Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ekonomitelegram

Mer alkohol och kött på svenska bord

Publicerad 28 april 2012

Ekonomi Dagens svensk dricker mer än dubbelt så mycket alkohol och äter nästan dubbelt så mycket kött som innan vi gick med i EU 1995. Det visar en ny rapport från Jordbruksverket, som studerat förändringar i svenskarnas konsumtionsmönster, skriver tidningen Fri Köpenskap.

Mellan 1995 och 2009 steg konsumtionen av alkoholhaltiga drycker med 56 procent, främst i form av starköl och vin. Köttkonsumtionen ökade med 48 procent till följd av sjunkande konsumentpriser.

Andra läste även:

  • Nicke

    Jag vet inte jag, men jag tror att anledningen till att vi verkar dricka mer är att det handlas mer alkohol. för 20-30 år sedan så var det ju mer en regel än ett undantag att det fanns hembränd sprit på de flesta tillställningar. Nu är det inte ofta man får chansen att få en hutt äkta hemkört.
    Att vi äter mer kött beror ju på att förut så var köttet sjukt dyrt. Nu har det vettiga priser.

Stor fastighets-__affär i Umeå

Stor fastighets-
affär i Umeå

Affärsliv Säljer samtliga av sina fastigheter i Umeå utom två. ?

Umeåföretag topprankat

Umeå Umeåföretaget Trimma vann nyligen en stor upphandling. Nu rekryterar de och öppnar kontor i Stockholm. ?

Jättebutiker växer mest

Ekonomi Tuffa tider för detaljhandeln slår hårt mot små butiker. Samtidigt fortsätter de som redan är stora att öka sin marknadsandel.

Umeåföretag går som tåget på börsen

Umeåföretag går som tåget på börsen

Umeå Umeåföretaget Vitec går som tåget på börsen. På bara fem dagar har bolaget ökat sitt börsvärde med över 16 procent. ?

Öppning för Norrbotniabanan

Öppning för Norrbotniabanan

Umeå Norrbotniabanan nämns inte uttryckligen i den stora infrastruktursatsning som Alliansen vill göra. Men det finns ändå en öppning. ?

VK i Almedalen

Live: VK i Almedalen

Nyheter VK:s team är på plats i Almedalen. På tisdagen är det Sverigedemokraternas dag.
Följ liverapporten! ?