Umeå
Scanpix

Nu är det slut med kontanter i bankens kassor

Publicerad 14 maj 2012 (uppdaterad 14 maj 2012)

Umeå Inga kontanter i kassorna på Swedbank. Från och med i dag, måndag, gäller det för alla bankens kontor i Umeå.

Sedan tidigare har konceptet använts hos Swedbank på Teg och Mariedal. Nu sällar sig citykontoret vid Rådhustorget och Swedbank i Holmsund till den skaran.
– Det är viktigt att påpeka att det inte innebär att vi upphör med kontanthantering, säger Marie Johansson, Swedbanks kontorschef i Umeå.

Mynträknare kvar

Mynträknare finns kvar för dem som tömmer spargrisen. Uttag och insättning av kontanter görs i automater vid kontoren.
Enligt Marie Johansson finns det flera skäl till att banken gör den här förändringen. Ett viktigt skäl är säkerheten – inte minst risken för rån.
-Dessutom kostar det pengar. Riksbanken beräknar att kontanthanteringen i Sverige kostar 11 miljarder kronor om året. Alla banker är med och hjälps åt för kortanvändandet ska öka och kontanthanteringen minska, säger Marie Johansson och tillägger:

Miljöpåverkan

– Man ska också komma ihåg miljön. Allt fraktande av kontanter, ibland långa sträckor, innebär en miljöpåverkan.
Swedbank har förberett sina kunder på förändringen och bland annat informerat om de alternativa lösningar som finns.
Banken ska nu också få mer tid för att hjälpa sina kunder.

Mer rådgivning

– Rådgivning, till exempel när det gäller privat- och hushållsekonomi. Det har vi faktiskt tappat lite de senaste åren, säger Marie Johansson.

Hur har då kunderna reagerat?

– Reaktionerna har varit olika. En del kunder tycker det är mycket bra och ser fördelar med de alternativ som finns och en del kunder tycker inte om förändringen, säger Marie Johansson.

 

 • Bankkund

  Informerat sina kunder,,,,, Bah skitsnack. Vi gör allt mer av bankens jobb och får betala för det också. Någon ränta på pengarna får man inte heller.

 • Byter bank

  Nåt som kan vara bra att veta är att om  kortet av någon anledning spruckit (gått av i två bitar)…. vilket kan hända vem som helst, så tar det mellan tre och fem dagar att få hem ett nytt. Utan kort är man helt ställd när det inte  går att få ut kontanter från banken. Tror faktiskt det är bättre numera att ta ut en större summa  och förvara pengarna hemma i och med detta påfund från Swedbank. Utan ett fungerande kort kan vi varken handla mat eller köpa nånting öht. Inte åka buss heller. Man blir helt ställd. Vet det eftersom jag nyligen varit med om detta. Swedbank gör det omöjligt för oss att komma åt våra egna pengar framöver… om kortet av någon anledning inte fungerar.

  • Pelle

    Aldrig tänkt att man kan har mer än ett kort?
    Aldrig tänkt att man kan har mer än ett kort?
    Aldrig tänkt att man kan har mer än ett kort?
   Jag säger samma sak 3 ggr, precis som du.

 • Chris

  Jag tror helt enkelt inte på argumenten. Rånrisken på en storbank mitt i stan måste ju vara extremt liten.
  Jag tror det handlar om att styra om floden till sina egna kort där man kan ta betalt för alla transaktioner.

  Jag ser fram emot den tid då jag kan göra transaktioner helt utanför banksystemen. Mobila system som bankerna inte kontrollerar är vad jag hoppas framtiden har att erbjuda. 

 • Jonas

  Fascineras över alla dessa fina ord.
  De glömde nämna deras, nu större, möjlighet till kreditexpansion och skyddet mot en eventuell bank run.

  För mer pengar i systemet gynnas väl alla av?

  QE to infinity!

  • dzz

   Man har ca 90% utlåningsbegränsning av inlånat kapital av en anledning. DVS man vill inte att kreditexpansionen blir för kraftig. Om man tar bort alla kontanter kommer vi få en kreditexpansion och en inflation som kanske inte är så bra. Jag anser att bank run är en demokratisk rättighet, litar jag inte på banksystemet så måste jag kunna plocka ut mina pengar!

