson till TSK

Umeå Division I-lagen håller på att färdigställa sina lag byggen. I dag gjorde Teg och Vännäs klart med nya spelare.
Joakim Nilsson lämnar… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå