Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Allan Fjällström

Röd anklagar grön för att vara för blå

Publicerad 17 maj 2012

Umeå Under pågående förbundsstämma dök demonstranter upp med banderoller och plakat i protest mot centerns liberala hållning till narkotika, sexköp och ungdomslöner.

Påpassligt pågick demonstrationen vid Midgårdskolan vid tolvtiden på torsdagen när alla deltagarna i förbundsstämman skulle ta sig till matsalen. De möttes utanför skolan av ett 20-tal demonstranter från socialistisk ungdom och arbetarpartiet i Umeå.
– Visst provocerar vi när vi möts här när centern har förbundstämma. Deras politik är också provokativ. CUF vill både legalisera sexköp och har förslag på att legalisera narkotika. De vill också sänka ungdomslönerna, säger Patrik Brännberg, arbetarpartiet.’

Vad tycker CUF:s förbundsordförande Hanna Wegenius om vänsterns anklagelser? Läs mer i fredagens papperstidning eller e-tidning.

 • Totte

  Röd anklagar ”grön”? Centern är inget grönt parti. Det har dom slutat med sedan länge. Centern är ett ultrablått parti. Punkt.

 • Johnny

  Jag gillar inte riktigt AP men tycker att det här var bra gjort. Att människor samlas och visar vad de tycker om politik från de styrande partierna är vitaliserande för demokratin, och de extremt doktrinära hållningar som odlas inom CUF förtjänas att bemötas och belysas. Att folk bryr sig i Umeå och visar vad de tycker om saker är en av de stora skälen att jag bor kvar i denna stad. Något väldigt speciellt i ett annars apatiskt politiskt klimat. 

  • Sigge

   ….och likaså en orsak till att jag flyttade från Umeå många år sedan. Mitt livs bästa beslut- alla kategorier!

Så är Yrans andra kväll

Umeå Brännbollsyrans andra kväll började lugnt.
Vid 20.30 meddelade man att det är mycket lugnt runt festivalen och att polisen ägnar tiden åt… ?

MSK tillbaka på vinnarspåret

MSK tillbaka på vinnarspåret

Umeå Efter två tunga förluster var MSK återigen tillbaka på vinnarspåret hemma mot Alvik.
– En gedigen laginsats, menar Mariehems Andrea… ?

Uddamålsförlust för Guif

Umeå Lördagsmötet på ett soligt Ålidhem Arena blev inte någon av säsongens höjdare för GUIF.
– Clemensnäs hade en högre nivå i närkamsspselet… ?

Södra studsade tillbaka

Umeå Efter bortaförlusten mot Krokom visade Södra återigen att de är ett lag med högre ambitioner än division 1. Denna gång mot tabelljumbon.
–… ?

Röbäck under nedflyttningsstrecket

Umeå Det blev förlust för Röbäck hemma mot Timrå.
– En rättvis förlust. De var bättre idag, säger Röbäcks tränare Abbe Taha.
Många spelare borta… ?