 • LISA

  Jag finner det helt otroligt att en bank, som i grund och botten finns för att vi ska låna dem våra pengar inte ska kunna betala ut det i kontanter. Det gör mig provocerad även om de trycker på vad orsaken är.  Även att dubbelmoralen råder då man hela tiden pratar om att kortanvändandet blir mer riskfyllt, men sen är det ändå det vi ska satsa på. En 10 åring ska ha visakort när hon ska köpa en japp på kiosken. Miljö låter ju så fint, men det handlar ju mer om att banken vill tjäna ännu mer pengar och göra det svårare för oss kunder. 

  • Pelle

    Det är inte förbjudet att byta bank, men de andra kan ju tänkas haka på. SEB har sedan tidigare inga kontanter och det känns inte som ett problem. Var ärlig nu och erkänn att det mest gnälls för att det är förändring, men visst kan man tycka att banken tex kunde höja räntan för att på samma gång ”bjuda” på något för att göra folk mer positiva. Hade jag varit konsult hade jag gett Swedbank det förslaget, alternativt en sänkning av boräntan (men det berör endast folk med lån).

   • dzz

    Håller med Lisa! Lånar jag ut pengar till någon så är det inte OK att säga att nu kan ni inte få tillbaka pengarna. Det spelar ingen roll om den jag lånar ut pengarna till är Bank eller privatperson!

    • Pelle

      Vad svamlar du om?
     Pengar in (insättningsautomat).
     Pengar ut (Uttagsautomat).

  • Nils

   Vad är fel med att en tioåring har ett VISA-kort med några hundra på istället för några hundralappar?
   Det är ju ändå vi kunder som i slutändan betalar dessa 11 miljarder i kontanhanteringskonstnader varje år redan. Övergången till kort kommer alla att tjäna på. Vi utvecklas mot mer effektiva och bättre system.

   • medveten

     Du kanske inte vet om det, men korten kostar också oss kunder, en helt del varje år. Ett par hundra går det på bara att ha ett kort, sen ska du betala för mujukvaran som används och alla uppgraderingar (och problem).
    Glöm inte att du alltid kan använda kontanter, medan kortet bara fungerar när banken vill så, är deras servrar nere för ”underhåll” vilket jag tycker sker för ofta, kan du inte komam åt dina pengar och inte heller betala.
    Cash is king, helt enkelt.

 • http://profiles.google.com/bonega Andreas Liljeqvist

  Du kanske har en helt rimlig förklaring till detta men:

  Kan du inte helt undvika att ta ut pengar? Dvs betala med kort.
  Det är flera månader sen jag var tvingad att använda kontanter sist.

  • Babsan

    Jag använder kontater ganska ofta

   Barnens vecko/månadspeng
   Loppisar
   Auktioner
   Torghandlare
   marknader
   Jultidningar
   Majblommor
   Kakor/strumpor/korvar mm (barn som ska på skolresa)
   Köp på blocket

   och många fler tillfällen

 • Lente

  Varför så upprörd ? Byt bank till Handelsbanken så får Swedbank stå där med sin tvättade hals och ingen att ge den fina rådgivningen till.

 • Pelle

   Faktiskt inte, så himla många år sedan Handelsbanken i centrum var utsatt för rån.

  Frågan är väl varför så många tror sig behöva kontanter? Visst kan det behövas på någon marknad etc., men nästan aldrig annars, jag har för min del endast kreditkort sedan 3-4 år och har under den tiden behövt ta ut pengar en gång (500 kr) för ett privatköp på blocket.

  • 585961

    Men torghandlarna får nog slå igen

 • Hans

  Bankbyte nu.

 • Fred

  Umeå hade ett bankrån för två år sedan , sen rånas det ca 2 pensionärer varje dag i Umeå. tycker det är väl mycket gnäll här, jag jobbar på 
  nordea och har samsyn med banken att kontanterna med för mer negativt i samhället än positivt.
  Häng med i utvecklingen istället.

  • Micke

    Tror du att det kommer att rånas mer eller mindre pensionärer nu när fler kommer att bunkra upp pengar hemma?

   • gäst

    Ska banken ta det ansvaret?

    • Micke

     Det har jag aldrig sagt.. men Fred verkar hävda att det skulle rånas mindre pensionärer nu när bank kontorerna har tagit bort kontanterna…

 • Lars

  Ja byt Bank och visa dom!

 • JBH

  ”Dessutom kostar det pengar” – Innebär det lägre avgifter, lägre låneränta/högre utlåningsränta för oss kunder?

  • 585961

    Tror dom mest vill bli av med så många kunder som möjligt så dom kan sitta inne i banken och leka farbror anka

 • Dzz

  Frågade SB om hur man skulle göra om man vill ta ut 100 000 kr idag. Fick till svar att det inte gick. Är inte detta stöld, jag har lånat ut pengar men kan inte ta ut dem. Sedan kan de säga att jag kan överföra pengar till ett annat konto, men då lånar jag ju ut pengarna till någon annan. Jag tycker att det är kriminellt att SB sätter begänsningar i tillgänligheten av min pengar!

  • langben

   Säg upp kontot. Sedan kan du öppna ett nytt konto och sätta in mellanskillnaden.

  • Pelle

    SB? Konstig förkortning av Swedbank?
   Du behöver nog läsa på vad ordet stöld betyder. Tog de pengarna ur din madrass och vägrar ge dig dem?

   • dzz

    Om jag lånar pengar av dig och vägrar ge tillbaka dem, är det stöld i min värld!

  • Ralf

   Om du behöver ta ut 100.000 för att köpa någonting kan du köpa en postväxel.

 • konstigt?

  Varför ska man då tillverka nya sedlar när dom lix ska försvina  ?

 • Larhet

  Banken vill tvinga oss att använda kort eftersom varje gång vi handlar med kort får banken minst ca 2% av beloppet. Handlaren måste även hyra en kortterminal med online lina till Banken. ( Rätta mig om jag har fel )Bra att svarthandel motverkas, men jobbigt att köa framför de som köper en tidning bara med kort, Att säkerheten skulle öka med kort är tveäggat då fler tvingas bunkra upp kontanter hemma och i plånboken för att kunna fungera.

 • Yvonne Wby

  Väldigt enkelt. Ta tag i saken och byt bank tex. Handelsbanken så slipper Swedbank dina besök och dina pengar.

  En nöjd Handelsbankskund

 • Nils

  Tycker detta är lysande.  11 miljarder per år innebär att varje person under sin livstid betalar cirka 100.000 för att vi ska menlösa papperslappar. Kortavgifterna är betydligt mindre än kostnaden för kontanter. Har aldrig kontanter och saknar dem aldrig.

  • http://idaflodell.blogg.se/ Ida

   Dom tar ju inte dom pengarna från bankens kunders fickor om du tror det. Det är från bankens inkomster dom betalar sina egna utgifter. Även om det skulle vara så att dom lånar av kunderna så betalar dom tillbaka. 

   Om kontanter tas bort, vilket jag antar är meningen med detta, betyder att om några år så finns inte ”papperslapparna” längre och då handlar vi verkligen bara med siffror och inga pengar finns överhuvudtaget. Dom började ju med att ta bort värdet av sedeln = man fick inte längre lösa in sedeln till guld, vilket gör sedlarna till vad dom är idag, papper. Jag tänker fan hålla kvar i det dom vill ta bort. 

   • JJ

     Men det är ändå till slut du som slutkund som får betala alla kostnader.
    För inbilla dig att de tar av vinsten, de ändrar bara på räntorna och avgifter så att du får betala kalaset.

  • Less på idioter…

    Och om du ställer 11 miljarder i perspektivet hur mkt bonusar som bankerna betalar till sina chefer och hur stora vinster de gör, så är 11 miljarder inte särskilt mkt.

 • dzz

  Problemet är vad man skall göra om man inte vill använda banker, vilket borde vara en rättighet.

 • Vane

  Detta är också ett sätt att underlätta för kronofogden att norpa pengar från folk. Det liknar samma system som forna sovjetunionen där man höll koll på folk i en totalitärstat där man inte hade någon frihet alls.

 • Ake Normark

  Det vore ju logiskt att de erbjuder ett kostnadsfritt uttagskort när man inte kan ta ut kontanter över disk!

 • Anton

  Nu när Swedbank mfl inte längre vill sköta pengahanteringen som är deras uppgift enligt lagen, så föreslår jag att vi förstatligar bankerna och sedan slår samman alla till en enda statlig bank: Sveriges Riksbank. 

  I den nya Riksbanken låter vi alla medborgare ha ett konto. 
  Där kan du ta ut och sätta in pengar.

  Banklån kan skötas av låneinstitut. Behövs ingen bank till det.

  Jag vägrar använda kort då jag anser min integritet hotad. Varför ska alla mina pengatransaktioner registreras digitalt för all framtid? Handlar jag kontant så förblir jag anonym.

  • JJ

    Låt sedan skattemyndigheten samverka så att samma bank gör alla löneutbetalningar och bidrag m.m.
   Ingen kan komma och ta ut VAB m.m. och lön för samma dagar.
   Helt genialt alltså.
   Då har vi ingen ekonomisk kriminalitet heller och staten har total översyn över dina ekonomiska förehavanden.

   Låter toppen :-)

 • Anton

  Om vi alla bestämmer oss för att plocka ut samtliga våra tillgångar i kontanter som vi har på Swedbank så ändrar dom sig nog snart för då får dom stora problem.

  Det räcker med att 10 % av Swedbanks kunder tar ut allt sitt kapital så kursar dom i Sverige.

  • JJ

    Det gör dem inte för då går staten in och ger dem dina pengar.

 • langben

   Staten har fått tillbaka det stöd de bistod med under bankkrisen, med råge.

  • Rundvikarn

   Tyvärr har inte bankerna betalat tillbaka ett öre , utan det blev vi skattebetalare som fick stå notan efter bonusfesten…..

 • langben

  T.ex. Systembolaget sparar alla uppgifter om de inköp du gjort med ditt kort i tio år. Dina inköp ner till minsta flaska kan lämnas ut och komma på avvägar. Även Apoteken, ICA och andra butiker gör på samma sätt. Betalar du med kort så kommer dina inköp att finnas registrerade under lång tid och kan lämnas ut till vem som helst som frågar. Det är bara systemägarnas vilja det hänger på.

  • Pelle

    Det är mer än vilja, du får gärna bevisa ditt påstående att de lämnar ut kvitton till Kreti och Pleti.
   Men frågan är väl vad du har att dölja? Spelar det någon roll för dig om det är registrerat hur mycket du handlar på systembolaget?

   • Mange

     Men Pelle de handlar inte om man har nått att dölja de handlar om att man ska ha rätten till ett privatliv, jag vill inte att allt ja gör ska registreras, räcker de inte med att alla dina mail sparas dina mobilsamtal sparas.. ”vart du var när du ringde och till vem”  ”storebror” kan se allt du gör.. tycker du de är att ha ett privatliv ??

  • bertil

   Tyvärr är du dåligt informerad. Enligt dom nya PCI-DSS säkerhetsbestämmelserna för kontokort som gäller sedan ett par år tillbaka får inte ett kassasystem spara uppgifter som finns på ett Bankkontokort eller Kreditkort.  
   Detta är mycket hårda krav på att inget får sparas i ett kassaregister när det gäller denna typ av kort. Du kan läsa mer mer på Pan Nordics hemsida.
   Detta gäller dock inte Konsum, Ica eller dylika kort där du laddar kortet med egna pengar hos den affären. Sen finns det en grå zon där t.ex. Ica ger ut kort i samarbete med om det är VISA eller Master Card, där man saknat chip på kortet som eventuellt kan vara andra regler. Men att systembolaget eller apoteket skulle kunna få fram denna typ av uppgifter är helt felaktiga och tagna ur luften.

   • Doc Hudson

     Dessa eventuella krav är väl inget som betyder något då vi i Sverige frivilligt (?) skeppar samtliga korttransaktioner gjorda med Visa, Mastercard m-fl till USA så att storebror kan hålla koll på alla transaktioner. Genom att tvinga samtliga att betala med kort får man ju automatiskt mera koll.

 • Tant grå

  Jo visst fungerar det för många, mig inräknat, men tänk nu på att en stor mängd människor inte klara det här, ex.vis synskadade, de som inte har tillgång till datorer och Internet (vilket fortfarande beräknas vara över 1 miljon människor i Sverige), vissa med fysiska/mentala funktionshinder och inte att förglömma de små barnen som ju kan få en tjuga för att gå och köpa en glass, men knappast ett betalkort.

  Klart man ska jobba för minskad kontanthantering (börja plocka bort avgifter på betal/kreditkort och avgiften butiken måste betala på varje köp) men bara för det få man INTE utesluta en massa människor som inte kan hantera tekniken idag.

 • JJ

   Jag bytte från tidigare Sparbanken till Handelsbanken just på grund av alla avgifter de ville ha och det är många år sedan.
  Tacksam för det bytet idag och nu skulle jag aldrig tveka att byta.
  Helst skulle man ju vilja klara sig utan bank helt och hållet men det går ju bara inte.

  Som sjukpensionär har jag tack och lov inte så mycket pengar att det blir ett problem :-)

 • miklos halasz

  Tycker det är olaglig  att noba  acceptera en laglig betalningsmedel
  .man borde pröve det i domstol.Sinessjuk  eller de är intreserad av a den extra som korten ge.

 • Agerstrand

  Bakom ordet ”kundrådgivning” som man nu vill få tid för, döljer sig inget annat än produktförsäljning.Bankerna vill sälja på oss en massa tjänster.Den idealiserade bilden av en bank för  kundens bästa, är inget annat än en hägring i öknen. 

 • langben

  På något sätt så måste de ge dig dina pengar. Du kanske inte får dem samma dag dock.

 • guest

  Roligt om man vill växla mynt och få kontanter tillbaka, alla vill inte ha pengarna insatta på ett konto utan ha det i kontanter i handen.

 • trist

  en mynträknare som fungerar dåligt och en insättningsapparat där du bara kan sätta in på eget konto, OM du har ditt bankkort med dig och INTE ska använda dig utav ”selmor”…  nä, tummen ner för denna usla service

 • JJ

   Då får du en utbetalningsavi så att du kan gå till banken och hämta ut pengarna, och betala en avgift på minst 75kr

  Visst ja, banken lämnar ju inte ut pengar så du får sätta in dem på ett konto istället och att de tar en avgift på minst 75kr.

 • JJ

   Det finns sätt att ordna det för dem som kan det.
  Men mor Svea med pengar i byrålådan blir nog besviken den dagen hon ska betala något eller då bouppteckning sker.

 • JJ

   Ja det kan man fråga sig, varför behöver vi, eller varför ska vi vara så låsta till bankerna.

 • JJ

  Kontentan är att hur vi/ni än gör står man där med ändan bak och blir lurad ifrån sista kronan.

 • Kalohux

  Man häpnar över hur många som försvarar storbankernas övergrepp på befolkningen. 
  Ni som gör det är verkligen hjärntvättade av den statliga propagandan, börja tänka själva för Guds skull!

  Eller tror ni att bankerna någonsin skulle försvara er?

 • Mike

  Jag har tagit och avslutat alla mina konton på Swedbank, det här blev droppen. Det finns gränser för hur det får gå till.

 • Ny kund hos Handelsbanken?

  Hos Handelsbanken finns idag möjlighet till växling, insättning osv.
  Är det någon som vet om även denna bank är på väg att ändra.
  Som kund kan jag byta bank, eller hur?

  • Gammal handelsbank kund

   Vad jag vet, så har inte Handelsbanken planerat på att ändra något. Enda ställena som ärändrat hos dom är ute i samhällen där dom finns kvar. 

 • Umebo99

  Kontanter är gravt överskattat i dagens samhälle.
  Och går ju att ta ut i automaten, för den som vill leka 1900-tal.
  Jag fortsätter vara kund hos Swedbank.

 • Lekomaan

  Vad händer om jag avslutar mitt hos Swedbank i morgon, får jag inga pengar då?

 • Jo

  varför? är ju samma sak på övriga banker!

  • langben

   Nej, det är det inte. Jag tänker inte föreslå någon annan bank men det har andra gjort.
   .
   Det viktiga med att byta bank är att det sätter press på din nuvarande att hantera sina kunder bättre. Det är vetskapen att bankkunder är trofasta och sällan byter bank som gör att de kontinuerligt kan försämra och ta mer och mer betalt. Det är dock inte i svårt att byta bank och den nya hjälper mer än gärna till.

 • Ulf Parde

  Helt förkastligt att många banker tar bort kontanthanteringen.

 • Bankdirektören

  Swedbank: ”Nu är det slut med att kalla försäljning för rådgivning (skojar bara)!”

 • Anon

  jo kort är ju verkligen gratis…

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=683906656 Olle Persson

   finns gott om kort som är gratis eller som du till och med får bonus får att du använder.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Hermansson/100002510928940 Robert Hermansson

  jaha, och vad gör jag om jag tappar kortet och behöver kontanter innan jag ens hinner få det nya kortet (som man får inom 5bankdagar). ska jag då inte kunna gå in till banken och hämta det som är mitt för att kunna handla mat ect ect. jävla idioti. 

  en bank är där till för att sköta om våra pengar, både in och ut. 

 • Tony Ångdal

  Vi har aldrig haft ett enda bankrån här i Umeå så vitt jag vet, varför ens ta bort detta då? som en under mig skrev är att tappar man kortet ska man ju kunna hämta ut pengar om man behöver. Svårt att handla mat annars eller andra nödvändigheter. Inte precis att man kan be Konsum eller dylikt skicka en faktura med summan på all mat.
  Sluta noja er så jäkla mycket.
  Det kommer aldrig ske ett bankrån här dom närmsta åren. 

 • Hans Brändström

  Har varit kund hos swedbank i 35 år , hela min familj inkl barn är kunder hos banken, nu är det slut.  Tack och hej Swedbank!  Handelsbanken here we come!  

  • Ubbe

    Det tror jag du har lite för. Det är nog bara en tidsfråga innan Handelsbanken går samma väg.

 • Undrande

  Jag har 1500 kr på Swedbank. För att få tillgång till mina pengar måste jag nu antinge skaffa:
  1. Bankkort/ Visakort/ Betalkort
  2. Internetbank
  3. Begära överföring till annan bank

  Alla alternativen kostar minst 10% av vad jag har påkontot!  
  Denna summa är stor jämfört med årsräntan!

  • Besviken

   Swedbank borde införa ett  ”tak”  på överföringskostnaden på maximalt 50% av årsräntan på överfört belopp till annan bank. Med nuvarande överföringskostnad 150 kr är det bättre att ha mindre belopp i ”madrassen”.

  • Ztephan

   4. Säga upp kontot och få ut pengarna i kontanter. ”För du har inget annat konto”

 • Fd. swedbankkund

  Uppmanar alla att visa vad ni tycker om detta idiotiska förslag, byt bank !

 • En som valt rätt bank

  Handelsbanken är den bank som inte betalar ut sanslösa bonusar till sina chefer, ingen avgift för internet, längre öppettider än övriga banker, räddade mig närjag var utomlands då Swedbank länsade mitt konto, pga.  att de klantade med överföringen av min lön. (min abetsgivare hade Swedbank) Inga planer på
  attt sluta med kontanthanteringen.

 • mona

  Undrar varför vi då har tryckt upp en himmla massa tjusiga sedlar som antagligen inte var helt gratis om nu bankerna ska avskaffa dem???

 • En som valt rätt bank

  Hur jag idetifierade mig?
  1: Jag har god personlig kontakt med banken.
  2: De visste att jag skulle åka utomlands.
  3: De kollade mitt konto, och såg att i stället för att sätta in min lön,
  hade Swedbank dragit bort motsvarande belopp från mitt konto.
  De satte genast in pengar, då jag nu plötsligt fått ett minus saldo.
  Observera att då jag ringde var det stängningsdags, och att datorerna var nerkopplade, men de startade upp dom igen när
  de hörde vilken situation jag befann mig i.
  Vid kontroll upptäcktes denna fadäs från Swedbank.

  DETTA KALLAR JAG SERVICE!

 • JJ

  För det första ska man aldrig säga aldrig.
  Det kan mycket väl hända bankrån här.
  Hur var det för en tid sedan vid Lomis på Haga, inget som hände där eller.
  Det bästa är ju att ha flera möjligheter att betala för sig men jag håller med, kontanter kommer att finnas kvar ett bra tag till.
  Eller så bör de komma på ett enkelt och billigt sätt att kunna betala majblomman barnen säljer vid dörren. T.ex.

 • JJ

   Men det är väl bättre om alla anställda får en del av kakan än att några få chefer ska ”roffa åt sig” dessa miljoner eller miljarder.

 • Lars Bergensten

  Fortfarande finns det ju uttagsautomater utanför varenda bank. Vad tajfsar ni om! Ni som fortfarande inte har någon form av uttagskort år 2012 borde skaffa ett sådant!

  • Mats Kristiansson

   Varför då? Det är ta mig fan bankernas jävla skyldighet att göra det möjligt för kunder som har svårt med den nya tekniken, till exempel min gamla far, att sätta in och ta ut pengar över disk.

   • Lars Bergensten

    Ny teknik?? Uttagskort har väl funnits sedan slutet på 60-talet om jag förstått rätt! Hur gammal var din pappa då? 20??

 • Gusten

  Swedbank påstår att det skall finnas insättningsautomater, och mynträknare för kontanthantering. Vid kontroll med mitt kontor så finns inte den möjligheten.
  Finns den överhuvudtaget eller är det bara ljug?

 • Ida Wstin

  Jag och en kompis studerar till civilekonomer och skriver just nu ett examensarbete som handlar om Swedbank  i Umeå och deras val att ta bort den manuella kontanthantering.  

  Vi skulle behöva frivilliga som kan ställa upp på intervju. Detta för att banken också skall kunna förbättra sig och få veta hur kunderna tänker. Det bjuds på fika och tar ca en timme!mejla mig om du kan tänka dig ställa upp på en intervju  och vill framföra dina åsikter och göra skillnad! du får självklart vara anonym.ida.wstin@gmail.comMVHIda och Simon 

 • http://profiles.google.com/bonega Andreas Liljeqvist

  Nej, använder överhuvudtaget inte växelpengar.

  Men då har jag inte barn heller.

  Situationen är mer besvärlig för föräldrar, dock går det fortfarande utmärkt att använda automater för att ta ut kontanter.

Har överklagat Scharinska-försäljningen

Har överklagat Scharinska-försäljningen

Umeå I tisdags klubbade kommunstyrelsens arbetsutskott försäljningen av den anrika… ?

replik: Skidanläggning positiv för Tavelsjö

Umeå (2017-03-24) Henrik Sundén vill mörklägga Tavelsjö – i sitt inlägg (23/2) där… ?

Brister i kommunens nya organisation

Brister i kommunens nya organisation

Umeå 1 januari 2010 införde Umeå kommun en ny organisation med en gemensam… ?

”Dags att ge personalen arbetsro”

”Dags att ge personalen arbetsro”

Umeå – Det här experimentet har pågått i sju år. Nu är det dags att ge personalen… ?

Hemtjänsten jagad av parkeringsvakten

Hemtjänsten jagad av parkeringsvakten

Umeå Filip Linder skulle hämta upp en man i rullstol vid sitt hem på Haga. Men det… ?