Umeå
Sven Björkland Ersängsskolan har utsatts för skadegörelse två gånger under samma helg.

Umeåskola vandaliserad – igen

Publicerad 29 april 2012 (uppdaterad 29 april 2012)

Umeå Ena natten gjordes inbrott på skolan. Andra natten krossades ett tiotal rutor.

FÖLJ ÄMNEN

På fredagskvällen hade någon krossat ett antal rutor på Ersängsskolan för att ta sig in. Innan polisen kommit till platsen hade gärningsmännen dock lämnat platsen och det är oklart om något stulits från lokalerna.

Under natten mot söndagen utsattes Ersängsskolan för ännu mer skadegörelse. Enligt polisen handlar det om ett tiotal rutor som krossats.

 • Ronny

  Den här iden att ha föräldrar på stan är den inte kvar?Det var givetvis inte kul alla gånger att vara ute på stan/ samhället.Men i vissa fall var det en samhälls nytta genom att visa sig så brdde man sig om ungdomarna,det respekterade dom flesta dom egna barnen tyckte väl inte att det var så kul.Men allt kan inte vara kul alltid.

 • Sofiehemaren

  Det är ju rent åt helskotta att det inte ska vara möjligt för skolor att få tillstånd till kameraövervakning. Hur mycket ska inte denna skadegörelse kosta? Ungarna/ungdomarna har uppenbarligen inte vett nog att förstå vad minst 10 sönderslagna rutor + all sanering som medföljer, kostar! Nej, låt kameror få fånga dem på bild och skicka räkningen direkt hem till föräldrarna.

  • Erikpettersson

   Östraersbodaskolan har kamera

 • Ida

  Håller med dig angående kameror.

  Har ni som krossar rutorna tänkt på vem som skall betala!!!!!???
  Det är mycket som skulle kunna komma skolan till del för de pengarna. Tänk efter före.

 • Kalle031

  Polisen måste ta ett större ansvar. När såg du senast en polis patrullera på stan för att bara visa att de verkligen finns? När såg du senast en polisbil som körde runt på området bara för att kolla att allt är lugnt? 

  Jag tycker att polisen inte visar sig tillräckligt. De ända gångerna jag har hört att polisen gjort något är när det blir bråk på krogen.

  //Ersbodare

  • hej

   jag ser polisbilar runt mariehem och ersboda flera gånger under dagen, så sluta klaga på polisen, de är inte dem som uppfostrar barnen/ungdommar (om de nu är dessa som står bakom detta.)

  • JS

   Tycker att föräldrarna borde ta ett större ansvar och uppfostra sina barn. Det är inte polisen som ska göra det.

 • JJ

   Gissar på att kostnaderna för att ta hand om de sociala problemen överskrider alla skadegörelse, som dessutom många försäkringsbolag får betala (=du och jag).
  Först när dessa kostnader blir för stora kanske de börjar fundera på att göra något men då är det redan för sent.

  • Totte

   Ja, det beror väl på hur man värderar ungdommars hälsa. Jag tycker att det är ovärderligt och långsiktigt bättre att satsa på ungdommarna istället för att låta dom förfalla och sedan straffa dom.

 • Erikpettersson14

  Jag är såg 1 bil igår när jag var ute med hunden såg den inatt på ersängsskolan jag går själv i 7C det är tragiskt 
  Sofiehemmarn Östra-Ersobdaskolan har kamera

 • JF

  Man behöver inte tillstånd för att sätta upp IR- kameror, dom kan inte identifiera men fyller ett mycket bättre syfte. Förebyggande. Man ”maskerar” ett virituellt område, om någon passerar inom det inom en viss tid så skickas bilderna live till tex en övervakningscentral. Man kan då koppla upp ljud till platsen och be personerna avlägsna sig. En ir- kamera kan täcka stora ytor och ser tex en sprayburk i natten som kastat som ett glödadande föremål som centralen kan via telefon berätta för väktaren vart den ligger, vart personer har gömt sig mm.

 • eget ansvar

  ”Mår bra”? Vad innefattas? Nageltrång? Djup mental misshandel? Skolan? Bristande engagemang från föräldrar? Sysslor? Från vem? Ansvar? Från vem?England? Kameror?

  • Nescio

    Ja. Alla de frågorna och många fler.

 • Mario

  Vad synd, skolan är allas egendom!!! Kan inte föräldrarna lära sina ungar det!!!

 • GL

  Vart tog ”kvarterspoliserna” vägen? Jag tror på närpoliser, som redan i förskolan/förskoleklass lär känna barnen. Poliserna känner de som bor i bostadsområdet, de vet vad som är på gång. Ju mer poliserna visar sig och deltar i ex. skolan, på fritidsgården, i idrottsklubben, på föräldramöten o s v, desto mer förebygger det att sånt här händer. Närpoliser ger trygghet. Satsa också ordentligt på ”Föräldrar på stan”, ju fler som engageras, desto större chans att komma tillrätta med problem tidigare.

 • erik

  Att det är unga människor har du förmodligen rätt i..Men det behöver inte vara några som inte mår bra utan de kanske bara skulle styla lite och leka coola..I den åldern har man ibland inte så mycket vett, kortsiktigt tänkande. Man minns väl själv hur det var, och vissa saker kan man idag inse var rätt idiotiska..men just då ofantligt häftiga och skoj. 

 • AR

  Garanterat samma ena som snodde min moppe i fredags….

16-årig pojke från Umeå åtalad för våldtäkt

16-årig pojke från Umeå åtalad för våldtäkt

Umeå En rättegång inleddes i tisdags mot en 16-årig pojke från Umeå som står åtalad… ?

Kolla lärartätheten i din kommun

Kolla lärartätheten i din kommun

Umeå Lärartätheten i grundskolan har förbättrats marginellt sedan förra läsåret,… ?

Ruta krossades på balkong

Ruta krossades på balkong

Umeå En lägenhet på Mariehemsvägen i Umeå utsattes på tisdagskvällen för… ?

Ville krossa duktighetsmyterna

Ville krossa duktighetsmyterna

Umeå När duktigheten skaver. Det är utgångspunkten i Birgitta Ohlssons bok ”Duktiga… ?

Barngrupperna i Umeå: Verkliga behov bakom statistiken

Barngrupperna i Umeå: Verkliga behov bakom statistiken

Umeå (2017-03-29) Precis som vuxna så fungerar barn sämre i en stressande och rörig… ?