Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Dyrt att spotta vakt i ansiktet

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En 21-årig man blev våldsam och spottade på en ordningsvakt när han skulle bli avvisad. Nu döms han och får betalas skadestånd.

Umeå tingsrätt har bedömt åtalet mot mannen och en händelse en februarikväll i fjol på restaurang Corona i Umeå. Ordningsvakterna noterade att mannen drack alkohol på en plats där det inte var tillåtet. De ville avvisa honom från lokalen, och tog tag i honom.
Han ville gå själv och blev då våldsam, under vägen nedför en trappa. Detta har bevisats menar Umeå tingsrätt och dömer för våldsamt motstånd.

Mannen spottade en av vakterna i ansiktet, och det bedöms som ofredande. Ett skadestånd ska betalas av 21-åringen till den ofredade vakten, med drygt 7 300 kronor.

Ett åtal om våld mot tjänsteman ogillas av tingsrätten, då det inte kunnat bevisas tillräckligt att mannen skallat en av vakterna i ansiktet.

Påföljden för brotten blir 70 dagsböter, totalt 3 500 kronor.

NO! blir YES!

Umeå I dag plockades skylten på NorrlandsOperan ned.
NO! blir från och med nu YES!
– Vår verksamhet är omgärdad av många fördomar. Nu utmanar vi… ?

"Hoppas att förhören hjälper oss"

Umeå Den man som knivskars och misshandlades grovt i Umeå under helgen har lämnat sjukhus. Sju personer är ännu anhållna.
Det var tidigt på… ?

Thorengruppens kan få miljonvite

Umeå Utbildningsföretaget Thorengruppen AB, som har sitt huvudkontor i Umeå, får av Skolinspektionen ett föreläggande 2,7 miljoner kronor om… ?

Körde på fel sida – krockade

Umeå En man född 1990 döms nu för vårdslöshet i trafik.
Rätten anser med hjälp av en samlad bedömning det vara stärkt att mannen innan en olycka… ?

De har ett av landets mest utsatta yrken

De har ett av landets mest utsatta yrken

Umeå De har ett av landets mest utsatta arbeten och agerar med fara för sina egna liv för att hjälpa andra, något som blev särskilt påtagligt… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå