Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Allan Fjällström

Röd anklagar grön för att vara för blå

Publicerad 17 maj 2012

Umeå Under pågående förbundsstämma dök demonstranter upp med banderoller och plakat i protest mot centerns liberala hållning till narkotika, sexköp och ungdomslöner.

Påpassligt pågick demonstrationen vid Midgårdskolan vid tolvtiden på torsdagen när alla deltagarna i förbundsstämman skulle ta sig till matsalen. De möttes utanför skolan av ett 20-tal demonstranter från socialistisk ungdom och arbetarpartiet i Umeå.
- Visst provocerar vi när vi möts här när centern har förbundstämma. Deras politik är också provokativ. CUF vill både legalisera sexköp och har förslag på att legalisera narkotika. De vill också sänka ungdomslönerna, säger Patrik Brännberg, arbetarpartiet.’

Vad tycker CUF:s förbundsordförande Hanna Wegenius om vänsterns anklagelser? Läs mer i fredagens papperstidning eller e-tidning.

 • Totte

  Röd anklagar ”grön”? Centern är inget grönt parti. Det har dom slutat med sedan länge. Centern är ett ultrablått parti. Punkt.

 • Johnny

  Jag gillar inte riktigt AP men tycker att det här var bra gjort. Att människor samlas och visar vad de tycker om politik från de styrande partierna är vitaliserande för demokratin, och de extremt doktrinära hållningar som odlas inom CUF förtjänas att bemötas och belysas. Att folk bryr sig i Umeå och visar vad de tycker om saker är en av de stora skälen att jag bor kvar i denna stad. Något väldigt speciellt i ett annars apatiskt politiskt klimat. 

  • Sigge

   ….och likaså en orsak till att jag flyttade från Umeå många år sedan. Mitt livs bästa beslut- alla kategorier!

Kritisk mot tänkta byggplaner på Kvarnvägen

Umeå Miljö- och Hälsoskydd anser att förslaget att bygga fyra höghus på Kvarnvägen intill Lundåkern skulle riskera höga naturvärden längst… ?

Kritiserar planerna på punkthus nära Tvärån

Umeå Planerna på fyra nya punkthus på Kvarnvägen innebär risker för växter och djur vid Tvärån. Det anser miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå i… ?

Dagsböter för att ha smitit från olycka

Umeå En man har dömts till dagsböter för att ha smitit från olycksplats
Det var i maj 2013 som en man kolliderade med en annan personbil längs… ?

Dömdes för bokföringsbrott - får domen ändrad

Umeå En man från Umeå,l som tidigare dömts för bokföringsbrott och skattebrott, får domen ändrad av Umeå tingsrätt efter resning.
Den tidigare… ?

Begärs häktad för stölder

Umeå En man sitter gripen hos polisen misstänkt för flera stölder i Umeå. Nu begärs han häktad. ?

Misstankarna gäller stölder på olika adresser…

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå