Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Bjurholm

Räddningschefer varnar för vårfloden

Publicerad 16 maj 2012

Bjurholm Räddningscheferna i Sorsele, Arjeplog, Malå, Lycksele, Arvidsjaur och Storumans kommuner varnar nu för att årets vårflod förväntas bli större än normalt.

Umeälven, Juktån, Öreälven, Vindelälven, Laisälven, Skellefteälven och Piteälven förväntas samtliga få höga vattennivåer under de närmaste veckorna. Även i mindre vattendrag väntas stora vattenmängder.

Fastighetsägare i låglänta områden uppmanas att se till så att båtar och bryggor är ordentligt uppdragna och i övrigt förebygga egendomsskador till följd av vårfloden.

Räddningscheferna vill även påminna om att kommunernas möjligheter att bistå den enskilde är begränsade vid översvämning. Insatser för att skydda infrastruktur och samhällsviktiga anläggningar är prioriterade.

I första hand är det varje fastighetsägares eget ansvar att vidta de nödvändiga åtgärder som behövs för att skydda sin egendom, enligt räddningscheferna.

  • Hamnbo

    Nu när räddningscheferna varnar, kan väl ni på vattenregleringsföretagen vakna. ÖPPNA DAMMLUCKORNA I TID.
    Vi i Hamnområdet i Lycksele vill inte magasinera vattnet åt er.
    Orolig Hamnbo. 

  • allmänbildad

    Du har inte så bra koll på hur en ”reglerad” älv fungerar va? Ume älven kommer inte att stiga mer än vad vattendomen tillåter, vilket är ungefär sama nivå som resten av året oavsett vårflod eller ej..

Välkommen hit, ETC

Bjurholm Tidningen och sajten ETC med ägaren Johan Ehrenberg planerar en satsning i Umeå.
Välkommen hit, ETC.
ETC beskriver sig som en… ?

Fick bil att volta

Bjurholm En 38-årig man åtalas för att ha fått en bil att köra i av vägen när han själv var oaktsam i trafiken.
Mannen körde bil på väg 92 igenom… ?

Stopp för fler chefer

Bjurholm Bjurholm. Det blir ingen ny ledningsorganisation i Bjurholm ännu. Kommunstyrelsen har beslutat frysa de planerna på obestämd tid.
– Vi kan… ?

Avverkningen vid Drakryggen stoppas

Avverkningen vid Drakryggen stoppas

Bjurholm Vill göra området till reservat. Nu vill länsstyrelsen göra området kring Drakryggen vid Lögdeälven till naturreservat. SCA:s planerade… ?