Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Döms för stöld av plånbok

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En man döms för stöld av en plånbok ur ett skåp i Umeå simhall.

Den 40-årige mannen från Umeå kommun sågs av ett vittne ta en plånbok ur ett skåp i omklädningsrummet till Umeå simhall. Mannen fick då bråttom ut och försvann med plånboken, men då han blivit igenkänd blev han senare uppringd. Plånboken återlämnades.

Mannen blev dock åtalad för stöld, och Umeå tingsrätt dömer honom för detta till 50 dagsböter, totalt 4 000 kronor. Mannens förklaring i rätten var att han såg att skåpet stod halvöppet, och att han tog hand om plånboken för säkerhets skull med tanke på stöldrisken.

Han hade tänkt lämna igen plånboken i receptionen, men efter att vittnet, plånboksägarens far, dykt upp sade han sig vara rädd att anklagas för stöld. Han tänkte lämna igen den till polisen, som dock hade stängt.

Umeå tingsrätt anser att den åtalades uppgifter är så osannolika att de inte har något värde. Orsaken till att han inte lämnade in plånboken i receptionen framstår som en efterhandskonstruktion, skriver Umeå tingsrätt i sin fällande dom.

Stöld på Stadium

Umeå Polisen larmades på onsdagseftermiddagen till Stadium i centrala Umeå där en kvinna misstänks ha stulit varor.
Larmet inkom cirka 16.30. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Skyttepaviljong förväntas bli nytt centrum

Skyttepaviljong förväntas bli nytt centrum

Umeå Tomtebo växer så det knakar. Ett av det senaste tillskotten är ett hus som flyttats från I20, men som snart kommer inhysa både restaurang,… ?

Det här kan bli Tomtebos nya centrum

Umeå Ett hus från I20 har fått nytt liv på Tomtebo där både restaurang och minilivs kommer att öppna. ?

Umeå får godkänt av RFSL

Umeå I RFSL:s nya kommunundersökning är det bara Umeå som får godkänt av länets kommuner. Men även Umeå har delar som är underkända. – Det… ?

Umeåbor mot machokultur i byggbranschen

Umeåbor mot machokultur i byggbranschen

Umeå Under våren startades en rikstäckande kampanj för att motverka machokulturen i byggnadsbranschen. Kampanjen fick blandade reaktioner och… ?