Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Döms för stöld av plånbok

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En man döms för stöld av en plånbok ur ett skåp i Umeå simhall.

Den 40-årige mannen från Umeå kommun sågs av ett vittne ta en plånbok ur ett skåp i omklädningsrummet till Umeå simhall. Mannen fick då bråttom ut och försvann med plånboken, men då han blivit igenkänd blev han senare uppringd. Plånboken återlämnades.

Mannen blev dock åtalad för stöld, och Umeå tingsrätt dömer honom för detta till 50 dagsböter, totalt 4 000 kronor. Mannens förklaring i rätten var att han såg att skåpet stod halvöppet, och att han tog hand om plånboken för säkerhets skull med tanke på stöldrisken.

Han hade tänkt lämna igen plånboken i receptionen, men efter att vittnet, plånboksägarens far, dykt upp sade han sig vara rädd att anklagas för stöld. Han tänkte lämna igen den till polisen, som dock hade stängt.

Umeå tingsrätt anser att den åtalades uppgifter är så osannolika att de inte har något värde. Orsaken till att han inte lämnade in plånboken i receptionen framstår som en efterhandskonstruktion, skriver Umeå tingsrätt i sin fällande dom.

Parkering ett hinder för motionsdansare

Umeå Parkeringsmöjligheterna vid Ersboda Folkets hus är underdimensionerade. Upab, som nyligen har tagit över parkeringsbevakningen, har… ?

Han vann norrskensbildtävlingen

Han vann norrskensbildtävlingen

Umeå André Anderssons vackra fotografi av norrskenet, med vy över Tavelsjön, fick flest röster i VK:s fototävling efter att läsarna sagt… ?

Bodén: Bland det största man kan få

Umeå IBK Dalen hyllar Peder Bodén med att hissa hans tröja i taket.
Bodén är den svenska spelare som har gjort mest poäng i högsta serien. Han… ?

“Det var väntat men väldigt välkommet”

“Det var väntat men väldigt välkommet”

Umeå Årets Nobelpris i litteratur går till den favorittippade vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj. Det meddelade Svenska Akademin idag…. ?

Hurtig blir kvar i Umeå

Hurtig blir kvar i Umeå

Umeå Alla UIK-supportrar kan andas ut – landslagsspelaren Lina Hurtig blir kvar ännu ett år i klubben.
– Lina är en profil utöver det vanliga… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå