Brott och straff

Elden i garaget är släckt

Publicerad 6 maj 2012 (uppdaterad 6 maj 2012)

Brott och straff Branden i Nedre Mesele är nu släckt. Garaget har brunnit ned, men det närliggande boningshuset står kvar.

Vid 17-tiden på söndagskvällen larmades SOS Alarm om en brand i ett garage i Nedre Mesele, Vindelns kommun. Faran var att branden skulle sprida sig till ett närliggande boningshus, som låg fem meter från garaget.

Förutom Vindelns brandkår deltog även Åmseles brandkår i insatsen. Vid 20-tiden betecknades branden som släckt, och Åmseles brandkår åkte hem.

– Elden spred sig till ett vindsutrymme i boningshuset, men huset står kvar. Fasaden är brandskadad och det är vatten i huset. Just nu undersöker vi om elden är släckt överallt, säger Lars Tapani, brandchef i Umeå, Robertsfors och Vindeln.

Huset är inte beboeligt i natt. Lars Tapani berättar att personal ska stanna kvar under natten och bevaka huset. Det kan finnas en liten risk att elden flammar upp igen.

I morgon kommer husägaren och husägarens försäkringsbolag att besikta skadorna efter eldens härjningar.

 

  • MrF

    Snorlikheten att det behövs ambulans i inlandet är större än att det skall finnas brandkår i varje liten by.

Krockade med ångvält

Inrikes Flera personer skadades, en äldre kvinna livshotande, vid en våldsam krasch när en personbil körde in i en ångvält i centrala Hudiksvall vid 14-tiden på torsdagen.Bilen kom i full fart på Trädgårdsgatan och kolliderade med …

Skjutning på flygbas i USA

Utrikes Flygbasen Andrews i Maryland i USA har stängts ner efter rapporter om skottlossning från en ”aktiv skytt”.Andrews används gemensamt av flygvapnet och flottan och bland annat presidentens plan Air Force One har sin hemmabas där.Enligt …

Länet: Körde in i lastbil

Norra länsdelen Vid 14.10 på torsdagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på E4 i höjd med Kåge.
Polisen uppger att en bilist kört in i en lastbil bakifrån i det norrgående körfältet.
Enligt Norran stängdes vägen av i båda … ?