Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Benny Stiegler Glada representanter för de Umeåkrogar som belönats med diplom av Munskänkarnas Umesektion. Fr v Elin Stenson och Anders Karlsson, Rex Bar & Grill, Pelle Normark, Viktoria, Jasmin Bäckström, Angelini, Peter Stenmark, Bistro Le Garage och Erika Eriksson, TC. Saknas gör representant för Tapas

Bra klass på vinet i Umeå

Publicerad 21 maj 2012

Umeå Umeås vinkrogar har hög standard. Det visar resultatet i Munskänkarnas Vinkrog, där två restauranger i går tilldelades diplom med tre druvklasar och ytterligare fyra förärades diplom med två klasar.

- Det är få krogar som når fyra druvklasar. Att nå två är bra, tre är fantastiskt i Norrland, förklarade Gunnar Svensson, regionsordförande för Munskänkarna när han i går premierade de sex umekrogarna i sällskap med umesektionens ordförande Berit Ardlin och ”vinspanarna” Karin Nordvall och Tomas Bäcklund, som stått för genomgången av alla vinkrogar i stan.

Rex Bar&Grill och Restaurang Viktoria var de två som erhöll tre druvklasar på sina diplom. Teatercafet (TC), Bistro Le Garage, Tapas och Angelini var kvartetten som fick två druvklasar. Bevisen på att de har ett varierat urval av viner, bra vin glasvis, rimliga priser och goda vinkunskaper hos personalen enligt Munskänkarnas bedömning – som borde veta i kraft av positionen som världens största vinprovarorganisation med 25 000 medlemmar och 54 års verksamhet. Umesektionen har funnits i 35 år, har nu 350 medlemmar och är den sjunde största i landet.

- Resultaten av genomgång har rapporterats in på rikstäckande protokoll för att det ska vara likvärdigt över hela landet. Då det gäller nivån två druvor görs en bedömning på distriksnivå, tre druvor bedöms centralt i Stockholm, förklarar en stolt Gunnar Svensson.

Andra läste även:

  • Lärare

    Bistro Le Garage for life! 
    Vi besöker er varannan vecka och man blir aldrig besviken. Trevligt bemötande, god mat och schyssta lunchpriser. Tack för mig!

  • Vad är rumstemperatur?

    Märkligt att man inte vid provtillfället också kollade serveringstemperaturen på vinerna – ett par av dessa så kallade vinrastauranger serverar  vin med för hög temperatur bland annat en restaurang som fick tre klasar!

36 nya lägenheter byggs i Umeå

36 nya lägenheter byggs i Umeå

Umeå Sammanlagt 5000 kvadratmeter boyta i form av lägenheter börjar nu byggas i stadsdelen Tomtebo i Umeå. En ny bostadsförening har skapats som… ?

Kommunens kostnader ökar

Umeå Umeå kommuns delårsrapport pekar på ett prognostiserat resultat för i år på minus 114,3 miljoner… ?

Kamp mot klockan för Hurtubise

Kamp mot klockan för Hurtubise

Umeå Björklöven har fått ja från Migrationsverket – men fortfarande är Mark Hurtubise inte spelklar. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Seger i sista ronden om Botniabanan

Seger i sista ronden om Botniabanan

Umeå Carina Granberg och de andra i Degernäs vann mot Sverige i Europadomstolen. – Vi har skapat… ?

Ny SVT-chef i länet

Umeå Nuvarande redaktören på SVT Västerbottensnytt blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västerbotten i och med en stor… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå