Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Bästa ormen i Umeå

Publicerad 28 april 2012

Umeå Här är årets mest välvårdade orm.

Majsormen Mymlan, 9 månader, och hennes ägare Johanna Levin var en av deltagarna vid lördagens smådjursutställning i Umeå. Det var 4 H som arrangerade utställningen på en av djuraffärerna i Umeå.
– Det är första gången som jag är på utställning med Mymlan, berättade Johanna.
Och det gick bra. Hon fick ett första pris.
Det som bedömdes på utställningen var hur välvårdade djuren var.
– Det är viktigt för barn och ungdomar att kunna visa att de kan ta hand om djur på ett bra sätt, säger Christel Johansson från 4H.

 

  • Potter- fan

    Chrístel gör ett underbart arbete för 4H. Slitet med smådjursutställningen och arbetet med Nolia samt sommarens läger. Hon är verkligen toppen. Västerbottens 4H har en pärla i henne.

Anmäler brister i kontroll av skolpersonal

Umeå Umeå kommun har tagit emot en anmälan om att en fristående förskola slarvar med sekretessen runt barnen och kontrollen av… ?

Blottar partisplittring

Umeå Peter Möller, V, meddelar att han är på väg att bli utesluten ur partiet och partistyrelsen. Orsaken är, enligt honom, hans… ?

Flera åtstramningar drabbar sjukhusvården

Flera åtstramningar drabbar sjukhusvården

Umeå Det blir flera åtstramningar inom sjukhusvården. Anställningsstopp för vissa enheter, inköp, beställningsstopp och även att övertid ska… ?

Stökig person på buss

Umeå En stökig person på en buss tvingade polisen att rycka ut på onsdagseftermiddagen.
Händelsen larmades från bussen när den befann sig på… ?

Väggen som blev ett konstverk

Umeå I många bostadshus är källarkorridoren till tvättstugan en mörk och dyster plats. Men det finns undantag. På källarväggen på Gluntens väg 9… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå