Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Sålde skog svart

Publicerad 4 maj 2012 (uppdaterad 4 maj 2012)

Vännäs En man i 60-årsåldern från Vännäs sålde skog utan att att redovisa inkomsterna och utan att betala skatt och moms. Nu döms han för skattebrott.

Totalt smet mannen undan från att betala in 65 991 kronor i skatt och moms genom att inte redovisa sina inkomster från skogsförsäljning under inkomståret 2005.

Skatteverket som just då genomförde en riktad kontroll avslöjade mannen och ålade honom att, utöver den skatt och moms han smitit undan, även betala 10 085 kronor i straffskatt.

Nu dömer Umeå tingsrätt mannen för skattebrott och ger honom villkorligt.

Med tanke på att han redan ålagts att betala skattetillägg får han inte några böter.

Däremot bedöms mannens ekonomi vara så pass god att han kan, och därför åläggs att, betala för sin egen försvarare.

Västerbotten tappar i ny campingstatistik

Västerbotten tappar i ny campingstatistik

Vännäs Antalet gästnätter på svenska campingplatser ökade kraftigt under förra året enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån och… ?

I natt: Hotade festdeltagare med vapen

Vännäs Strax efter 01.00 på söndagsmorgonen inkom ett larm från en fest i Vännäs. En man hade plockat upp ett jaktvapen och börjat hota… ?

Stal och smet från notan

Vännäs Först stal duon – en man och en kvinna – en jacka på en affär. Sedan åt och drack de gott på en restaurang utan att betala… ?

Målvakten bakom Spöland Vännäs premiärknall

Vännäs Max Brändström-Nyström är normalt sett målvakt i Spöland Vännäs IF. I seriepremiären mot Sandvik var han forward. Och gjorde succé. Med ett… ?