Brott och straff

Elden i garaget är släckt

Publicerad 6 maj 2012 (uppdaterad 6 maj 2012)

Brott och straff Branden i Nedre Mesele är nu släckt. Garaget har brunnit ned, men det närliggande boningshuset står kvar.

Vid 17-tiden på söndagskvällen larmades SOS Alarm om en brand i ett garage i Nedre Mesele, Vindelns kommun. Faran var att branden skulle sprida sig till ett närliggande boningshus, som låg fem meter från garaget.

Förutom Vindelns brandkår deltog även Åmseles brandkår i insatsen. Vid 20-tiden betecknades branden som släckt, och Åmseles brandkår åkte hem.

– Elden spred sig till ett vindsutrymme i boningshuset, men huset står kvar. Fasaden är brandskadad och det är vatten i huset. Just nu undersöker vi om elden är släckt överallt, säger Lars Tapani, brandchef i Umeå, Robertsfors och Vindeln.

Huset är inte beboeligt i natt. Lars Tapani berättar att personal ska stanna kvar under natten och bevaka huset. Det kan finnas en liten risk att elden flammar upp igen.

I morgon kommer husägaren och husägarens försäkringsbolag att besikta skadorna efter eldens härjningar.

 

  • MrF

    Snorlikheten att det behövs ambulans i inlandet är större än att det skall finnas brandkår i varje liten by.

Enkät om SVT-anställdas partisympati

Nöjestelegram Anställda på SVT har i en enkät tillfrågats om sina partisympatier. Syftet är att bekräfta eller vederlägga uppfattningen att SVT är ”vänstervridet”. Men undersökningen får kritik.Enkäten har skickats ut till 1 500 medarbetare från det nya …

Umeå: Berusad fick handbojar

Umeå Polisen har omhändertagit en berusad kvinna på ett hotell i Umeå.
Händelsen inträffade på fredag eftermiddag när kvinnan, som är i 35-års åldern, uppträdde stökigt. ?

Enligt polisens kommunikatör, Marie Andersson, störde kvinnan gästerna och krossade ett glas …

Olagligt hänga ut snattare

Inrikes Bilder och övervakningsfilmer på misstänkta snattare och butiksvandaler cirkulerar i sociala medier. Ibland väljer handlare eller butikspersonal själva att lägga ut dem – trots att det är olagligt.Enligt Datainspektionen är det förbjudet att publicera sådant …