Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Dyrt att spotta vakt i ansiktet

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En 21-årig man blev våldsam och spottade på en ordningsvakt när han skulle bli avvisad. Nu döms han och får betalas skadestånd.

Umeå tingsrätt har bedömt åtalet mot mannen och en händelse en februarikväll i fjol på restaurang Corona i Umeå. Ordningsvakterna noterade att mannen drack alkohol på en plats där det inte var tillåtet. De ville avvisa honom från lokalen, och tog tag i honom.
Han ville gå själv och blev då våldsam, under vägen nedför en trappa. Detta har bevisats menar Umeå tingsrätt och dömer för våldsamt motstånd.

Mannen spottade en av vakterna i ansiktet, och det bedöms som ofredande. Ett skadestånd ska betalas av 21-åringen till den ofredade vakten, med drygt 7 300 kronor.

Ett åtal om våld mot tjänsteman ogillas av tingsrätten, då det inte kunnat bevisas tillräckligt att mannen skallat en av vakterna i ansiktet.

Påföljden för brotten blir 70 dagsböter, totalt 3 500 kronor.

Tåg nedklottrat

Tåg nedklottrat

Umeå Ett tåg som trafikerar sträckan Lycksele Umeå har klottrats ned.
Vakthavande befäl rapporterar att någon eller några personer under natten… ?

Alla resultat från Blodomloppet

Alla resultat från Blodomloppet

Umeå Vilken tid hade du, eller kanske ännu viktigare – slog du kollegorna? Här hittar du samtliga resultat från Blodomloppet.
Herrar 10… ?

Mongoler städar för bottenlön

Mongoler städar för bottenlön

Umeå Lågbetalda städare från Mongoliet städar två av Stockholms största stormarknader. Det rör sig om ICA Maxibutikerna i Solna och i Nacka,… ?

Pris till lärare i Umeå

Pris till lärare i Umeå

Umeå Sydsvenska industri- och handelskammaren delar varje år ut ett pris på 10 000 kronor till en motiverande lärare. I år går priset till… ?

MSK-seger i derbyt

Umeå Det blev seger för Mariehem i onsdagskvällens sena match i söderfyran.
– Vi kom inte till avslut i första halvlek. Vi spelade mest… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå