Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Hundarnas sagostund

Publicerad 3 maj 2012 (uppdaterad 3 maj 2012)

Vännäs Som ett av många spännande inslag vid torsdagens kulturfestival i Vännäs bjöd biblioteket på en udda premiär – sagostund med hund.

På plats fanns de utbildade besökshundarna och vana lyssnarna Ellen och Indra, som lugnt och stilla hörde 12-åriga Nelly Saari läsa högt ur en barnbok hon valt.
Frågan är vem som njöt mest, hundarna som knappt rörde en fena medan högläsningen pågick, eller Nelly – som tidigare levt med hund i familjen, bär på ambitioner att kanske bli veterinär och som har bokläsning som främsta fritidssysselsättning.
I höst hoppas hundarnas ägare Lena Ekvall från Vännäs att få full snurr på sagostund med hund, med målet atrt främja barns läsande, i samarbete med biblioteket och Vuxenskolan.

 • Littleplowchen

  Bokstund med hund är inte en del av kulturfestivalen, utan ett samarbete  mellan Vuxenskolan och biblioteket. Däremot pågår en kulturfestival i Vännäs med tema omsorgen!

 • Ekvall Birgitta

  Toppen! Det är bra att nyttja intresset för hundar så barn vill läsa mer!
  hundägare

 • orolig

  Men hur kan man göra så !!! Det innebär att barn och vuxna som är allergiska mot pälsdjur blir utestängda från biblioteket! Är inte ett bibliotek en offentlig miljö???? Detta är något som inte kan accepteras!!! Kommunal uteslutning av människor, borde vara straffbart!

  • Littleplowchen

    Kanske ska tillägga att hundarna är allergivänliga raser och att de blir burna ner till en källare där vi håller till. Detta uppskattas väldigt mycket av barnen som tycker att få läsa för en hund på biblioteket är en rolig sysselsättning! Undrar när vi ska börja med det på allvar och inte bara som prova på. Du är ju tyvärr en baksträvare och ser inte fördelar, nog har vi stött och blött frågan om allergier väldigt mycket också! Att barn får läsa för hundar är lugnande och ger signalen att läsning kan vara roligt, för en hund dömer inte.

 • allergiker i familjen

  Läsa för hundar kan man ju göra hemma eller utomhus, men tar man in hundar på biblioteket leder det till att allergiska personer får svårt att gå till biblioteket. Det är inte att vara baksträvare det är fakta. Tråkigt att det värderas högre att hundar ska få komma in på biblioteket och ligga på en matta och höra saga istället för att skapa en miljö där alla människor är välkomna oberoende av allergi. Även s.k. ”allergivänliga” raser ger symptom hos barn och vuxna med kraftig pälsdjursallergi.
  Vill man ordna lässtund för hundar bör man göra det utomhus eller hemma hos sig själv.

 • Littleplowchen

   Kom ihåg att jag sa inte allergifri, för det finns alltid någon som reagerar. Det är jag fullt medveten om! Det är färre folk som reagerar på de raser jag har, än en del andra raser. Därför är det ett bättre ord att säga allergivänlig, för jag har mött folk som är allergiska mot pälsdjur, men klarar mina hundar. Jag är fullt medveten om att allergier är allvarliga och man kan dö av dem, är själv allergisk (tack och lov inte mot pälsdjur)!

 • Hundägare me respekt!!

  Detta måste vara historiens största idiotpåhitt!!Inne på ett bibliotek där det e meningen att ALLA ska kunna vara..Vad håller dom på me??Det finns heller inga allergi-säkra/vänliga hundraser,det e ngt som är påhittat efter att ngngn hund som de inte reagerat på!!Jag har själv hund,men är allergisk mot hundar av tex spetsraser,jag har träffat flera olika pudlar,bichoner osv,men jag har reagerat på deras saliv.Alla me allergier har olika sätt att reagera på,så ut me hundarna från bibblan,sitt ute istället!!

BMW eldades upp på motorvägen

Vännäs En bil totalförstördes under natten mot måndag i samband med en brand på E12 i Vännäs.
Klockan var strax innan två när polisen mottog… ?

Resultat lilla Vildmannaloppet

Vännäs Här är alla resultat från dagens Lilla Vildmannaloppet.
Knatte mix, 1 km: Wilma Brändström, Täfteå, Carl Degerström, IFK Umeå, Hugo Fors,… ?

Smart satsa på Grand

Vännäs Kostnaderna för Region Västerbottens Granddagar har diskuterats flitigt.
1,6 miljoner kronor går det loss på när de 25-årsjubilerar.
Det… ?

Nu ska länets fåglar artbestämmas

Nu ska länets fåglar artbestämmas

Vännäs I fredags drog det i gång, årets stora fågelräknarhelg ”Vinterfåglar inpå knuten”. Runt om i Sverige och Västerbotten finns det många som… ?