Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Döms för stöld av plånbok

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En man döms för stöld av en plånbok ur ett skåp i Umeå simhall.

Den 40-årige mannen från Umeå kommun sågs av ett vittne ta en plånbok ur ett skåp i omklädningsrummet till Umeå simhall. Mannen fick då bråttom ut och försvann med plånboken, men då han blivit igenkänd blev han senare uppringd. Plånboken återlämnades.

Mannen blev dock åtalad för stöld, och Umeå tingsrätt dömer honom för detta till 50 dagsböter, totalt 4 000 kronor. Mannens förklaring i rätten var att han såg att skåpet stod halvöppet, och att han tog hand om plånboken för säkerhets skull med tanke på stöldrisken.

Han hade tänkt lämna igen plånboken i receptionen, men efter att vittnet, plånboksägarens far, dykt upp sade han sig vara rädd att anklagas för stöld. Han tänkte lämna igen den till polisen, som dock hade stängt.

Umeå tingsrätt anser att den åtalades uppgifter är så osannolika att de inte har något värde. Orsaken till att han inte lämnade in plånboken i receptionen framstår som en efterhandskonstruktion, skriver Umeå tingsrätt i sin fällande dom.

Andra läste även:

Vittne följde efter smitare

Umeå En bilist smet efter att ha kört in i en parkerad bil på Ersboda. Ett vittne följde efter bilen och larmade polisen. Det var vid halv… ?

Övning med större tågolycka i Umeå

Umeå Sjukvårdspersonal, polis, brandförsvar med flera kommer att ha en övning  i kväll, där scenariot är en tågolycka med många skadade. Under… ?

Hemlös familj fick löfte om bostad

Hemlös familj fick löfte om bostad

Umeå Thomas och Marcela Nilsson och deras fyra barn blev bostadslösa när Thomas blev sjuk och de… ?

Hyran för extraförråd chockhöjs

Hyran för extraförråd chockhöjs

Umeå Vid årsskiftet höjs hyrorna för extraförråd kraftigt. Detta efter att Bostaden gjort en översyn av… ?

57 miljoner till Umeåforskning

Umeå Två Umeåbaserade forskningsprojekt tilldelas tillsammans närmare 57 miljoner kronor de kommande fem åren i en satsning från Knut och Alice… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå