Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Sporttelegram

Ny hemmaseger för Sundsvall

Publicerad 29 april 2012

Sporttelegram Gif Sundsvall fortsätter att visa styrka på hemmaplan. Andra segern i rad på Norrporten arena vanns mot allsvenskans jumbolag Örebro. Norrmannen Roger Risholt fastställde på tilläggstid segern till 3-1.

Örebro krigade hårt och försökte spela till sig ett tryck mot Sundsvalls försvar. Sundsvalls försvar och mittfält stod upp bra och kunde med snabba spelvändningar skapa farliga målchanser.

När Sundsvall anföll på vänsterkanten med Simon Helg som snabb och teknisk kreatör fick ÖSK-backen Tommy Wirtanen gång på gång stora problem. Det var också Helgs initiativförmåga som bäddade för segermålet. Efter en skottfint avancerade Helg in i banan och hittade Fredrik Holster med en perfekt passning och Holster prickade iskallt in sitt andra allsvenska mål.

Fasta situationer brukar inte vara Sundsvalls starka sida i det offensiva spelet, men redan efter tolv minuters spel kunde Sundsvallspubliken jubla efter en hörna där islänningen Ari Freyr Skulason nådde högst och nickade in bollen mot mål där försvarsresen Christian Brink höll sig framme och styrde in 1-0-bollen i mål.

I Örebros anfall kretsar det mesta kring William Atashkadeh, som än en gång visade prov på sin målfarlighet när han kvitterade till 1-1. Atashkadeh blev frispelad med en lång djupledspassning, han rundade Sundsvalls målvakt Oscar Berglund och bredsidade in sitt fjärde allsvenska mål för säsongen i tomt mål.

Andra läste även:

Vita Hästen-Björklöven

Live: Vita Hästen-Björklöven

Björklöven Björklöven studsade tillbaka efter premiärförlusten. I kväll är det ny bortamatch mot Vita Hästen. Sporten är på plats och liverapporterar! ?

Redo att ta nästa steg

Redo att ta nästa steg

Innebandy Dalen har tappat en landslagsspelare efter nästan varje säsong de senaste åren. Den senaste i raden skrev dock på för tre nya säsonger i våras. ?

Hanna tror på Lottamål

Hanna tror på Lottamål

Fotboll Sverige är i princip klart för VM. En seger i kväll skulle göra saken definitivt klar. Fast en seger ökar också risken att Hanna Ljungberg blir av med målrekordet. ?

Regeländringarna i SSL hyllas av spelarna

Innebandy Övergången från fotbollssäsong till innebandysäsong blir i år lättare än någonsin då det i år är det tillåtet med fotpass. ?

Isacson: Nu kan vi tro på Dalen

Isacson: Nu kan vi tro på Dalen

Innebandy Förstafemman bar laget till två raka finaler innan verkligheten hann ikapp. Nu har dessa fem revansch att utkräva – och det med en betydligt vassare uppbackning. ?

Trygg äntligen__ i laget igen

Trygg äntligen
i laget igen

Björklöven Björklövens skadeläge börjar ljusna. En av de som är tillbaka är Mathias Trygg som i kväll gör sin debut med Björklöven. ?

Bucht fortsätter __att samla segrar

Bucht fortsätter
att samla segrar

TRAV I måndags handlade det om kval till Svenskt Trav Oaks. På tisdagskvällen var det tillbaka till vardagen. ?

Bra samarbete __gav GUIF målfest

Bra samarbete
gav GUIF målfest

Fotboll I helgen spelade ett av GUIF:s F04-lag näst sista matchen för säsongen. ?

Foppa blev pappa

Foppa blev pappa

Ishockey Peter Forsberg och sambon Nicole Nordin är nu lyckliga tvåbarnsföräldrar. ?

Senaste nytt Mest läst Mest delat