Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs
Scanpix

Järnvägsförbud i Vännäs

Publicerad 14 maj 2012 (uppdaterad 14 maj 2012)

Vännäs Efter en säkerhetsinspektion förbjuder Transportstyrelsen med omedelbar verkan all trafik på den kommunala järnvägen i Vännäs.

Myndigheten talar i sitt beslut lite högtravande om Vännäs kommuns infrastrukturanläggning, även om det bara handlar om ett enda järnvägsspår på 370 meter, som inte använts sedan kommunen 2009 fick tillstånd att nyttja det.

– Det handlar om ett spår på mark som vi arrenderar och som var tänkt att nyttjas för en combiterminal som inte blev av, berättar Jonas Holmberg, gatu- och va-chef i kommunen och tillika infrastrukturförvaltare.

Spåret, som är beläget i nordvästra delen av bangården i Vännäs, har vid Transportstyrelsen inspektion befunnits sakna skyltar som anger gränsen för var den kommunala anläggningen går, liksom skyltar för hastighetsbegränsningen på 10 kilonmeter per timme.

Vidare kräver myndigheten att Vännäs inkommer med besiktningsprotokoll för 2012, där det tydligt framgår ”att aventuella brister av akut- eller veckofel är åtgärdade”, samt en beskrivning över hur kommunen hanterar eventuella olyckor.

Om kommunen inte kan visa att man har avhjälpt bristerna senast den 23 augusti kommer tillståndet att dras in.
– Vi ska se till att formellt stänga av spåret, säger Jonas Holmberg.

Andra läste även:

Tar timeout -blir gruvarbetare

Tar timeout -blir gruvarbetare

Vännäs John Eklund åkte OS i Sotji i vintras. Nu har Vännäsåkaren tappat motivationen, lagt skidorna på… ?

Ny metod kartlägger länets alla björnar

Ny metod kartlägger länets alla björnar

Vännäs Mer än 700 provrör med björnspillning har hittills i höst samlats in i länet. Proverna ska… ?

Slagsmål på Liljaskolan

Vännäs Polisen har ryckt ut till Liljaskolan där två personer har rykt ihop med varandra. Det var en elev som larmade polisen om bråket mellan två… ?

Tunga skador i Vännäs

Vännäs Vännäs drabbades under helgens bortaturné av två tunga skador då förra säsongen näst bästa och… ?