Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Bästa ormen i Umeå

Publicerad 28 april 2012

Umeå Här är årets mest välvårdade orm.

Majsormen Mymlan, 9 månader, och hennes ägare Johanna Levin var en av deltagarna vid lördagens smådjursutställning i Umeå. Det var 4 H som arrangerade utställningen på en av djuraffärerna i Umeå.
- Det är första gången som jag är på utställning med Mymlan, berättade Johanna.
Och det gick bra. Hon fick ett första pris.
Det som bedömdes på utställningen var hur välvårdade djuren var.
- Det är viktigt för barn och ungdomar att kunna visa att de kan ta hand om djur på ett bra sätt, säger Christel Johansson från 4H.

 

  • Potter- fan

    Chrístel gör ett underbart arbete för 4H. Slitet med smådjursutställningen och arbetet med Nolia samt sommarens läger. Hon är verkligen toppen. Västerbottens 4H har en pärla i henne.

V75-fest med jackpot

V75-fest med jackpot

Umeå Topphästar och toppkuskar kommer till Umeå. Dessutom är lördagens V75-omgång kryddad med extra jackpotpengar att spela om.
I teorin kan en… ?

Man grovt misshandlad i Umeå

Umeå En man fick på söndagskvällen föras i ambulans till sjukhus efter att ha blivit grovt misshandlad av maskerade män.
Händelsen inträffade på… ?

Skräpchock i naturreservatet

Umeå Här i naturreservatet på ön Storsandskär hittade frivilliga skräpletare enorma mängder skräp.
Det handlar om 16 stora högar med bland annat… ?

Allmänhetens rapporter är betydande

Umeå Länsstyrelsen är beroende av vad allmänheten ser eller hittar. De har egen fältpersonal men kan enligt Björn Jonsson på länssyrelsen inte… ?

Massor av skräp i natur-reservatet

Massor av skräp i natur-reservatet

Umeå Stora mängder skräp och miljöfarliga objekt har hittats på naturreservatet Storsandskär. En grupp frivilliga städade ön och kommunen var… ?