Lycksele

Usel väg men det finns uslare

Publicerad 29 april 2012

Lycksele Damen som ringde från Annelund bad om ursäkt för att hon lät sur och arg, hon var bara så förbannad över väg 703:s skick. ”Den är okörbar, vi är strandsatta här”, sade hon.

FÖLJ ÄMNEN

Så jag begav mig för att kolla läget. Jag hade inte lagt många grusvägsmeter bakom mig när längtan tilllbaka till Sorselevägen infann sig.

Den äldre damen hade sagt att det var 30 knyck som gällde och hon var inte långt ifrån sanningen. Försökte parera mellan de regnfyllda groparna i 50 kilometer i timmen men blev snabbt varse om att jag borde sänka hastigheten.

Hej nästa bekymmer! I den efterföljande uppförsbacken grävde däcken ned sig, jag såg scenariot där VK-bilen körde fast i de lastbilstrampade geggamojjaspåren framför mig. Men jag tog mig upp för krönet och lättad ringde jag damen för att meddela att jag var på väg. Fick då veta att jag bara kommit halvvägs.

Vägen blev strax ännu sämre och snart fick även vindrutetorkarna göra en insats.

Till slut var jag framme på damens gård. När vår pratstund var över frågade jag om det fanns någon alternativ väg till Lycksele. Hon skrattade och sade ”nej, det blir samma väg tillbaka”. Två mils körning kändes som tio och jag har aldrig varit så nöjd över att se en asfalterad väg torna upp sig.

Att den jourhavande vägmästaren sedan säger att jag var ute på en bra grusväg i förhållande till många andra gjorde mig tacksam för att det var just damen i Annelund som påkallade min uppmärksamhet i ämnet dåliga inlandsvägar.

Jessica Tjällman

  • Donald Eriksson

    Körde mellan Burträskvägen och byn Floda häromdagen och den var så dålig att det var nöd och näppe att vi tog oss fram. det var så djup lera att det tog under bilen.
    Väg 699 från Ekorrsele till Strycksele är också i så dåligt skick att stora asfalt bitar ligger uppe på körbanan så man får ta det väldigt försiktigt

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Ulla jobbar för gemenskap och trygghet

Ulla jobbar för gemenskap och trygghet

Lycksele Ulla Frank har engagerat sig i föreningen Hjärtlung i över tio år. Hennes… ?

Nästan 100 anmälda till studentbalen

Nästan 100 anmälda till studentbalen

Lycksele På fredag är det dags för årets studentbal i Lycksele. Arrangörerna som också… ?

Bard till Mötesplats Lycksele

Lycksele Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kommer på onsdag till Lycksele för… ?

Planerna på guldbrytning fortsätter

Lycksele Länsstyrelsen i Västerbotten tillstyrker att en bearbetningskoncession lämnas… ?

Bristande samverkan mellan skogsägare

Bristande samverkan mellan skogsägare

Lycksele Sprickan mellan de båda nordligaste skogsägarföreningarna fördjupas i takt med… ?