Vännäs

Orsakade två trafikolyckor inom loppet av en månad

Publicerad 3 maj 2012

Vännäs Inom loppet av en månad orsakade bilföraren två olyckor. Nu stäms mannen för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

FÖLJ ÄMNEN

Den första olyckan inträffade den 15 september förra året då den då 79 årige mannen kom körande längs E12:an utanför Vännäs och gjorde en vänstersväng in mot Kungstensvägen. Bilföraren såg inte att det kom en motorcykel i mötande körfält och kollisionen var ett faktum. Föraren av motorcykeln ådrog sig skador som beskrivs i stämningansökan som ”inte varit ringa”.

Den 17 oktober inträffade den andra olyckan. Då körde 79-åringen längs väg 92 mot Penglund, utanför Vännäs och fick imma på rutorna. När mannen skulle justera inställningen på fläkten kom han över i mötande körfält där det kom en bil som han krockade med.

Nu stäms 79-åringen för vållande till kroppsskada för den första olyckan och för vårdslöshet i trafik i den andra olyckan.

 

  • Thomas

    Låt oss införa obligatoriska prov i bilsimulator och/eller obligatorisk läkarundersökning där reaktionssnabbhet, syn, hörsel och lämplighet testas med några års intervaller för att få behålla körkortet när man passerat pensionsåldern. Så gör man i andra länder.

  • Kent G.

    Trodde han blivit av med körkortet efter den första krocken som drabbade mig…..

  • Berra

    detta visar att det inte funkar med att ngn läkare (som knappt har tid att träffa patienter)ska ta ansvaret ang körkort och äldre!Varför inför man inte läkarundersökning och nya körprov efter 50års ålder?Man måste göra det vid 45 om man vill behålla körkort för tunga fordon.All statistik visar att vi blir dåliga bilförare med åldern,men det låtsas vi tydligen inte om.Vi måste acceptera att vi är inga bilförare när vi blir gamla.Naturligtvis inträffar det vid olika åldrar för olika människor,därför kan vi testa det med simulator.

Postlastbil körde in i viadukt

Vännäs En lastbil från Posten körde strax före klockan åtta under Midsommarmorgonen in… ?

Här blir det varmast i Västerbotten på midsommar

Här blir det varmast i Västerbotten på midsommar

Vännäs Nu har SMHI kommit med sin prognos för midsommarafton. Här blir det varmast i… ?

Många företagare vågar inte klaga på kommunen

Många företagare vågar inte klaga på kommunen

Vännäs Många företagare i Västerbotten tvekar att lämna in klagomål till sin kommun,… ?

Tipsa om ditt firande!

Tipsa om ditt firande!

Vännäs Var firar du midsommar? Tipsa oss om ditt evenemang.
Den klassiskt svenska… ?

Lördagens väder i Vännäs

Mulet och 15 grader

Läs artikel
Tyck till om Vännäs
Applåden från Vännäs