Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Förundersökning mot polis läggs ner

Publicerad 30 april 2012

Umeå Riksenheten för polismål har undersökt en misstanke om att en polis i Umeå ska ha brutit mot tystnadsplikten.

Det var polismyndigheten i Västerbottens län som anmälde polisen efter att han lämnat sekretesslagda uppgifter till sin fru.

Efter att ha undersökt saken kunde chefsåklagare Pär G Lindell konstatera att det inte längre finns någon anledning att fullfölja förundersökningen då den information som polisen skulle ha berättat för sin fru redan var allmänt kända.

  • L John

    Gäller inte lagen för ”Snuten”, vi som varit på Anstalt ett tag vet att ”Snutarna” klarar sig alltid, snacka om att klappa om varann, åklagarna är väl de värsta som håller de om ryggen, man kan misshandla sin fru, man kör i fyllan, fortkörningar,  man snattar i affärer, man våldtar barn som polischef, OK, han sitter här, Göran,  men går alltid fri, låt oss låta sköta utredningarna, ska ni få se hur många som får segla vidare.  Man bara vill spy……

NO! blir YES!

Umeå I dag plockades skylten på NorrlandsOperan ned.
NO! blir från och med nu YES!
– Vår verksamhet är omgärdad av många fördomar. Nu utmanar vi… ?

"Hoppas att förhören hjälper oss"

Umeå Den man som knivskars och misshandlades grovt i Umeå under helgen har lämnat sjukhus. Sju personer är ännu anhållna.
Det var tidigt på… ?

Thorengruppens kan få miljonvite

Umeå Utbildningsföretaget Thorengruppen AB, som har sitt huvudkontor i Umeå, får av Skolinspektionen ett föreläggande 2,7 miljoner kronor om… ?

Körde på fel sida – krockade

Umeå En man född 1990 döms nu för vårdslöshet i trafik.
Rätten anser med hjälp av en samlad bedömning det vara stärkt att mannen innan en olycka… ?

De har ett av landets mest utsatta yrken

De har ett av landets mest utsatta yrken

Umeå De har ett av landets mest utsatta arbeten och agerar med fara för sina egna liv för att hjälpa andra, något som blev särskilt påtagligt… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå