Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ekonomitelegram

Nytt avtal mellan Kommunal och SKL

Publicerad 29 april 2012

Ekonomi Ett nytt avtal som rör 350 000 medlemmar har träffats mellan Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Avtalet innebär löneökningar på 3 procent, motsvarande 650 kronor. De lägst avlönade får löneökningar på 4 procent vilket också innebär 650 kronor mer i lönekuvertet per månad. Avtalet gäller ett år – från april 2012 till och med mars 2013, meddelar parterna.

Det nya avtalet innebär att arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd i max tre år.

”Det här är bra avtal under rådande omständigheter. Vi har begränsat arbetsgivarens möjlighet att stapla visstidsanställningar på varandra under lång tid och är överens om att antalet visstidsanställningar på sikt ska minska”, skriver Kommunals ordförande Annelie Nordström i ett pressmeddelande.

”Avtalet visar också på att vi tillsammans med Kommunal kämpat hårt för att nå en överenskommelse utan att behöva gå till medling. Det är alltid glädjande och som alltid är det ett givande och tagande som gör detta möjligt”, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, i ett pressmeddelande.

— Vi har lyckats att få samma krontalspåslag på ingångslönerna som på de övriga lönerna. Det är väldigt viktigt eftersom väldigt många börjar sitt arbete i välfärdssektorn, genom att arbeta som vikarier. De behöver de här löneökningarna för att ha en lön att leva på, säger Annelie Nordström till TT.

Det nya avtalet innebär slopade individgarantier, något som varit principiellt viktigt för SKL. Enligt Annelie Nordström var det inte en besvärlig eftergift att göra, trots att det finns en risk att enskilda medlemmar blir helt utan löneökning.

— Det är klart att det alltid finns en risk, men det inte första gången vi har ett avtal utan individgarantier. Vi måste göra ett bra fackligt lokalt arbete, så bollen ligger i vårat knä, säger hon.

Kommunal är minst nöjt med att det saknas en regelrätt satsning på kvinnopotter i avtalet.

— Men självklart lever vi vidare med vår ambition att försöka, att inom ramen för det här avtalet, flytta fram positionerna.

En nyhet i avtalet är möjligheten till introduktionsanställningar. Tanken där är att 25 procent av arbetstiden ska bestå av utbildning.

— Vi är framförallt väldigt nöjda med principöverenskommelsen om introduktionsår för ungdomar som gått omvårdnadsprogrammet eller som kanske inte har den bakgrunden – att vi får en kompetensutveckling för dem. På det sättet ökar vi kvalitén på de viktiga välfärdstjänsterna som vi ska leverera, säger Ingela Gardner Sundström till TT.

Det SKL är minst nöjt med, enligt Ingela Gardner Sundström, är att man strävat efter sifferlösa tillsvidareavtal på central nivå för att lönebildningen ska ske helt och hållet lokalt, utan styrning – något man inte fått igenom.

— Men i och med att vi inte har några individgarantier kvar så kan man se det som ett litet steg på vägen mot det som vi egentligen vill åstadkomma.

De två senaste avtalen har varje medarbetare varit garanterad minst hundra kronor.

— Den låsningen finns inte längre. Nu får man disponera utrymmet helt och hållet lokalt och satsa på de individer som har gjort de bästa insatserna. Man kan ge mer till dem och mindre till andra som kanske inte har presterat lika mycket.

TT: Vad ser du för problem med det?

— Jag ser inte att det är ett problem. Jag tycker att man ska vara tydlig som arbetsgivare och belöna de goda insatserna mera än de mindre goda insatserna.

Överenskommelsen om möjligheterna till introduktionsanställningar är goda nyheter, tycker utbildningsminister Jan Björklund (FP). Han tycker att Kommunal är modigt som har gått med på detta.

— Det här är ett stort genombrott för ungdomslönerna. Det är ett viktigt redskap för att minska ungdomsarbetslösheten.

Björklund tror att många tycker att det är rimligt att 19-20-åringar utan erfarenhet ska jobba för 75 procent av lönen i stället för 100 procent, för att lära sig.

Andra läste även:

Skolan med disciplin och prydliga elever

Skolan med disciplin och prydliga elever

Affärsliv På Teg byggs nu delar av gamla slakteriet om för Internationella Engelska skolans etablering – där barnen ska vara prydliga och nå höga resultat. ?

Mattias vann en kvarts miljon

Mattias vann en kvarts miljon

Umeå Umeåbon Mattias Wennberg skrapade Triss på fredagsmorgonen. Det blev ingen miljon, men åtminstone 250 000 kronor. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hotellet där gästen__ sköter sig själv

Hotellet där gästen
sköter sig själv

Affärsliv I byggnaden ovanför Kulturväven öppnar den 8 september Umeås nya hotell U&Me. Tanken med hotellet är att gästen själv ska kunna checka in och bestämma utbud efter egen plånbok. ?

Tv: "Vi erbjuder upplevelser"

Affärsliv Hotelldirektören Anna Gemrud Mörner erbjuder både hotellrum och tältnatt för gäster.   ?

Så profilerar sig
andra hotell i city

Affärsliv Billigare boende med hotellstandard, eller gott om plats för större konferenser? ?

Sportbar bygger ut

Sportbar bygger ut

Affärsliv Nu är det klart att Allstar på Renmarkstorget gör en storsatsning. ?

Tre brandvarnare förbjuds

Tre brandvarnare förbjuds

Konsument Tre modeller av brandvarnare förbjuds efter ett test av Boverket. ?

Taxibolag i konkurs

Taxibolag i konkurs

Affärsliv 45 anställda hos Alixon taxi i Umeå berörs när företaget begär sig själv i konkurs. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Gräsmattan ska passa familjens behov

Gräsmattan ska passa familjens behov

Konsument Den nyanlagda gräsmattan hemma hos Thomas Markusson och Eeva Berg ska tåla tuffa tag. Fotbollsintresset är stort i familjen. ?

Perfekt tid__ för nytt gräs

Perfekt tid
för nytt gräs

Konsument Hösten är en perfekt tid för att anlägga en ny gräsmatta.  ?

Bästa grästipsen

Tv: Bästa grästipsen

Konsument Josephine Norrbo ger praktiska tips om ny gräsmatta. ?