Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Sport
En rad sporter inryms under SM-veckan. Och 2014 blir det Umeås tur att vara värd.

SM-veckan till Umeå

Publicerad 29 maj 2012 (uppdaterad 13 januari 2014)

Sport Idag meddelades att Umeå får SM-veckan.

SM-veckan vintern 2014 kommer att anordnas i Umeå.
- Efter ett positivt besked från Umeå har vi beslutat att låta Umeå arrangera SM-veckan vinter. Det blev ett sent beslut och därför har vi utsett en arrangörsstad för vinterveckan utan ansökningsprocess. Umeå har mycket goda förutsättningar för att arrangera en SM-vecka. Umeå är också passande nog både Europas kulturhuvudstad och värd för skid-SM 2014, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.
Vid SM-veckan i Östersund i år fanns bland annat längdskidåkning, bob, skidskytte, snöskoter och skridskor med på programmet.
- Vi är stolta och glada över att få äran att arrangera ett så stort och prestigefullt evenemang som ligger helt i linje med vår ambition om Idrottstad Umeå. Det kommer att bli en fantastisk vecka för alla besökare, aktiva och inte minst för våra föreningar. SM-veckan kommer förhoppningsvis att stärka föreningslivet i Umeåregionen, säger Stefan Hildingsson, fritidschef i Umeå kommun.

 

Andra läste även:

 • Patsod

  Grattis Umeå!!

 • gäst

  Vart ska t ex skidskyttet köras

 • Emil

  kul då kanske kommunen hostar upp lite pengar till skotersporten också…

 • Blå Skåpet

  Allt som Lennart lägger handen vid faller på plats.

 • Nils

  Umeå blir konsekvent utsett till en av Sveriges bästa idrottsstäder. Man ska inte stirra sig blind på enbart Hockey och fotboll. Umeå är en bra idrottsstad!

Gymnasium efter gymnastikens hus?

Gymnasium efter gymnastikens hus?

Sport De politiska partierna tycks överens om bygget av Gymnastikens hus 2015. Nu drar planeringen av bygget i gång samtidigt som det finns fler planer… ?

Forsberg håller__ CL-drömmen vid liv

Forsberg håller
CL-drömmen vid liv

FOTBOLL Tänk vad ett mål kan betyda. I 90:e minuten skapade Emil Forsberg ett bra utgångsläge inför returen på hemmaplan.

Umåkerseger tog Björn Goop till EM-brons

Umåkerseger tog Björn Goop till EM-brons

TRAV Björn Goop hade slagläge inför andra dagen på kusk-EM, men Danske Knud Mönster var för säker i ledningen och svensken fick nöja sig med ett brons.  ?

Två guld på två dagar

Två guld på två dagar

Sporttelegram Guldfesten fortsätter för Sarah Sjöström vid sim-EM Berlin.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Rusning till Tavelsjö Mini

Rusning till Tavelsjö Mini

LÖPNING Kvällen innan Tavelsjö Mini var det 30 anmälda. Med solen framme blev det rusning från alla byns, plus långresande, barn. ?

TV: Se start och målgång i Tavelsjö Mini

Övrig sport Tavelsjö Mini blev en succé. Och löpglädjen var stor. ?

Toughest nära comeback

Toughest nära comeback

Basket Toughest blev en succé både ur deltagar- och åskådarperspektiv. Nu kan tävlingen återvända till Umeå 2015 igen. ?

Chippad tröja för Modofans

Chippad tröja för Modofans

Ishockey Modo skapar historia inför kommande säsong och byter man ut säsongskortet mot en Modotröja med ett inbyggt chip berättar Allehanda.  ?

Suárez sökte hjälp efter bitattacken

Suárez sökte hjälp efter bitattacken

Sporttelegram Ett arv från barndomen och en oförmåga att hitta orden – så förklarade en barnpsykolog Luis Suárez bitattack i fotbolls-VM. 

Senaste nytt Mest läst Mest delat