Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå
Scanpix

Klämdag ger klirr i kassan

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå Årets valborgsmässoafton är en klämdag mellan två helgdagar. Det innebär att kommunanställda som jobbar får extra betalt.

Ersättningen för kommunanställda denna dag är ob-ersättning på 45,50 kronor per timme. Flera skolor i Umeå kommun har lovdag i dag, men förskolorna är skyldiga att vara öppna. Där får personalen ta del av ob-ersättningen.
– Det är inget nytt med de här. Det är en lagstadgad ersättning och gäller alla som ingår i avtalet, säger Eva Eriksson Viksten, förskolechef i Umeå centrala skolområde.

 • Guest

  Gör om hela systemet med de röda dagarna istället. Varför ska jag som skattebetalare betala extra till någon som jobbar på en vanlig dag.

  • Anna

   nej för det är ju BARA du som betalar skatt, di där kommunarbetarna slipper ju sånt och håvar bara in den där extraersättningen de får 1 gång per år. vilka rackars busar alltså!

 • privat

  ”kommunanställda som jobbar”? Jo man tackar!

”Ungdomarna hade kunnat hamna i älven”

”Ungdomarna hade kunnat hamna i älven”

Umeå 58-åringen bad om ursäkt. Flera av de påkörda ungdomarna hade lika gärna kunnat hamna i älven vid olyckan på Tegsbron, enligt deras… ?

Samtliga häktas för överfallet på Hagamannen

Umeå I eftermiddag hölls häktningsförhandlingar med de tre män som står misstänkta för grov misshandel av Hagamannen, Niklas… ?

Påkörningen på Tegsbron - flög 23 meter

Påkörningen på Tegsbron - flög 23 meter

Umeå Idag hölls den avslutande delen i rättegången mot den 58-årige läraren, som dels misstänks för yxattacken på Dragonfälten och dels för… ?

Många poliser anmäls för brott - men få döms

Många poliser anmäls för brott - men få döms

Umeå Även lagens väktare begår brott. Varje år anmäls tusentals poliser, men det är endast en av hundra anmälningar som leder till fällande dom… ?

Kräver stopp för filmerna med Holmlund

Umeå Filmerna, där förra kommunalrådet Lennart Holmlund i Umeå, läxar upp cyklister får skarp kritik.
– De är löjliga och oseriösa, riktigt… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå