Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Orsakade två trafikolyckor inom loppet av en månad

Publicerad 3 maj 2012

Vännäs Inom loppet av en månad orsakade bilföraren två olyckor. Nu stäms mannen för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Den första olyckan inträffade den 15 september förra året då den då 79 årige mannen kom körande längs E12:an utanför Vännäs och gjorde en vänstersväng in mot Kungstensvägen. Bilföraren såg inte att det kom en motorcykel i mötande körfält och kollisionen var ett faktum. Föraren av motorcykeln ådrog sig skador som beskrivs i stämningansökan som ”inte varit ringa”.

Den 17 oktober inträffade den andra olyckan. Då körde 79-åringen längs väg 92 mot Penglund, utanför Vännäs och fick imma på rutorna. När mannen skulle justera inställningen på fläkten kom han över i mötande körfält där det kom en bil som han krockade med.

Nu stäms 79-åringen för vållande till kroppsskada för den första olyckan och för vårdslöshet i trafik i den andra olyckan.

 

  • Thomas

    Låt oss införa obligatoriska prov i bilsimulator och/eller obligatorisk läkarundersökning där reaktionssnabbhet, syn, hörsel och lämplighet testas med några års intervaller för att få behålla körkortet när man passerat pensionsåldern. Så gör man i andra länder.

  • Kent G.

    Trodde han blivit av med körkortet efter den första krocken som drabbade mig…..

  • Berra

    detta visar att det inte funkar med att ngn läkare (som knappt har tid att träffa patienter)ska ta ansvaret ang körkort och äldre!Varför inför man inte läkarundersökning och nya körprov efter 50års ålder?Man måste göra det vid 45 om man vill behålla körkort för tunga fordon.All statistik visar att vi blir dåliga bilförare med åldern,men det låtsas vi tydligen inte om.Vi måste acceptera att vi är inga bilförare när vi blir gamla.Naturligtvis inträffar det vid olika åldrar för olika människor,därför kan vi testa det med simulator.

Tomteflygen invaderar länet

Tomteflygen invaderar länet

Vännäs I helgen är himlen full av tomteflyg som passerar Västerbotten.
Enligt Sofia Bergström Malm, kommunikatör på Luftfartsverket, passerar… ?

ÄldreCenter prisades med tårta

ÄldreCenter prisades med tårta

Vännäs Det rådde stor glädje hos Enhet 4 ÄldreCenter Vännäsby i går när de lagom till eftermiddagskaffet fick ta emot månadens Senior… ?

Träning för både kropp och knopp

Träning för både kropp och knopp

Vännäs För 12-13 år sedan levde Ulf Forsberg, Vännäs, ett vanligt Svenssonliv. För 20 år sedan när oväntade händelser inträffade inom familjen… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hon startade en butik - i Tvärålund

Hon startade en butik - i Tvärålund

Vännäs Drömmer du om att starta företag av din hobby? Viktoria Vedin tog steget och vågade satsa på sitt brinnande inredningsintresse. Hon driver… ?