Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Robertsfors

Robertsfors vinnare vid reviderat förslag

Publicerad 30 april 2012 (uppdaterad 30 april 2012)

Robertsfors Ledningen för Robertsfors kommun hoppas att regeringen följer utjämningskommitténs förslag om en revidering av utjämningssystemet mellan kommunerna. Robertsfors kommun är vinnare i det nya förslaget.

- Totalt sett är vi det. Det skulle innebära en förstärkning på mellan sju och åtta miljoner kronor per år. Det skulle betyda mycket för oss, säger Karl-Johan Bergmark, kommunchef i Robertsfors.

Kerstin Eriksson

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Robertsfors Vilken är den viktigaste frågan i din kommun? Visa vad du tycker på vk.se – fyll i ett webbformulär om viktigaste frågan i din kommun. ?

Valfrågan Robertsfors

Robertsfors Klicka dig in och gör din röst hörd här! ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Country på norrländska prärien

Bildspel: Country på norrländska prärien

Robertsfors En ko på hjul som huserar ett nygift par, skinande vrålåk, Lill-Babs och folkparkskänsla. Allt det hittar man på 20-årsjubilerande Gumbodafesten. ?

Polisen varnar för tjuvarnas knep

Robertsfors Nattetid gör tjuvarna markeringar vid villor för att veta om det är fritt fram att komma tillbaka senare och göra inbrott ostört. Nu går… ?

Upphittad båt i Kalvträsk

Robertsfors Polisen har hittat en båt på Granträsket i Kalvträsk. Båten är en Ideal 700 med 30 hästkrafters Mercurymotor. I båten finns… ?

Skogsbrand utanför Flarken

Robertsfors En skogbrand har startat i Mårsmarken, norr om Flarken i Robertsfors kommun. Enligt SOS Alarm brinner ett 50 – 75 meter stort område… ?

Tog stryptag på sin sambo

Robertsfors Mannen har vid flera tillfällen slitit tag i håret och tagit stryptag på sin sambo. Nu döms han för… ?

Skadegörelse på Jenningskolan

Robertsfors Jenningskolan har utsatts för två fall av skadegörelse i form av klotter de senaste dagarna. Under måndagskvällen var det två yngre flickor… ?