Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Dyrt att spotta vakt i ansiktet

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En 21-årig man blev våldsam och spottade på en ordningsvakt när han skulle bli avvisad. Nu döms han och får betalas skadestånd.

Umeå tingsrätt har bedömt åtalet mot mannen och en händelse en februarikväll i fjol på restaurang Corona i Umeå. Ordningsvakterna noterade att mannen drack alkohol på en plats där det inte var tillåtet. De ville avvisa honom från lokalen, och tog tag i honom.
Han ville gå själv och blev då våldsam, under vägen nedför en trappa. Detta har bevisats menar Umeå tingsrätt och dömer för våldsamt motstånd.

Mannen spottade en av vakterna i ansiktet, och det bedöms som ofredande. Ett skadestånd ska betalas av 21-åringen till den ofredade vakten, med drygt 7 300 kronor.

Ett åtal om våld mot tjänsteman ogillas av tingsrätten, då det inte kunnat bevisas tillräckligt att mannen skallat en av vakterna i ansiktet.

Påföljden för brotten blir 70 dagsböter, totalt 3 500 kronor.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Ny succé för Seniormässan

Ny succé för Seniormässan

Umeå Träffa folk och prata bort en stund, lyssna på levande musik, äta lunch eller ta en fika, få roliga… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Vad är det bästa med att vara pensionär?

Vad är det bästa med att vara pensionär?

Umeå På dagens Seniormässa i Umeå träffade vi förstås tusentals pensionärer. ?

Restaurangen krävde slavkontrakt

Umeå Jannike Åberg från Umeå sökte jobb på en restaurang i Umeå. Då krävde ägaren att hon skulle skriva på ett kontrakt där hon skulle få betala… ?

Billigt bad populärt i Umeå

Billigt bad populärt i Umeå

Umeå Möjligheten för barn att sommarbada för tio kronor är fortfarande mycket populär. Det visar en färsk utvärdering av Umeå kommun…. ?

Holmlund nöjd över beskedet

Holmlund nöjd över beskedet

Umeå Umeås kommunalråd Lennart Holmlund gillar att Norrbotniabanan nämns i den kommande budgeten. ”Stefan Löfven hade under valrörelsen… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå