Umeå

Företagarna driver Jimmys ärende vidare

Publicerad 26 maj 2012 (uppdaterad 26 maj 2012)

Umeå När Jimmy Fredriksson försökte komma tillbaka i arbete trots den djupa sorgen efter sin avlidna dotter, blev han utförsäkrad av Försäkringskassan. Nu går Företagarna in och driver hans fall.

FÖLJ ÄMNEN

Dottern avled efter flera års kamp mot cancer och föräldrarnas sorg ledde till sjukskrivning. Nyligen blev pappa Jimmy utförsäkrad från halvtidssjukskrivning. Hans fru, som har en anställning, fick förlängd sjukskrivning. Förklaringen: Jimmy är företagare och behandlas därför annorlunda. Nu har Jimmy fått bekräftat på att organisationen Företagarna går in och driver frågan åt honom.

– Jag har varken tid eller kunskap, säger Jimmy Fredriksson som i går träffade Företagarnas vd, Elisabeth Thand Ringqvist, när hon besökte Umeå.

– De vill lyfta frågan: varför ser det annorlunda ut för företagare mot den som är anställd? Det finns ingen rättvisa alls, vi betalar precis lika mycket skatt, säger Jimmy Fredriksson.

 • arbetare

  Nåt så ,,,,,,,, behandlas annorlunda, jo det ska f,,, veta.jag fick ta semester för att sörja. jag blir lite förb,,, på särbehandlingen.

 • Gast

  Jimmy sörjer sin dotter. Vi andra får sörja tillsammans med Jimmy, det sunda förnuftets och empatins bortgång. Försäkringskassan skapades för att hjälpa oss, men verkar numera mest för att stjälpa oss. Var skall detta sluta? Reinfeldt och hans gäng eller den nya ledaren för oppositionen kanske kan förklara. Det vore klädsamt med en förklaring på många undringar.

  • From

   Hur länge ska han gå hemma?

   Jag är fullt övertygad om att han sköter alla sina andra sysslor samtidigt som han sörjer.

   Visst kan man behöva frånvara från jobbet ett litet tag, men att sitta hemma och sörja på heltid i ett halvår är inte en framkomlig väg.

   • En medmänniska

    Han begär inte att vara sjukskriven 100% utan han vill ju sakta men säkert gå tillbaka till arbetet dvs 50% till 75% och sen slutligen till 100%. Om frun får det så varför skulle inte han? Vad är skillnaden?  Har man mist sitt barn så går inte de över på ”ett litet tag”,  det går ALDRIG över utan man måste lära sig leva med sorgen och smärtan och det är ju de han försöker. Har du inte fattat de, eller?????

    • Gastarbeiter

     Det är inte hans vilja som ska styra utan hans eventuella förmåga. Är han så sjuk att han inte kan jobba får han skaffa ett läkarintyg.

    • pwm

     Gastarbeiter: Du menar ett sånt där läkarintyg som försäkringskassans egna läkare kan ignorera utan att själva ha träffad personen i fråga?

  • Peter sörjande

   Om du ska avkräva svar ska du fråga Stora ledaren Göran Persson som klubbade igenom allt som gäller idag men som han själv inte vågade stå för. Så sluta hoppa på Rainfeldt han är fan inte orsaken till hur det ser ut idag. Fråga istället vad kan man göra för att hjälpa människor som Jimmy tillbaka till en normal vardag. Ska man isolera sig totallt och gå hemma eller ska man ta steget in i varddagen och försöka leva livet.

   • danne

    Persson ligger inte bakom reglerna, det är Fredrik Dom gjorde det och reglerna började gälla sommaren 2008.

 • Anna

  Jag förstår dig Jimmy,ni har verkligen haft ett helvete!!Jag bråkar också med F-kassan,dock i ett annat ärende.Men jag vet hur besvärligt det är..
  Jag hoppas du å familjen kan gå vidare,å att du förstår att det inte var din handläggares egna prvata beslut ang din sjukpenning..Hon/han bestämmer inte allt själv,det finns lagar…Man får inte gå hemma hur länge som helst me ersättning från F-kassan…Sen är det inte bra gå hemma för länge,även om man råkat ut för er brutala tragedi..Man måste tillbaka….Beklagar sorgen….Det är inte rättvist!!

 • Leif

  Som vanligt i detta land, egna företagare behandlas som skit jämfört med att vara anstäld. Bu Sverige!!!!!

Fortsatt kritisk boendesituation för studenterna i Umeå

Fortsatt kritisk boendesituation för studenterna i Umeå

Umeå (2016-08-29) Kommunen och universitetet borde göra mer för att lösa den… ?

Vinstregn över länet

Vinstregn över länet

Umeå Söndagskvällen blev en lyckad historia för en Umeåbo som fick bingo och ringde… ?

23 000 studenter startar terminen

Umeå På måndagen startar terminen för det flesta av studenterna på Umeå… ?

TV: Häng med in i Umeås nya skola!

Umeå Minervagymnasiums nya skola på Lilljansberget i Umeå invigdes på lördagen. Häng… ?

&quotVi följer vår gameplan"

"Vi följer vår gameplan"

Umeå Team TG tog en viktig seger i jakten på nytt kontrakt mot Brage (3-1). Stor… ?

Måndagens väder i Umeå

Mulet och 14 grader

Läs artikel
Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå