Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Robertsfors

Robertsfors vinnare vid reviderat förslag

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Robertsfors Ledningen för Robertsfors kommun hoppas att regeringen följer utjämningskommitténs förslag om en revidering av utjämningssystemet mellan kommunerna. Robertsfors kommun är vinnare i det nya förslaget.

– Totalt sett är vi det. Det skulle innebära en förstärkning på mellan sju och åtta miljoner kronor per år. Det skulle betyda mycket för oss, säger Karl-Johan Bergmark, kommunchef i Robertsfors.

Kerstin Eriksson

Tre personer i trafikolycka

Robertsfors Vid 07-tiden på morgonen larmades SOS om en trafikolycka på E4 mellan Gumboda och Sikeå.
En personbil med tre personer hade av okänd… ?

Solen må skina - men regnet öser ner

Solen må skina - men regnet öser ner

Robertsfors Umeå må ha toppat solligan förra veckan – men i länet öser regnet ner. Den senaste månaden har Västerbotten fått 150 procent mer regn… ?

Därför tappar vi körkortet

Därför tappar vi körkortet

Robertsfors Mellan den 1 januari och 30 juni i år återkallades 557 körkort från länets invånare. Den huvudsakliga anledningen till indragningarna var… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Här finns världens största hästar

Här finns världens största hästar

Robertsfors Hos Anette och Jan Bergström i Djäkneboda finns en hel flock hästar av rasen shire. Det är världens största hästar.
Djäkneboda. Shirehästen… ?

Läkare varnar: Vi blir tyngre för varje år

Läkare varnar: Vi blir tyngre för varje år

Robertsfors ”Om vi inte får broms på det här, så vet vi att det finns ett samband mellan högt BMI och vissa sjukdomar”, säger Margareta Norberg.
Hon är… ?