Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Allan Fjällström

Röd anklagar grön för att vara för blå

Publicerad 17 maj 2012

Umeå Under pågående förbundsstämma dök demonstranter upp med banderoller och plakat i protest mot centerns liberala hållning till narkotika, sexköp och ungdomslöner.

Påpassligt pågick demonstrationen vid Midgårdskolan vid tolvtiden på torsdagen när alla deltagarna i förbundsstämman skulle ta sig till matsalen. De möttes utanför skolan av ett 20-tal demonstranter från socialistisk ungdom och arbetarpartiet i Umeå.
– Visst provocerar vi när vi möts här när centern har förbundstämma. Deras politik är också provokativ. CUF vill både legalisera sexköp och har förslag på att legalisera narkotika. De vill också sänka ungdomslönerna, säger Patrik Brännberg, arbetarpartiet.’

Vad tycker CUF:s förbundsordförande Hanna Wegenius om vänsterns anklagelser? Läs mer i fredagens papperstidning eller e-tidning.

 • Totte

  Röd anklagar ”grön”? Centern är inget grönt parti. Det har dom slutat med sedan länge. Centern är ett ultrablått parti. Punkt.

 • Johnny

  Jag gillar inte riktigt AP men tycker att det här var bra gjort. Att människor samlas och visar vad de tycker om politik från de styrande partierna är vitaliserande för demokratin, och de extremt doktrinära hållningar som odlas inom CUF förtjänas att bemötas och belysas. Att folk bryr sig i Umeå och visar vad de tycker om saker är en av de stora skälen att jag bor kvar i denna stad. Något väldigt speciellt i ett annars apatiskt politiskt klimat. 

  • Sigge

   ….och likaså en orsak till att jag flyttade från Umeå många år sedan. Mitt livs bästa beslut- alla kategorier!

”Ungdomarna hade kunnat hamna i älven”

”Ungdomarna hade kunnat hamna i älven”

Umeå 58-åringen bad om ursäkt. Flera av de påkörda ungdomarna hade lika gärna kunnat hamna i älven vid olyckan på Tegsbron, enligt deras… ?

Samtliga häktas för överfallet på Hagamannen

Umeå I eftermiddag hölls häktningsförhandlingar med de tre män som står misstänkta för grov misshandel av Hagamannen, Niklas… ?

Påkörningen på Tegsbron - flög 23 meter

Påkörningen på Tegsbron - flög 23 meter

Umeå Idag hölls den avslutande delen i rättegången mot den 58-årige läraren, som dels misstänks för yxattacken på Dragonfälten och dels för… ?

Många poliser anmäls för brott - men få döms

Många poliser anmäls för brott - men få döms

Umeå Även lagens väktare begår brott. Varje år anmäls tusentals poliser, men det är endast en av hundra anmälningar som leder till fällande dom… ?

Kräver stopp för filmerna med Holmlund

Umeå Filmerna, där förra kommunalrådet Lennart Holmlund i Umeå, läxar upp cyklister får skarp kritik.
– De är löjliga och oseriösa, riktigt… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå