Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Färre startade företag

Publicerad 2 maj 2012 (uppdaterad 2 maj 2012)

Umeå Antalet nya företag i Västerbotten minskade med över en tredjedel i april jämfört med samma månad ifjol.

Uppgifterna kommer från Visma som sammanställt siffrorna från Bolagsverket. I april i år registrerades 78 nya företag i länet. I fjol var det 118 stycken samma månad. Det blir en minskning med hela 33,9 procent.

Statistiken visar att från årsskiftet till april är det 91 färre nya företag i år jämfört med i fjol. Siffran då var 593 företag, jämfört med 502 i år. I procent är det en minskning med 15,3 procent. Förutom att det startas färre företag, ökar avregistreringarna, vilket innebär att nettotillskottet av företag krymper.

I april i år avregistrerades 92 företag jämfört med 75 stycken förra året.

Trenden ser likadan ut i hela landet. 4 192 nya företag startades under april i år. Under fjolåret var det 5 785 företag som registrerades under samma månad. Nyföretagandet sjunker för åttonde månaden i rad i Sverige.

  • Lasse

    Den som tror att det är lätt att starta ett företag i byråkrati/pappers-Sverige tror fel.Jag vet!!

Singelolycka på Tegsvägen

Umeå En singelolycka har inträffat i korsningen Tegsvägen och Obbolavägen. Ambulans och polis har precis kommit på plats. Enligt ännu… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Nio familjemedlemmar åkte - ingen återvände

Nio familjemedlemmar åkte - ingen återvände

Umeå De var nio personer som åkte till Khao Lak för att fira jul. I sällskapet fanns en ung familj från Ersboda: Anders Östman och Anna Jämtlid… ?

Nio åkte - ingen kom tillbaka

Umeå De var nio personer som åkte till Khao Lak för att fira jul. De bodde 30 meter från stranden. Ingen av dem kom tillbaka.
I sällskapet… ?

Märkliga isbollar i havet

Umeå Här leker havet och naturen med bollar.
Mats och Eva Boström upptäckte något väldigt märkligt i havet vid Åheden utanför Sörmjöle i Umeå…. ?

Nobbades för att ha varit full

Nobbades för att ha varit full

Umeå En 22-årig man fick inte bli flygplatskontrollant. Anledningen var att han blivit omhändertagen av polisen för berusning.
Mannens ansökan… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå