Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Dyrt att spotta vakt i ansiktet

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En 21-årig man blev våldsam och spottade på en ordningsvakt när han skulle bli avvisad. Nu döms han och får betalas skadestånd.

Umeå tingsrätt har bedömt åtalet mot mannen och en händelse en februarikväll i fjol på restaurang Corona i Umeå. Ordningsvakterna noterade att mannen drack alkohol på en plats där det inte var tillåtet. De ville avvisa honom från lokalen, och tog tag i honom.
Han ville gå själv och blev då våldsam, under vägen nedför en trappa. Detta har bevisats menar Umeå tingsrätt och dömer för våldsamt motstånd.

Mannen spottade en av vakterna i ansiktet, och det bedöms som ofredande. Ett skadestånd ska betalas av 21-åringen till den ofredade vakten, med drygt 7 300 kronor.

Ett åtal om våld mot tjänsteman ogillas av tingsrätten, då det inte kunnat bevisas tillräckligt att mannen skallat en av vakterna i ansiktet.

Påföljden för brotten blir 70 dagsböter, totalt 3 500 kronor.

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Umeå Vilken är den viktigaste valfrågan i Umeå? Gör din röst hörd här. ?

Misshandel på Vasaplan

Umeå Strax efter två natten till lördagen larmades ambulans och polis till en misshandel på Vasaplan i Umeå. Enligt polisen så var det en person… ?

Lägenhetsinbrott i Ålidhem

Umeå Sent på fredagskvällen har det varit inbrott i en lägenhet på Magistervägen i Ålidhem, Umeå. Enligt polisen så ska bland annat elektronik… ?

Tre anhållna efter dramatiken på Teg

Umeå De tre personerna som greps efter den dramatiska biljakten på Teg på fredagsmorgonen har förhörts och sitter nu anhållna. Vad som… ?

Blodig uppgörelse mellan två grupper

Blodig uppgörelse mellan två grupper

Umeå Tre personer skadades, var av en allvarligt, vid 23-tiden på torsdagskvällen utanför vårdcentralen… ?

Landshövdingen: "En kort stund av dåligt omdöme"

Landshövdingen: "En kort stund av dåligt omdöme"

Umeå Landshövding Magdalena Andersson utnyttjade 2007 ett felsänt mail från LO angående regeringens… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå