Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Döms för stöld av plånbok

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En man döms för stöld av en plånbok ur ett skåp i Umeå simhall.

Den 40-årige mannen från Umeå kommun sågs av ett vittne ta en plånbok ur ett skåp i omklädningsrummet till Umeå simhall. Mannen fick då bråttom ut och försvann med plånboken, men då han blivit igenkänd blev han senare uppringd. Plånboken återlämnades.

Mannen blev dock åtalad för stöld, och Umeå tingsrätt dömer honom för detta till 50 dagsböter, totalt 4 000 kronor. Mannens förklaring i rätten var att han såg att skåpet stod halvöppet, och att han tog hand om plånboken för säkerhets skull med tanke på stöldrisken.

Han hade tänkt lämna igen plånboken i receptionen, men efter att vittnet, plånboksägarens far, dykt upp sade han sig vara rädd att anklagas för stöld. Han tänkte lämna igen den till polisen, som dock hade stängt.

Umeå tingsrätt anser att den åtalades uppgifter är så osannolika att de inte har något värde. Orsaken till att han inte lämnade in plånboken i receptionen framstår som en efterhandskonstruktion, skriver Umeå tingsrätt i sin fällande dom.

Böter för åtdragen halsduk

Umeå En man döms för ofredande efter att ha gett sig på en man med halsduk i centrala Umeå.
Händelsen inträffade i samband med att mannen hamnat… ?

Transdev tar över i Umeå

Transdev tar över i Umeå

Umeå Transdev, tidigare Veolia, vann upphandlingen om kollektivtrafiken i Umeå för nästa avtalsperiod som är tio år. Länstrafiken har fattat… ?

De ska köra Umeås bussar

De ska köra Umeås bussar

Umeå Nu är det klart att ett nytt företag ska köra stadsbussarna i Umeå. Bland annat utlovas en storsatsning på elbussar.
Det blev företaget… ?

Edwin sköt Sunnanå till seger

Edwin sköt Sunnanå till seger

Umeå Först satte han ettan på ett friläge, tvåan kom på straff och sedan höll Edwin Kristofersson på att klacka in ett drömmål. Edwin var… ?

Umedalen håller formen

Umedalen håller formen

Umeå I fjol vann Umedalen både Kommuncupen och Umeå Fotbollsfestival. En vinter senare är det status quo. Umedalens F03:or har fortfarande… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå