Vännäs
Nathalie Forssell Olyckan inträffade vid E12-bron över Vindelälven.

Frontalkrock på E12

Publicerad 2 maj 2012 (uppdaterad 2 maj 2012)

Vännäs Två bilar har kolliderat på E12 vid Vännäsby.

Enligt SOS Alarm var det två bilar, en taxi och en personbil som frontalkrockat. Två personer uppges ha åkt i bilarna.

Olyckan inträffade på Vännässidan av E12-bron över Vindelälven.

E12 är helt avstängd. Eventuellt ska fler än två bilar vara inblandade, uppger polisen. Minst en person uppgavs först vara fastklämd i en bil. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Olyckan larmades klockan 09.11.

Enligt polisen har inga allvarliga personskador uppstått. De inblandade bilarna, en personbil, en större taxi och en lastbil, har dock fått skador. Föraren av personbilen har kommit över i fel körfält och krockat med en taxi av minibusstyp, sedan har även lastbilen blivit påkörd.

Det har blivit långa köer vid olycksplatsen.

– De håller på med sista bilen, när som helst öppnar man vägen. Men från Umeå är det kilometerlånga köer, rapporterar VK:s Nathalie Forssell vid 10.07-tiden.

Enligt Ebbe Nyberg, länsvakthavande befäl vid polisen, har ingen person fått några allvarliga skador men en person har fått åka med ambulans till Norrlands universitetssjukhus. Denne är dock inte skadad, utan var på väg till sjukhuset och får därför följa med ambulans dit.

Enligt Ebbe Nyberg kan personbilens förare ha distraherats av att denne tittade på islossningen i älven, och då kommit över på fel sida av mittlinjen varpå krocken inträffade.

Vid 10.20-tiden rapporterar VK:s utsände att vägen öppnas i båda riktningar.

 • pelle3046

  taxibilarna kör  ju som dom ej behövde följa dom svenska lagarna,dom flesta taxibilarna bryter bla mot att följa hastigheten

  • Jonas

   Nu står det ju klart och tydligt att det var personbilen och inte taxibilen som kommit över på fel sida!

  • Olle

   Håller med dig.Hadde taxin kört saktare så hadde den andra bilen inte svängt över på fel sida och kört på taxibilen.

   • Bjoern Adolphsson

    Hade inte vi kört så mycket bil och släppt ut så mycket avgaser så hade förmodligen isen släppt senare och bilarna hade inte alls krockat – på tal om långsiktiga scenarion.

    Sen får vi inte heller glömma att om taxin hade kört fortare än den gjorde så hade den även då missat att bli påkörd

  • Marie

   Nu ska vi inte klanka ner på taxiförare. Det är ett serviceyrke där man ska vara stolt. Förstår inte din nervärderande ton mot dessa yrkesmän. Funderar själv att ta taxikort i sommmar, är en duktig bilförare och tycker om att möta människor i jobbet. Kanske kör jag snart dig i taxin….

  • Taxikvinna

   Med tanke på hur många mil vi taxiförare kör varje dag, året om så skulle jag säga att vi är väldigt trafikvana.

   Och du menar att ”vanligt folk” alltid håller hastigheten?

   • Typ 60-talare liksom

     Om ni nu är så erfarna och trafikvana som du vill påstå så borde en taxi sällan vara inblandad i en olycka. Ni borde med er erfarenhet och trafikvana kunna undvika de flesta situationerna. Visst, taxibilar rullar många mil per år. Visst, rent statistiskt borde taxibilar vara med i fler incidenter än ”vanliga”. Oftast möts man av arrogans och hänsynslöshet i trafiken av er ”taximänniskor”, av en slags ”jag-kan-det-här-bättre-än-dig-så-flytta-på-dig” mentalitet. Er erfarenhet och vana borde i stället göra er förstående, toleranta och fostrande i trafiken.

 • marie

  Usch vad otäckt! Såg alla polis och ambulansbilar som ryckte ut från Vännäs vid 9.  Hoppas det går bra för alla inblandade!

 • Baws

  Vilken jävla tur att jag tog mig in till stan i tid för att handla. Mötte brandförsvarets Volvo V70 vid kvantum, sen en ambulans. På väg hem till byn mötte jag 2 bärgare med bilarna!

  Hoppas det gick bra för de inblandade

 • Mio

  Som sagt… vår isarna e förrädiska !!

 • Lasse

  Kanske dax för mitträcke på bron !

 • Duggan

  Det är precis situationer som denna som är farliga med att vara ute i trafiken. Man kan köra hur bra och säkert som helst själv, sen kommer det nån dåre som inte håller ögonen på vägen och det smäller.

  Den som är ansvarig för olyckan har heller inga skyldigheter att kompensera den andre, den som är oskyldig. Är bilen totalt kraschad får man stå för mellanskillnaden vid köp av ny bil själv (vi vet ju att man alltid får en lägre summa än vad bilen egentligen är värd av försäkringsbolaget). Detta kan göra att en helt oskyldig människa får punga ut med 10000-tals kronor för att nån idiot kört på dem. Tyvärr det enda som finns kvar är att ta lagen i egna händer för att utjämna det hela.

Kolla lärartätheten i din kommun

Kolla lärartätheten i din kommun

Vännäs Lärartätheten i grundskolan har förbättrats marginellt sedan förra läsåret,… ?

Larm om misshandel i Vännäs

Vännäs Polisen har upprättat en anmälan om misshandel efter att ha larmats om ett bråk… ?

Nytt VA-nät byggs i Brån

Nytt VA-nät byggs i Brån

Vännäs Nu ska det byggas ett helt nytt VA-nät i byn Brån i Vännäs.
Det är Svevia som… ?

Så mycket blåste det i går

Så mycket blåste det i går

Vännäs Nu finns det siffror på hur hårda vindar som drog fram över länet.
Gårdagens… ?