Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vindeln

Såg både mårdhund och björn

Publicerad 22 maj 2012 (uppdaterad 22 maj 2012)

Med en veckas mellanrum såg Bo Åström både en mårdhund och en björn.

Det var på måndag förmiddag han fick syn på mårdhunden strax norr om Åmsele.
– Det var cirka en kilometer från vägskälet till Holmträsk, i början på flygrakan, berättar Bo, som omedelbart stannade bilen och backade tillbaka. På femton meter kunde han följa djuret som sprang iväg. Redan i augusti förra året såg han en mårdhund på nära nog samma plats.
Det ovanliga djuret siktades häromdagen i Överrödå. Men eftersom det är många mil upp till Åmsele är det inte troligt att det rör sig om samma mårdhund.
I lördags kunde Bo se ett annat rovdjur, men betydligt större:
– Vi var på väg till Lycksele när vi fick se en björn ett par kilometer från Bussjön. Men inte heller den gången hade jag någon kamera, berättar Bo Åström.

 

  • Fredrik

    Det är inte bra att mårdhund har börjat ses så långt söder ut så snabbt. Detta är ett djur som inte tillhör den naturliga faunan och kan sprida rabies och många andra sjukdommar.

Markbrand utanför Vindeln

Vindeln Räddningstjänsten är på väg till en större markbrand i Vindelns kommun.
Enligt larmet till SOS, inkommet strax efter halv sju på… ?

Lodjursstammen ökar igen

Lodjursstammen ökar igen

Vindeln Lodjuren har blivit fler i Norrland. Beståndet har ökat särskilt i Norrbotten och Jämtland, visar den senaste inventeringen.
I… ?

TV: "Vi känner oss diskriminerade"

Vindeln Familjen Nygren får inte försäkra den femårige sonen hos Länsförsäkringar eftersom Filip har dyslexi och är sen med talet. ?

"Som regel görs en riskbedömning"

Vindeln – För barn med försenad talutveckling görs som regel en riskbedömning när föräldrar vill teckna barnförsäkring. Det säger Göran Karmehag,… ?