Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Döms för stöld av plånbok

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Umeå En man döms för stöld av en plånbok ur ett skåp i Umeå simhall.

Den 40-årige mannen från Umeå kommun sågs av ett vittne ta en plånbok ur ett skåp i omklädningsrummet till Umeå simhall. Mannen fick då bråttom ut och försvann med plånboken, men då han blivit igenkänd blev han senare uppringd. Plånboken återlämnades.

Mannen blev dock åtalad för stöld, och Umeå tingsrätt dömer honom för detta till 50 dagsböter, totalt 4 000 kronor. Mannens förklaring i rätten var att han såg att skåpet stod halvöppet, och att han tog hand om plånboken för säkerhets skull med tanke på stöldrisken.

Han hade tänkt lämna igen plånboken i receptionen, men efter att vittnet, plånboksägarens far, dykt upp sade han sig vara rädd att anklagas för stöld. Han tänkte lämna igen den till polisen, som dock hade stängt.

Umeå tingsrätt anser att den åtalades uppgifter är så osannolika att de inte har något värde. Orsaken till att han inte lämnade in plånboken i receptionen framstår som en efterhandskonstruktion, skriver Umeå tingsrätt i sin fällande dom.

Det frivilliga Umeå välkomnar

Det frivilliga Umeå välkomnar

Umeå Om det offentliga Umeå brister i att ta emot flyktingar och hjälpa EU-migranter är frivilligsamhället desto mer välkomnande. En rad… ?

Från uppställningsplats till avhysning på ett år

Umeå En rad beslut och diskussioner gällande Umeås EU-migranter har varit uppe på bordet det senaste året. Många av dem handlar om varför Umeå… ?

Är alla välkomna hit?

Umeå Är Umeå verkligen en välkomnande stad? Eller är vår självbild skev?
Frågan måste ställas.
Umeå marknadsför sig som staden där man är… ?

Är Maria Calderar och hennes barn välkomna i Umeå?
Foto: PA Adsten

Är Umeå en välkomnande stad?

Umeå Umeå har de senaste tre åren bara tagit emot 416 flyktingar som beviljats asyl medan Skellefteå har tagit emot nästan det dubbla – 709… ?

Villabrand med öppna lågor

Umeå SOS har larmats om hur en villa i Umeåregionen brinner med öppna lågor.
Larmet inkom strax innan åtta på torsdagskvällen och rör en villa i… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå